tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf/4225
Last Update:
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله
اسم خدا
سوال:در این روزها بعضی مردم پیدا شده اند که استفاده از کلمۀ خدا را حرام می دانند ،لطفاً بفرمائید استفاده از کلمۀ خدا در اسلام چه حکمی دارد؟
جواب:حضرت فخر موجودات و سرور کاینات جناب محمد رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند:
اللَّهُمَّ إِنّا نَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ، أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِكَ، أَوْ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ الغَيْبِ عِنْدَكَ.
(صحیح ابن حبان: حدیث 972 و مسند احمد: حدیث 4318)
ترجمه: خداوندا از تو توسط هر اسم مبارکت دعا می خواهیم که:
(1) خود را با آن اسم نامیده ای،
(2) یا در کتابت نازل فرموده ای،
(3) یا به یکی از بندگانت آموزانیده ای،
(4) و یا در علم غیب برای خود مختص فرموده ای.
چنانکه از مفهوم حدیث شریف بالا دانسته می شود الله متعال اسم های بی شمار و بی نهایت دارد و چنانکه از عبارت سوم حدیث فوق معلوم می شود بسیاری از این اسم ها را مردم (عرب) نمی دانند ولی بندگان خدا وجود دارند که بعضی از این اسم ها را می دانند.پس از اینجا دانسته می شود که هر اسمی که مردم غیر عرب، خاص برای ذات پاک خالق و مالک جل جلاله استعمال می کنند آن اسم مبارک نیز شامل اسم های بخش شمارۀ (3) حدیث فوق شریف می باشد.
حالا باید دانست که مردم فارسی زبان از همان آغاز زبان خود تا امروزه خالق و مالک و پروردگار لایزال خود را به اسم مبارک خدا و خداوند و خداوندگار یاد می کنند.
پس این اسم مبارک نیز از اسم های الله متعال است گرچه عربها آن را ندانند. بلکه ای بسا عربها که آن اسامی الله متعال را که در سایر کتاب های آسمانی قبل از قرآن آمده بود نیز نمی دانند.
معنی خدا
این اسم مبارک معانی بسیاری دارد که از همین جهت برای نام الله متعال در زبان فارسی خاص گردیده است.
(1) خدا از «خود آ» یعنی آن ذاتی که قبل از او هیچ نیست. «الأول».
(2) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که در وجود خود محتاج هیچ کسی نیست. «الصمد».
(3) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که در وجود خود، خودپیداست. «الواجب الوجود».
(4) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که ظاهر است. «الظاهر».
(5) خدا: بزرگ. «العظیم». مانند کدخدا و ناوخدا. کد یعنی خانه و قریه، و خدا یعنی بزرگ. کدخدا یعنی بزرگ خانه و بزرگ قریه، و ناخدا یعنی بزرگ کشتی.
(6) خدا: صاحب و مالک «المالک».
(7) خدا: «الرب» و غیره ...
و از همین جهت است که علمای فارسی زبان با آنکه زبان عربی را از اهل زبانش بهتر می دانستند در نوشته های فارسی خود همیشه این اسم مبارک را استفاده می کردند، زیرا معانی چندین اسم مبارک خداوندی زبان عربی شامل این یک لفظ بسیار کوتاه و مختصر می باشد.
اولین امام اسلام که این اسم از او ثابت است
مردم فارسی زبان به اسم الله و رحمن بلدیت نداشتند و هنگامی که صحابۀ کرام رضی الله عنهم اسلام را به آنها رسانید کلمۀ الله و رحمن را به چه صورتی به مردم فارسی زبان بیان می کردند؟ در بعضی روایت اولین مترجم فارسی را همان حضرت سلمان فارسی رضی الله عنه بیان کرده اند. ولی آنچه بدون تردیدی ثابت است اینست که اولین امام بزرگ اسلام که کلمۀ «الله» را به خدا ترجمه کرده است سراج الامة و امام الأئمة حضرت امام اعظم ابوحنیفه رحمة الله علیه تابعی بزرگ اسلام (شاگردِ شاگردان حضرت رسول الله صلی الله علیه وسلم) می باشد.
حضرت امام اعظم ابوحنیفه رحمة الله علیه در کتاب خود الفقه الاکبر «وجه الله» را به «روی خدا» ترجمه نموده است. لذا استعمال لفظ خدا از تابعین بزرگ اسلام ثابت می باشد.
و از همان زمان تا امروز میلیاردها فارسی زبانان دنیا از عام و خاص و علماء و فقهاء و محدثین، مفسرین و لغویین، قضات و زهاد، أهل زبان و شعراء و غیرهم این اسم مبارک را استفاده کرده اند و لذا استعمال این اسم مبارک بخاطر حرام گفتن چند نا آگاه از دین خدا و جاهل از زبان مردم دنیا حرام نمی گردد.
والسلام.
✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری
#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_والجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی
┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄
https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
BY نشرعقیده امام ابوحنیفه رحمةالله علیه

Share with your friend now:
tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf/4225