tgoop.com/MostafaTajzadeh/58701
Last Update:
✅ابتذال محصول سانسور!
✍️محمدجواد مظفر
مدتی این مثنوی تأخیر شد
بیش از دو هفته است موفق به نوشتن نشدهام. آنقدر مسأله و موضوعات حل ناشده بر سرمان آوار شده که ماندهام درباره کدام یک بنویسم که خوانندگان مطلب، حوصله خواندن تا آخر متن را داشته باشند و در نیمه آن را رها نکنند.
اما از آنجا که کار و زندگی و حرفه من و خانوادهام با کتاب و فرهنگ گره خورده است؛ لازم دانستم کوتاه سخنی با وزیر و معاونان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشم.
🔹 در تمامی سال های عمر جمهوریاسلامی سیطره و سلطه سانسور بر کتاب، مطبوعات، موسیقی و سینما حرف اول را زده. البته در مقاطعی این وضعیت افت و خیز داشته است.
🔹 دوران ریاست جمهوری خاتمی و عصر اصلاحات را میتوان زمان آزادی نسبی این حوزهها و دوران احمدی نژاد و رئیسی را حاکمیت بلامنازع سانسور در تمامی عرصهها دانست.
🔹 چند وقتی است که صدای منتقدان سینمایی از کارگردان و هنرپیشه تا نویسندگان حوزهٔ سینما بلند شده که تولیدات سینمایی به نام عرضه طنز و کمدی به شدت بیمحتوا و در حقیقت مبتذل شده است. این نیست مگر محصول مستقیم اعمال سانسور در حوزه سینما چرا که عرضه آثار فاخر به بهانههای واهی در چنگال سانسور گرفتارند.
🔹 هرچند کتاب در تمامی ادوار، مظلوم واقعی بوده و همواره تازیانه بیرحم سانسور را با تمام وجود احساس کرده است. تجربهٔ صاحب این قلم که در تمام ۴۶ سال عمر جمهوریاسلامی در حوزه فرهنگ فعالیت داشتهام به روشنی نشان داده که هرگاه سانسور مقتدر شده سر از ابتذال در آورده و مصداق بارز "از قضا سرکنگبین صفرا فزود" گشته است.
🔹 در هر دولتی گروهی نامرئی بر اساس چه صلاحیتی حق دارند در حوزه کتاب و مطبوعات و موسیقی و سینما اظهار نظر کنند و بیخ گلوی فرهنگ و هنر را در چنگال خود گیرند؟
🔹 سال ۱۴۰۱ با نوشتن کتابی تحت عنوان "قصه آن زلف تابدار، حدیث مهجوری و مظلومی نشر و ناشر" کوشیدم تا در حد توان نشان دهم که محصول سانسور در تمامی حوزههای فرهنگی و هنری جز ابتذال نیست! آن هم در زمانهای که هر کودک ده ساله و نوجوانی با استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی قادر است به تمامی حوزه های ممنوعه سرک بکشد؛ سانسور جز هیاهو برای هیچ نیست و مسئولان فرهنگی و هنری در تمامی این سالها تنها "عِرض خود برده و زحمت ما داشته اند".
🔹 در شرایطی که حتی یک قاتل میتواند در دادگاه با داشتن وکیل از خود دفاع کند و سپس به رأی صادره اعتراض کرده و کار را به دادگاه تجدید نظر برساند و باز هم به رأی دادگاه تجدید نظر اعتراض کرده و پرونده به دیوان عالی ارجاع شود. در حوزه کتاب به راحتی حکم اعدام «غیر قابل انتشار» برای آن صادر میشود و بدون آنکه نویسنده و ناشر بدانند توسط چه کسانی این حکم برای کتابشان صادر شده و هیچ امکانی برای دفاع از کتاب مظلومی که نیروی انسانی و هزینههای بسیاری برای آن صرف شده است وجود ندارد. حکم قطعی و لازمالاجراست!!! دهها کتاب انتشارات کویر در سالهای گذشته از جمله دو کتاب صاحب این قلم به تیغ گیوتین سانسور مبتلا و غیرقابل انتشار تشخیص داده شده! توسط چه کسی یا کسانی؟! همچنان در پس پرده مستوری است!!!
🔹 امید که مسئولان جدید وزارت ارشاد این حصار و سیاست فرهنگ و هنرسوز را با یاری صاحبنظران این حوزهها به سوی شکوفایی قلم و اندیشه راهبری کنند.
@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh
BY فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
Share with your friend now:
tgoop.com/MostafaTajzadeh/58701