tgoop.com/NFIfans/864
Last Update:
دکتر حسین موسویان:
«اکنون ملت خود باید نظام مطلوب خود را انتخاب کنند».
گزیدهای از گفتوگوی دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران (فروردین سال گذشته) بهمناسبت سالگرد همهپرسی 12 فروردین 1358.
🔹 در روز 12 فروردین 58 ملت ایران نسبت به #جمهوریاسلامی به گونهای که بعدا تحقق یافت، اصلاً درک و آشنایی کافی نداشت و از ماهیت این نوع جمهوری و قانون اساسی که بعداً برای آن تدارک دیده شد و ساختار قدرت در آن کاملاً بیاطلاع بود.
🔹 ملت ایران در انقلاب 57 از حکومت سلطنتی موروثی که حقوق اساسی ملت را پایمال نموده و آزادیهای قانونی و انسانی آنها را نا دیده میگرفت و مشروعیت سیاسی و ملی خود را ازدست داده بود، عبور کرد و با شعار آزادی و استقلال، #خواهان_حکومت_جمهوری گردید.
🔹به واژه #اسلامی که بعد از جمهوری قید میشد، تنها به عنوان یک واژه دربردارنده معنویت و پاکی وصداقت مینگریست نه به عنوان یک #حکومت_دینی مبتنی بر اجرای احکام شرع و #اختلاط_دین_با_حکومت به صورتی که بعداً پیش آمد. یقیناً اگر منظور و نیت قدرتمداران انقلاب از «جمهوری اسلامی» در آن روز به روشنی برای مردم شرح داده میشد و رفراندوم به بعد از آشنا شدن مردم با مبانی فکری وعقیدتی کسانی که به جای #مجلس_موسسان، مجلس خبرگان را تشکیل دادند، موکول میگردید ، قطعاً نتیجه رفراندومی که به عمل میآمد با آنچه که روی داد متفاوت بود .
🔹گروههای اسلام گرا ومذهبی مانند فدائیان اسلام، گروه های مؤتلفه و مشابهین آنها و برخی از روحانیون ولی نه همه آنها در رویای صدر اسلام و برقراری «حکومت اسلامی» به همین صورتی که شکل گرفت بودند. برخی از گروههای چپ مثل حزب توده و فدائیان خلق و بعضی دیگر، از مواضع ضدغربی و ضد آمریکایی انقلاب خیلی ذوقزده شده و از حکومت اسلامی شدیداً جانبداری میکردند تا جائیکه حتی در سرکوب نیروهای دگراندیش با رژیم اسلامی همکاری میکردند. شاید حکومت اسلامی را ناممکن و بیدوام وخود را آلترناتیو آن میپنداشتند!
🔹 تلقی نیروهای ملّی و پیروان دکتر مصدق غیر از اینها بود. این نیروها به دنبال آزادی و استقلال به معنی واقعی و عدالت اجتماعی بودند و وفادار به آموزههای دکتر مصدق به اصل بیطرفی و عدم تعهد [موازنه منفی] پایبند بودند و جدایی دین از حکومت را طالب بودند.
🔹وقتی از آقای «دکتر کریم سنجابی» رئیس هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران سئوال شد که «جمهوری اسلامی» چیست و چه نوع جمهوری میباشد او در پاسخ گفت که در کشوری که بیش از نود درصد مردم آن مسلمانند ، نمایندگان مجلس مسلمانند و رئیسجمهوری و وزراء مسلمانند میتوان این جمهوری را اسلامی نامید. ولی حکومت ما #جمهوری خواهد بود مثل تمام جمهوریهای دیگر دنیا. وسپس افزود که نام حکومت مهم نیست و مثل شکل یک ظرف است که کیفیت محتوای آن ظرف مهم است این محتواست که باید قائل به موازین دموکراسی و استقلال و حقوق بشر باشد.
🔹امروز 40 سال از حکومت جمهوری اسلامی سپری شده و مردم ایران نسبت به کم وکیف آن کاملا آگاهی و اشراف پیدا کردهاند و امروز نیز حق دارند و باید بتوانند که نسبت به نوع حکومت خود اظهار نظر نمایند.
🔹 همهپرسی یا هرنوع انتخابات دیگری که در جهان امروز در جوامع بشری صورت میگیرد فیالذاته یک حرکت دموکراتیک است. اما مشروط بر آنکه برای این حرکت دموکراتیک، شرایط و #روشهای_دموکراتیک نیز وجود داشته باشد . شرایط انجام یک همهپرسی یا انتخابات آزاد عبارت است از بر قرار بودن آزادیهای اولیه و اساسی شهروندان، مانند آزادی بیان وقلم ، آزادی احزاب واجتماعات ، امکان استفاده از رسانه های عمومی برای همه طرز تفکرها و نبودن ممیزی حکومت روی کاندیداها و امکان نظارت درست و قابل قبول توسط مراجع ذیصلاح برای انجام یک انتخابات سالم وآزاد . در غیر این صورت و نبودن این شرایط، صندوق رای جز محفظهای برای #فریب مردم و پیشبرد اهداف حاکمیت و #کسب_مشروعیتی_دروغین چیز دیگری نیست.
🔹 عدم مشارکت مردم در انتخابات میتواند پاسخ منفی دادن و نه گفتن به حکومت تلقی شود، البته اگر بتواند شکل بگیرد. ولی مشارکت مردم هم نمیتواند و نباید جواب آری به حاکمیت تصور شود. زیرا شرکت مردم در یک انتخابات غیر دموکراتیک و ناسالم، به دلایل مختلف می تواند صورت بگیرد. مانند اینکه مردم احساس کنند بین بد و بدتر بهتر است بروند و بد را انتخاب کنند تا اوضاع خرابتر از این نگردد.
@NFIfans
BY هواداران جبهه ملّی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/NFIfans/864