tgoop.com/SeaInTheJar/162
Last Update:
پروندۀ مطالعاتی فلسفۀ ذهن
فلسفۀ ذهن، کیت مسلین، ترجمۀ مهدی ذاکری
این کتاب ترجمۀ بخشی از کتاب Understanding Philosophy for A2 Level است و مطالب آن در هفت فصل ارائه شده است.
دوگانهانگای: در این فصل مدعای دوگانهانگاری را طرح میکند و سپس سه استدلال دکارت (استدلال تصورپذیری، استدلال شک و استدلال ادراک واضح و متمایز) را در دفاع از این نظریه بیان و آنها را نقد میکند. در پایان فارغ از استدلالهای له این نظریه به دو اشکال این نظریه (رابطۀ بدن و ذهن و مسئلۀ شمارش نفوس) میپردازد.
اینهمانی ذهن و مغز: در این فصل نظریۀ اینهمانی نوعی و نیز اینهمانی مصداقی حالتهای ذهنی و حالتهای مغزی توصیف میشود، چهار نقطۀ قوت این نظریه و سه ایراد وارده بر آن را بررسی میکند. مؤلف ظاهراً با دو ایراد آن کمابیش همدلی دارد. ایراد سوم مبتنی بر حیث التفاتی بعضی از حالات ذهنی است. اینکه این حالات چگونه میتوانند بازنمایندۀ وضعامورهایی جز خودشان باشند، دو تبیین مطرح شده را بررسی میکند.
رفتارگرایی تحلیلی: این نظریه مدعیست که گزارههای مربوط به حالات ذهنی را میتوان بدون از دست دادن معنا، به گزارههایی تحویل بُرد که رفتار بالفعل و بالقوه را توصیف میکنند. در این فصل به دو نسخۀ این نظریه (همپل و رایل) پرداخته میشود و اشکالات وارده شرح داده میشوند.
کارکردگرایی: حالت ذهنی چیزی نیست جز کارکرد که برحسب ورودیها، خروجیها و سایر حالات ذهنی مشخص میشود که آنها هم نیازمند تحلیل کارکردیاند. در این فصل به کارکردگرایی مابعدالطبیعی، روانکارکردگرایی و کارکردگرایی محاسباتی پرداخته میشود. نقاط قوت و مشکلات این نظریه نیز به تفصیل بررسی میشود.
دوگانهانگاری ویژگیها: فقط جوهر مادی وجود دارد ولی جوهرهای مادی هم میتوانند ویژگی فیزیکی داشته باشند و هم ویژگی غیرفیزیکی. در این فصل به آراء سرل و دیویدسون پرداخته میشود، مفهوم وقوع تبعی/ابتناء را شرح میدهد و چهار ایرادی که به این نظریه وارد شده را بررسی و نقد میکند.
مسئلۀ اذهان دیگر: تمام پنج فصل قبلی مباحث هستیشناختی بودند اما در این فصل به مسئلۀ معرفتشناختی اذهان دیگر میپردازد. برای وجود اذهان دیگر، استدلال مبتنی بر تمثیل و رهیافت معیاری را بررسی میکند. در نقد استدلال مبتنی بر تمثیل مؤلف لازم میبیند که به نظریۀ معنا و زبان ویتگنشتاین سری بزند.
اینهمانی شخصی: چه چیزی شما را اکنون همان شخصی میسازد که سالها پیش بودید؟ در این مسئله به چهار نظریۀ اینهمانی نفس، اینهمانی بدن، اینهمانی مغز و اینهمانی مبتنی بر استمرار روانی میپردازد و در قسمت آخر هم به نظر کسانی میپردازد که میگویند اینهمانی شخصی انگارهای اولیه است و به مفاهیم پایهایتر قابل تحلیل نیست.
@SeaInTheJar
BY بحر در کوزه
Share with your friend now:
tgoop.com/SeaInTheJar/162