tgoop.com/Tafsir_Tafhim_ulQuran/1663
Last Update:
✨(۳) چون فراهم کننده سرمایه در ضرر و زیان کار و کاسبی شریک نیست، بلکه تنها با یک سود معین و تضمین شده سرمایه را در اختیار وام ه میگذارد، از این رو هیچ علاقه ای به خوب و یا بد بودن کار و کاسبی ندارد، پس همواره با کمال خود خواهی تنها به منافع خویش مینگرد و هرگاه اندکی بیم رکود برود سعی میکند سرمایه اش را بیرون بکشد. در سطحی وسیع تر گاهی تنها به دلیل بیم خودخواهانه ی رباخوران رکود واقعی بر جهان حمله میکند و اگر یک زمانی به دلیل عوامل دیگر رکود بیاید، خودخواهی سرمایه دار آن را افزایش داده به سطح ویران کننده ای میرساند.
🔺. 🔺. .🔺
این سه زیان ربا آنقدر واضح اند که هر کسی که اندک آگاهی ای از اقتصاد داشته باشد نمیتواند اینها را انکار کند در نتیجه چاره ای جز پذیرش این نمی ماند که بپذیریم از روی قانون فطري وضع شده از سوی خدای بلند مرتبه ربا نه تنها سرمایه و اقتصاد را رشد نمی دهد بلکه موجب از بین رفتن آن میشود.
اینک یک نظری به آثار و نتایج اقتصادی صدقات هم بیفکنیم. اگر روش افراد سرمایه دار جامعه ای این باشد که آنان طبق توان خود با کمال سخاوت نیازهای خانواده ی خود را برآورده نمایند و اگر چیزی اضافه ماند آن را بین نیازمندان تقسیم کنند تا آنان هم بتوانند نیازهای خود را برآورده نمایند، اگر باز هم مبلغی ماند آن را به صورت وام بدون بهره به دیگران بدهند یا بر اساس اصول شرکت در سود و زیان با آنان شریک شوند یا در اختیار دولت قرار بدهند تا در کارهای عام المنفعه از آن استفاده بکند، هر کسی با اندک دقتی میتواند پی ببرد که در یک چنین جامعه ای تجارت، صنعت و کشاورزی رشد بسیاری خواهد یافت، سطح زندگی عموم افراد آن بالا خواهد رفت و توان تولید ملی آن نسبت به جامعه ای که معاملات ربوی در آن جریان دارد خیلی بالاتر خواهد بود.
BY تفسیر تفهیم القرآن
Share with your friend now:
tgoop.com/Tafsir_Tafhim_ulQuran/1663