tgoop.com/Tafsir_Tafhim_ulQuran/1677
Last Update:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ_۲۷۸_ فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا فَأذَنُوا بِحَرْبٍ مِّنَ اللهِ وَرَسُولِهِ )
ترجمه 🌹
(ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا بترسید و ربایی را که از شما بر مردم باقی مانده است واگذارید، اگر به راستی ایمان آورده اید. اگر چنین نکردید، پس بدانید که از سوی خدا و رسولش عليه شما اعلام جنگ است.)
ــــــــــــــــــ★ـــــــــــــــــــ★ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تفسیر ☘
این آیه پس از فتح مکه نازل شده است و به دلیل مناسبت موضوع در همین سلسله ی کلام جای داده شده است. پیش از این گرچه سود یک گناه و یک کار ناپسند تلقی میشد اما به صورت قانونی منع نشده بود. اما پس از نزول این آیه معاملات ربوی در قلمروی حکومت اسلامی یک جرم شناخته شد. قبایل عربی که نزول میخورند رسول اللهﷺ به وسیله ی کارگزاران خود به آنان ع داد که اگر اینک آنان از معاملات ربوی خودداری نکنند علیه آنان اعلام جنگ خواهد شد. هنگامی که به مسیحیان نجران تحت حاکمیت حکومت اسلامی خودمختاری درونی داده شد در قرارداد تصریح شده بود که اگر معاملات ربوی انجام دهید این قرارداد فسخ خواهد شد و بین ما و شما حالت جنگ به وجود خواهد آمد.
بنا بر آخرین کلمات آیه، نظر ابن عباس، حسن بصری، ابن سیرین و ربیع بن انس این است که کسی که در دارالاسلام ربا بخورد بایستی مجبور به توبه شود و اگر از این کار دست نکشید کشته شود اما نظر فقیهان دیگر این است که زندانی نمودن چنین فردی کافی است و تا زمانی که قول نداده است رباخواری را رها کند نباید آزاد بشود
BY تفسیر تفهیم القرآن
Share with your friend now:
tgoop.com/Tafsir_Tafhim_ulQuran/1677