tgoop.com/agarpub/221
Last Update:
بارها این پرسش به ذهنمان رسیده که غربیها چه ویژگیهایی دارند که آنها را از ما متمایز کرده است. عباس میرزای نوزده ساله، ولیعهد ایران در قرن هجدهم میلادی، از پیر ژوبر، فرستادهی ناپلئون بناپارت، این گونه عاجزانه میپرسد: «چه قدرتی است که به شما برتری و مزیتی را که بر ما دارید، عطا میکند؟ علت ترقی روزافزون شما و ضعف مداوم ما چیست؟» این سؤال ولیعهد سؤالی است که ما مردمان خاورمیانه در چند قرن اخیر بارها و بارها مطرح کردهایم. در دنیای بعد از فروپاشی بردهداری و جنگ جهانی دوم، که «نژاد» به مسئلهای اسمش را نبر و تابو تبدیل شده است، مطرح کردن چنین سؤالهایی معمول نیست. در فرهنگ عامهی خود خاورمیانه هم مسئله نژاد تا حدود زیادی پذیرفته شده است. کافی است شما تبلیغات تلویزیونی ترکیه، لبنان یا ایران را ببینید که چطور چشمروشنهای بور کالاها را تبلیغ میکنند یا بهعنوان بازیگران سینما اقبال بیشتری دارند. تعریف زیبایی هم در فرهنگ عامهی خاورمیانه بسیار به مشخصات غربیها، بهخصوص نژادهای عرضهای شمالیتر اروپا نزدیک است.
در دنیای امروز صحبت کردن دربارهی نژادها و برتری نژادی تابو شده است؛ اما در زمینهی فرهنگ چنین نیست. امروزه از فرهنگ برتر و غالب صحبت میکنیم و میپذیریم که فرهنگ یا فرهنگهایی بر سایر فرهنگها برتری ذاتی دارند.
راهنمای رستگاری در جابلقا؛ کتاب خودیاریِ خوشدلی و رضایت برای خاورمیانهایها | علی مرسلی | چاپ اول ۱۴۰۰، شمیز، رقعی، ۵۱۹ صفحه، ۷۲۰۰۰ تومان، #باکتاب.
@agarpub
BY نشر اگر
Share with your friend now:
tgoop.com/agarpub/221