Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
گای گاناراتنی (Guy Gunaratne) نویسنده و فیلمساز بریتانیایی-سریلانکایی، یکی از چهره‌های نوظهور و تحسین‌شده در ادبیات معاصر است. او بیشتر به خاطر رمان درخشانش، «در شهر دیوانه و خشمگین ما» شناخته می‌شود که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. این اثر روایتگر زندگی سه جوان در حومه‌ی لندن است و با نگاهی تیزبینانه به مسائل نژادی، هویتی و خشونت اجتماعی می‌پردازد. رمان او به دلیل زبان پویا، شخصیت‌های چندلایه و سبک چندصدایی‌اش مورد تحسین قرار گرفت و جوایز معتبری مانند جایزه‌ی دیلن توماس را از آن خود کرد. این کتاب همچنین در فهرست اولیه‌ی جایزه‌ی من‌بوکر قرار گرفت و جایگاه گوناراتنه را به‌عنوان نویسنده‌ای خلاق و توانا تثبیت کرد.

پیش از ورود به دنیای نویسندگی، گاناراتنی به ساخت مستندهای اجتماعی مشغول بود و همین پیشینه در آثار او به‌وضوح مشهود است. دغدغه‌های او درباره‌ی عدالت اجتماعی، هویت فرهنگی و تأثیرات سیاست بر زندگی افراد عادی، به شیوه‌ای هنرمندانه در نوشته‌هایش تجلی پیدا می‌کند.

گاناراتنی به دلیل مهارتش در ترکیب زبان ادبی و محاوره‌ای و خلق فضایی واقع‌گرایانه که با شعرآمیزی خاصی همراه است، به‌عنوان یکی از صداهای متمایز ادبیات معاصر شناخته می‌شود. او همچنان به نوشتن و تأمل درباره‌ی پیچیدگی‌های دنیای مدرن ادامه می‌دهد و مخاطبانش را به چالش می‌کشد تا از دیدگاه‌های جدیدی به مسائل پیرامون نگاه کنند.

از گاراتنی رمان «در شهر خشمگین و دیوانه‌ی ما» توسط نشر اگر منتشر شده است.

در شهر خشمگین و دیوانه‌ی ما | گای گاناراتنی | ترجمه‌ی فاطمه مهدوی | چاپ دوم ۱۴۰۰، شمیز، رقعی، ۲۱۶ صفحه، ۶۴۰۰۰ تومان، #معرفی_نویسنده.

@agarpub
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنان دکتر محمد فاضلی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«کاربران توئیتر بعد از استفاده از آن حالشان بد می‌شود و از زندگی ناراضی می‌شوند و کاربران بعد از اینکه مدتی در توئیتر می‌مانند آن را ترک می‌کنند زیرا توئیتر بر ساختن جامعه سیاه تاکید می‌کند. این نشان می‌دهد افرادی که تندروتر هستند و رنگ خردستیزی به خود می‌گیرند، بیشتر از بقیه لایک می‌گیرند.»

«اگر به جامعه‌ای اجازه دهند در بیرون کنش سیاسی داشته باشد، همه خصومت در درون توئیتر ریخته نمی‌شود البته محدود بودن کاراکترها هم می‌تواند به تند بودن پست‌ها کمک کند.»

@agarpub
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنان دکتر محمد رهبری در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«در جامعه پساصنعتی نحوه جامعه‌پذیری مردم متاثر از فضای درونی شبکه‌های اجتماعی است. می‌توان گفت فقط سه درصد جامعه در توئیتر عضو هستند اما باید توجه داشت، ۲۵ درصد دانشجویان از توئیتر استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد نسل جدید خیلی بیشتر، از این فضا استفاده می‌کند و نسل جدید تحت تاثیر فضای حاکم قرار می‌گیرد.»

@agarpub
خوزه وان دایک، توماس پول و مارتین دی‌وال در کتاب اخیر خود با عنوان جامعه‌ی پلتفرمی، ویژگی‌های این جامعه را که در آن شرکت‌های بزرگ قدرت بسیار زیادی دارند و نقش برجسته‌ای در شکل‌دادن به جامعه‌ی شبکه‌ای دارند، بیان کرده‌اند. آنها معتقدند که در چنین جامعه‌ای پلتفرم‌ها به قلب جوامع نفوذ کرده‌اند و بر نهادها، تراکنش‌های اقتصادی و اقدامات اجتماعی و فرهنگی تأثیر می‌گذارند. بنابراین پلتفرم‌ها، دولت‌ها و حکومت‌ها را مجبور می‌کنند تا ساختارهای قانونی و دموکراتیک خود را تنظیم کنند. نویسندگان این کتاب اهمیت پلتفرم‌ها را تا آن جا بالا برنده‌اند که معتقدند پلتفرم‌های آنلاین منعکس‌کننده‌ی ساختارهای اجتماعی نیستند، آنها این ساختارهای اجتماعی را که ما در آن زندگی می‌کنیم تولید می‌کنند. آنها در تعریف پلتفرم می‌نویسند: «پلتفرم به‌عنوان ساختاری قابل برنامه‌ریزی تعریف شده که برای سازمان‌دهی تعاملات میان کاربران طراحی شده است. یک پلتفرم با داده‌ها تغذیه می‌شود، از طریق الگوریتم‌ها و روابط کاربری سازمان‌دهی می‌شود، از طریق روابط مالکیت که توسط مدل‌های تجاری هدایت می‌شوند به رسمیت شناخته می‌شود و با توافق‌نامه های کاربران اداره می‌شود.»

توئیتری‌شدن سیاست | محمد رهبری | چاپ اول ۱۴۰۳، رقعی، شمیز، ۳۷۹ صفحه، ۳۷۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
کاترین موقع خرید کردن به رابطه‌ی جنسی فکر می‌کرد، نه از نوع شهوانی، از نوع علمی. به این نتیجه رسیده بود که حاملگی آدم را در تمام موقعیت‌های اجتماعی از قیدوبندهای تمایلات جنسی رها می‌کند.کاترین می‌دانست که جوان و نسبتاً زیبا بود و با وجود این به نظر نمی‌رسید دیگر برای مردها جذابیتی داشته باشد. از لاس‌زدن با او دست برداشته بودند و در عوض به او کمک می‌کردند. اوایل برای هیجانِ گه‌گاهی لاس خشکه دلش تنگ می‌شد؛ ولی خیلی زود ازخودگذشتگی باز کردن دری یا واگذار کردن جای نشستن در اتاق انتظار مطب پزشک را غنیمت می‌شمرد و از آن استقبال می‌کرد. زن‌ها هم مهربان‌تر شده بودند. زودتر می‌خندیدند و بیشتر ملاحظه‌ی کمر، پاها و مثانه‌ی او را می‌کردند. انگار شکم ورم‌کرده‌اش بالون کوچکی بود که به او بسته بودند و مدرکی بود بر این واقعیت که کاترین برای مدت زمانی طولانی به اندازه‌ی نیازش رابطه‌ی جنسی داشته و حالا بیشتر خواهری بود که باید ازش مراقبت می‌کردند تا این که بخواهند با او رقابت کنند. رابطه‌ی جنسی دود شده و به هوا رفته بود و کاترین از دنیایی مهربان‌تر که باقیمانده‌اش بود، لذت می‌برد.

جنون | بلیندا باوئر | ترجمه‌ی سام حاجیانی | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۳۷۲ صفحه، ۳۴۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
اهمیت واقعی کتاب «تغییر» در تبیین علمی خطری قریب‎الوقوع است که شاید عادت داریم سراغش را از فیلم‌ها و رمان‌ها بگیریم، نه در محاسبات نسبتاً ساده و روشن علمی. تغییراتی که شاید با آگاهی بیشتر بتوان از آن‌ها جلوگیری کرد و تا حد امکان به تأخیرشان انداخت.

این کتاب نه آن‌چنان تخصصی است که به کار غیرمتخصصان نیاید، و نه بر پایه‌ی حدس و گمان که متخصصان این حوزه را ناراضی کند! این کتاب برای ما و شما نوشته شده است تا با بالا بردن سطح آگاهی خود نسبت به تغییرات قریب‌الوقوع، با تغییری حتی اندک در سبک زندگیمان، خود و آیندگان را از خطری جدی در امان نگاه داریم.

تغییر: چرا به دگرگونی ریشه‌ای نیاز داریم؟ | گریم ماکستون | ترجمه‌ی علی مهرآیین | چاپ اول ۱۳۹۹، شمیز، رقعی، ۱۵۰ صفحه، ۷۶۰۰۰ تومان، #پیشنهاد_کتاب.

@agarpub
📢 اطلاعیه: امکان سفارش و خرید آنلاین کتاب‌های نشر اگر

به اطلاع همراهان گرامی می‌رسانیم که بخش سفارش و خرید آنلاین به وب‌سایت رسمی انتشارات ما افزوده شده است. از این پس می‌توانید کتاب‌های موردنظرتان را به‌صورت مستقیم از طریق وب‌سایت نشر اگر سفارش داده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن دریافت کنید.

ویژگی‌های خرید از وب‌سایت ما:

✔️ جست‌وجوی آسان در میان مجموعه آثار
✔️ دریافت اطلاعات کامل درباره‌ی هر کتاب
✔️ بهره‌مندی از تخفیف‌های ویژه‌ی خرید آنلاین
✔️ ارسال سریع و مطمئن

برای ثبت سفارش، به وب‌سایت ما مراجعه فرمایید:

🌐 [WWW.AGARPUB.IR]

مفتخریم که همواره در خدمت شما فرهیختگان عزیز هستیم.

@agarpub
مسئله، ادعای جهان‌شمول بودن استفاده از حجاب نیست، چرا که عمومیت می‌تواند بر اساس کمیّت (زنان محجبه) نیز به وجود آید و نوعی تعمیم توصیفی باشد. بنابراین، مسئله در روش تحلیلی ما است که عمومیت در کنش حجاب را با عمومیت در معانی و دلالت‌های آن به مثابه کنترل زنان یکسان می‌گیریم و این امری است که باید به چالش کشیده شود: میان رفتار زنان در عربستان سعودی و ایران بر اساس پوشاندن موی سر مشابهت وجود دارد، اما دلالت‌های آن، بر اساس زمینه‌های ایدئولوژیک و فرهنگی هر کدام از این دو کشور، متفاوت است. همچنین، فضای نمادینی که در آن تفکیک جنسیتی رخ می‌دهد نیز ممکن است در ظاهر مشابه به نظر برسد، اما الزاماً در قلمروهای اجتماعی مختلف بر معنای یکسانی دلالت نمی‌کند.

شرقی غمگین | نویسندگان: گاياتری چاكراورتی اسپيواک، چاندرا تالپاده موهانتی، ليلا ابولُغُد، ناديه صادق العلی، اِتِل كرولی، اَمَل لورونارد | گردآوری و ترجمه‌ی شيوا علينقيان | چاپ دوم ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۱۶۵ صفحه، ۲۲۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
به مرگ فکر می‌کنم که چطور آمد و مامانم را برد و جانش را گرفت. مرگ به بلند‌قامتی یک درخت ایروکو است، نه جسم دارد و نه گوشت و نه چشم، فقط دهان و دندان دارد. دندان‌هایی زیاد، به باریکی مداد و تیزی تیغه‌ای برای دریدن و کشتن. مرگ هیچ پایی ندارد. فقط دو بال دارد از چنگک و نیزه. مرگ می‌تواند پرواز کند و جان پرنده را در هوا بگیرد، آن‌ها را از آسمان به پایین پرت می‌کند و روی زمین می‌اندازد تا مغزشان متلاشی شود. شنا هم می‌کند و ماهی‌های رودخانه را می‌بلعد. وقتی می‌خواهد جان کسی را بگیرد به پرواز در می‌آید، بالای سرشان کمین می‌کند و مانند قایقی در روح شناور می‌ماند، صبر می‌کند تا در زمان موعود آدم را از زمین بکند. مرگ می‌تواند به شکل همه چیز در آید. همین قدر باهوش است. امروز می‌تواند به شکل ماشینی در آید و تصادفی به وجود بیاورد، فردا می‌تواند شکل یک تفنگ شود، یک گلوله، یک چاقو، یا مرض سرفه‌ی خونی. می‌تواند به شکل ترکه‌ی خشک خرما شود و آنقدر به تن آدمیزادی شلاق شود تا بمیرد، مثل لمیدی کشاورز. یا طنابی که در یک آن جان آدم را می‌گیرد، مثل تافا، معشوق آسابی. مرگ حالا سایه به سایه‌ی خدیجه می‌آید؟ و اگر بمیرد نوبت من می‌شود؟

دختری با صدای رسا | ابی داره | ترجمه‌ی نفیسه غفاری‌مقدم | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۳۱۸ صفحه، ۳۴۰.۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
زندگی در خاورمیانه در قرن بیست و یکم خنده‌دار است؛ چون در خاورمیانه واقعاً در قرن بیست و یکم زندگی نمی‌کنید. در عربستان در حالی‌که برج‌های مدرن با دلارهای نفتی سر بر آورده‌اند، سر و دست مجرمان با شمشیر قطع می‌شود. در ترکیه روزنامه‌نگارانی زندانی می‌شوند. در قطر، عمان و امارات کارگران خارجی مانند برده‌ها استثمار می‌شوند. همه‌ی این کشورها در حالی‌که ظاهرن همپای دنیا در تکنولوژی و رفاه پیش می‌روند، هر آن در گرداب حس بی‌ثباتی و وحشت بیشتر از جنگ و شورش و ناامنی فرو می‌روند. در تهران (محل زندگی من) ممکن است شبی را به دیدن کنسرت یا تئاتر بروید، در حالی‌که همان شب تا صبح تمامی کشور منتظر حمله‌ی احتمالی امریکا باشند.

این وجه کمیک‌تراژیک خاورمیانه، با معیارهای دنیای مدرن امروز فاصله‌ی چشمگیری دارد.

راهنمای رستگاری در جابلقا؛ کتاب خودیاریِ خوشدلی و رضایت برای خاورمیانه‌ای‌ها | علی مرسلی | چاپ اول ۱۴۰۰، شمیز، رقعی، ۵۱۹ صفحه، ۷۲۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
توالت‌نوشته‌ها تنها مربوط به امروز نیستند و تاریخی به قدمت احداث توالت‌های عمومی دارند؛ چنان که جعفر شهری در کتاب خود نوشته است توالت‌های عمومی آن دوران به مکانی برای شعارنویسی و ناسزاگویی به زمین و زمان تبدیل شده بودند؛ بدین صورت که انگشت خود را در مدفوع خود زده شکل شخصی را بر دیوار مستراح می‌کشیدند و نام او را روی پیشانی‌اش می‌نوشتند، یا با ذغال و گچ و مداد فحش‌های ناموسی و ناسزاهای دیگر می‌نگاشتند که عموم این ناسزاها مربوط به دولت‌مردان بوده. روح‌الله نصرتی پژوهشی کیفی روی دیوار نوشته‌ها انجام داده است که در کتاب مطالعات فرهنگی، مصرف فرهنگی و زندگی روزمره در ایران به چاپ رسیده است. او آن‌ها را در بخش دیوارنوشته‌های دستشویی‌ها و دیوارنوشته‌های اماکن عمومی تقسیم‌بندی کرده و سپس به تحلیل آنها پرداخته است. نصرتی نوشتارهای دستشویی را بر اساس مکان به سه دسته‌ی مکان‌های مذهبی، مکان‌های تفریحی و مکان‌های علمی و براساس محتوا به سه شاخه‌ی اصلی جنسی (معطوف به مردان، معطوف به زنان)، سیاسی (نظام سیاسی داخلی، نظام سیاسی خارجی) و تلفیقی (جنسی-مذهبی، جنسی-سیاسی، مذهبی-سیاسی) تقسیم کرده است. بر اساس این پژوهش، نوشتارهای دستشویی‌ها در اماکن مذهبی غالباً به صورت دیالوگ با تقابل محتوای جنسی و ارشاد به وجود آمده‌اند، به این معنا که اول نوشتارهایی با محتوای جنسی نگاشته شده و بعد در جواب آنها افراد دیگری در غالب پیامی ارشادی آن‌ها را متوجه عقوبت اخروی‌شان کرده‌اند. این گفت‌وگو تا جایی پیش می‌رود که افراد به کسانی که نمی‌شناسند بد و بیراه می‌گویند.

سرگذشت اجتماعی توالت در ایران | حانيه‌سادات ميرمحمد | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۱۳۹ صفحه، ۱۵۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
والریا لوئیزِلی، نویسنده‌ی مکزیکی-آمریکایی، در سال ۱۹۸۳ در مکزیکو سیتی به دنیا آمد. او دوران کودکی و نوجوانی خود را به دلیل شغل دیپلماتیک پدرش در کشورهایی چون کره جنوبی، آفریقای جنوبی و هند سپری کرد. این تجربه‌های چندفرهنگی تأثیر عمیقی بر سبک نوشتاری او گذاشته و آثارش را با مفاهیمی چون مهاجرت، هویت و ارتباطات انسانی غنی کرده است.

لوئیزلی تحصیلات خود را در رشته‌ی فلسفه در مکزیک آغاز کرد و سپس در رشته ادبیات تطبیقی در دانشگاه کلمبیا ادامه داد. او علاوه بر نویسندگی، در حوزه روزنامه‌نگاری، ترجمه و تدریس نیز فعالیت دارد.

نخستین رمان او، «چهره‌ها در میان جمعیت» (۲۰۱۱)، به‌خاطر ساختار غیرخطی و زبان شاعرانه‌اش مورد تحسین قرار گرفت. آثار بعدی او مانند «داستان‌های گمشده‌ی دندان‌ها» (۲۰۱۵) و «بایگانی کودکان گمشده» (۲۰۱۹) او را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نویسندگان نسل خود مطرح کردند. «بایگانی کودکان گمشده» که به بحران مهاجرت کودکان آمریکای مرکزی می‌پردازد، موفق به دریافت جایزه‌ی کتاب آمریکا شد و نامزد جایزه من بوکر شد.

لوئیزلی همچنین در زمینه‌ی مسائل اجتماعی، به‌ویژه حقوق مهاجران و پناهجویان، فعال است و تجربیات خود را از همکاری با مراکز پناهندگی در کتاب «بگو آخرش چه می‌شود؟» (۲۰۱۷) روایت کرده است.

آثار او که به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده‌اند، مخاطبان جهانی را با دغدغه‌های عمیق انسانی و نگاهی تازه به مسائل معاصر جذب کرده‌اند. لوئیزلی اکنون در نیویورک زندگی می‌کند و به نویسندگی و تدریس ادامه می‌دهد.

نشر اگر پیش‌تر سه عنوان کتاب از آثار لوئیزلی را منتشر کرده است:

بایگانی کودکان گمشده / پیاده‌روها / بگو آخرش چه می‌شود؟

@agarpub
۲۸۰ کاراکتر برای تغییر دنیا کافی‌ست! توئیتر را دست‌کم نگیرید!

🟦 هر روز بیش از ۵۰۰ میلیون توئیت در توئیتر منتشر می‌شود.
🟦 اولین توئیت تاریخ را جک دورسی، مؤسس توئیتر، با این جمله فرستاد: "Just setting up my twttr"
🟦 از انقلاب‌ها و اعتراضات جهانی گرفته تا کمپین‌های سیاسی و فرهنگی، توئیتر ثابت کرده چیزی فراتر از یک شبکه اجتماعی ساده است.

اما آیا توئیتر فقط محلی برای «حرف زدن» است یا واقعاً می‌تواند دنیا را تکان دهد؟

📚 پیشنهاد ما: «توئیتر شدن سیاست»

این کتاب با نگاهی جامعه‌شناختی به تأثیر توئیتر بر سیاست جهانی می‌پردازد. از جنبش‌های اجتماعی تا استراتژی‌های جدید سیاستمداران، هر آنچه در این شبکه رخ داده و بر دنیا تأثیر گذاشته، در این اثر بررسی شده است. اگر به رابطه‌ی میان تکنولوژی و سیاست علاقه‌مند هستید، این کتاب را از دست ندهید!

توئیتری‌شدن سیاست | محمد رهبری | چاپ اول ۱۴۰۳، رقعی، شمیز، ۳۷۹ صفحه، ۳۷۰۰۰۰ تومان، #پینشهاد_کتاب.

@agarpub
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
یلدا؛ آیین مهر و همدلی ایرانیان

یلدا فقط یک شب نیست؛ یک جشن است برای تمام لحظه‌های زندگی. شبی که یادمان می‌آورد حتی طولانی‌ترین شب‌ها هم با گرمای حضور عزیزان، کوتاه‌تر و دلنشین‌تر می‌شوند. شبی برای مرور خاطرات، شنیدن قصه‌های قدیمی و ساختن لبخندهایی که تا همیشه با ما بمانند.

انار، هندوانه، گرمای آتش و صدای خنده‌ها... همه چیز آماده است تا یلدای امسال به یادماندنی‌ترین شود. شما کدام خاطره‌ی یلدا را هرگز فراموش نمی‌کنید؟

@agarpub
ای اگبونو، یکی از چشمگیرترین تفاوت‌ها بین روش پدران کهن و فرزندانشان این است که مفهوم زمان برای این فرزندان همان مفهوم زمان برای مردمان سفید است. مردمان سفید از مدت‌ها قبل فرضشان بر این بود که زمان موجودیتی الهی دارد، یعنی که انسان می‌بایست به آن گردن نهد. مثلاً با دنبال کردن تیک تاکی تعیین‌شده، شما به محل مشخصی می‌رسید و مطمئن خواهید بود که فلان رویداد در زمان تعیین‌شده آغاز می‌شود. به نظر می‌رسد که آن‌ها می‌گویند: «برادران، بازوان الوهیت در میان ماست و قطعاً اراده‌ای در کار است که (مثلاً) رأس ساعت دوازده و چهل دقیقه فلان رویداد روی دهد، پس باید از این امر اطاعت کنیم.» اگر اتفاقی بیفتد مردمان سفید خود را مجبور می‌کنند که آن را به زمان نسبت دهند. «در این روز (مثلاً) بیستم جولای ۱۹۸۵، فلان و فلان اتفاق افتاد.» این در حالی است که زمان برای پدران همایونی ما، هم معنوی بود و هم انسانی. بخشی از آن که خارج از کنترل آن‌ها بود به وسیله‌ی همان نیرویی که جهان را به وجود آورده به نظم در‌می‌آمد. هروقت آن‌ها می‌خواستند شروع فصلی را تشخیص دهند یا سن یک روز را تقطیع کنند یا طول یک سال را اندازه بگیرند، به طبیعت نگاه می‌کردند ...

ارکستر اقلیت‌ها | چیگوزی اوبیوما | ترجمه‌ی لیلی فرهادپور | چاپ اول ۱۴۰۲، رقعی، شمیز، ۵۸۴ صفحه، ۵۵۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
حمام عمومی مکان زندگی است. زندگی، پرنبض و پرهیاهو در حمام جریان دارد. حمام در کنش اجتماعی آن زمان به‌مثابه‌ی مکانی در حوزه‌ی عمومی بود، با پتانسیل پاتوق شدن و فراهم آوردن امکان برقراری شکلی از ارتباط جمعی و خصوصی به‌طور توأمان. ساختارها و مناسبات مادی زندگی سنتی حمام را همچون مسجد و بازار و قهوه‌خانه به یکی از ارکان حیاتی زندگی روزمره، معاشرت افراد با یکدیگر و به یکی از ستون‌های اصلی آئین‌ها و رسوم زندگی اجتماعی بدل می‌کرد؛ رکنی که با فرهنگ پیوندی عمیق و درهم‌تنیده داشت. به همین سبب، افزون بر آداب و ترتیب‌های شست‌وشو، که از سوی همگان به جای آورده می‌شد، خود امر استحمام و آئین‌هایش ردپایی عمیق و گسترده و نقشی پررنگ در زبان و فرهنگ بر جای گذاشته است، در شعرها و ترانه‌ها و تصنیف‌ها و در ضرب‌المثل‌ها، قصه‌ها، متل‌ها و کنایات؛ چراکه مکانی به نام حمام و آئین‌های مربوط به استحمام، از امور پراهمیت زندگی فردی و اجتماعی به حساب می‌آمد و پیوندی جدایی‌ناپذیر و ناگسستنی با جریان جاری زندگی برقرار کرده بود، چه در امور فردی مثل شیوه‌های دوا و درمان سنتی، جادوجنبل و بخت‌گشایی، و چه در امور اجتماعی مثل رسم و رسوم ازدواج و زایمان.

سرگذشت اجتماعی خزینه در ایران | سولماز سپهری آزاد | چاپ اول ۱۴۰۲، رقعی، شمیز، ۱۲۷ صفحه، ۱۵۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
2024/12/22 21:29:06
Back to Top
HTML Embed Code: