tgoop.com/alamehasanzade/562
Last Update:
🅾بیماریهای روانی و مکاشفات عرفانی
◀«نقل است که روزی یکی درآمد و از حیا مسئلهای پرسید، شیخ [بایزید] جواب داد و آنکس آب شد. مردی درآمد، آبی زرد دید، ایستاده گفت: یا شیخ! این چیست؟ گفت یکی از در درآمد و سؤالی از حیا کرد. من جواب دادم، طاقت نداشت چنین آب شد از شرم». تذکرة الاولیا، ص۱۸۰.
◀«روزی شبلی در مجلس جنید گفت: الله. جنید گفت: اگر خدای غایب است ذکر غایب غیبت است و غیبت حرام است. و اگر حاضر است در مشاهده حاضر نام بردن ترک حرمت است». تذکرة الاولیاء، ص۴۲۸.
◀«نقل است که جنید سخن میگفت، مردی نعره بزد؛ شیخ او را منع کرد و گفت: اگر یکبار دیگر نعره زنی تو را مهجور گردانم. پس شیخ بار دگر سرِ سخن شد، آن مرید خود را نگاه میداشت تا حال بجایی رسید که طاقتش نماند و هلاک شد، برفتند او را دیدند میان دَلق خاکستر شده». تذکرة الاولیا، ص۴۳۰.
◀«و یکی از وی [بایزید] پرسید که: ما پیش تو جمعی میبینیم مانند زنان. ایشان چه قوماند؟ گفت فرشتگاناند که میآیند و مرا از علوم سؤال میکنند و من ایشان را جواب میدهم». تذکرة الاولیا، ص۱۷۵
آدرسها بر اساس تذکرة الاولیا، تصحیح محمد استعلامی، انتشارات زوار، ۱۳۶۳ش است.
◀این جماعت که یا بنگی بودهاند و یا از بیماریهای روانی رنج میبردهاند و یا دستپروردگان شیطان بودند، در ادبیات فارسی به عنوان عارف معرفی میشوند.
تقدیس و تمجید عرفا از شیطان را در لینک زیر ببینید:
www.tgoop.com/kalam_shia/62
◀تذکر: در طول تاریخ عموم علمای شیعه با این افراد و مکتب شیطانیشان مخالف بودهاند اما ممکن است برخی از خوانندگان این پست به قدری تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفته باشند که حتی منتقدین را با اسلام اصیل دارای زاویه بپندارند، و این بیماران روانی را نمایندگان اسلام ناب بدانند. فعلا از دست ما برای این افراد کاری برنمیاید، شاید گذشت زمان مرهمی باشد.
BY نقد علامه حسنزاده آملی
Share with your friend now:
tgoop.com/alamehasanzade/562