tgoop.com/alefbalib/5971
Last Update:
#معرفی_اشخاص
👤 دان کیوپیت
▪️شخصیت و زندگی
دان کیوپیت (Don cupitt) در 1934 در ایالت لانکاشایر انگلستان به دنیا آمد. در دانشگاه کمبریج علوم طبیعی، فلسفه و الهیات خواند. در 1959 خلعت روحانی پوشید و در 1966 دانشیار دانشگاه کمبریج و سرپرست امور مذهبی کالج (Immanuel) شد. دان کیوپیت در دهه 50 یک مسیحی ارتدوکس بود. تا پایان دهه 60 یا اوایل دهه 70 این گونه باقی ماند. اما حدود سالهای 73، 74 به تدریج از باورهای پیشین فاصله گرفت و در سال 77 کاملا از آن خارج شد. در دهه 80 رادیکال شد و از آن زمان تا کنون کلیسای انگلیکن به او به چشم یک موجود پلید نگاه میکند. شاید به این خاطر او دست کم 20 سال الهیات رادیکال را ترویج و تبلیغ میکرده است. کیوپیت هم کشیش کلیسا و هم استاد فلسفه مسیحیت در دانشگاه انگلستان است و در طرح دیدگاههایش از این دو سرچشمه بهره مىگیرد.
دان کیوپیت، رئیس کالج امانوئل در کمبریج که به «روحانی ملحد» ملقب شده است، خدای سنتی واقع گرایانه توحیدگرایی را ناپذیرفتنی مییابد و صورتی از بودیسم مسیحی را پیشنهاد میکند که تجربه دینی را قبل از الهیات قرار میدهد. دان کیوپیت ازجمله متالهان جدید است که آراء و اندیشههایش، در پارهای موارد خارق اجماع و عادت قلمداد شده است. وی که دورهای از حیات فکری خود را در کسوت یک کشیش انگلیکن سپری کرده است، به واسطه دیدگاههای انتقادی خود به دستگاه کلیسایی، از حلقه کشیشان انگلیکن اخراج شد. کیوپیت در ردهبندی متالهان، جزو کسانی است که "ناواقع گرا" به شمار میآیند. او ضمن تاکید بر احیای معنویت و دیانت تازه، به نقد دستگاه سنتی و رسمی مسیحیت و به طور کلی تمامی ادیان می نشیند.
▪️آثار و اندیشهها
از کیوپیت، تا کنون تنها دو کتاب به فارسی ترجمه شده است:
1- دریای ایمان، ترجمه حسن کامشاد، انتشارات طرح نو در سال 1375
2- عرفان پس از عصر تجدد
دان کیوپیت، متفکر نوکانتی و معاصر انگلیسی با نوشتن کتابهایی مثل بحران حجیت اخلاقی، دریای ایمان، آینده ادیان، عیسی و انجیل خدا، جهش عقل، طبیعت انسان، اخلاقیات مسیحی جدید، خداحافظی با خدا (Taking Leavs of God) و اصلاح مسیحیت کوشیده است نشان دهد که دین (مسیحیت به طور خاص و به مثابه الگویی برای سایر ادیان) در "دنیای پس از تجدد" در قالبهای مفهومی کلاسیک ارسطویی-افلاطونی و یا نگرش دکارتی دوران تجدد، چندان قابل دفاع نیست. دین به عنوان ساحتی وجودشناختی، و ایمان به مثابه دغدغهای معناشناختی، صرف نظر از پسند یا ناپسندی و یا هر نوع داوری ارزشی، واجد ویژگیها و اقتضایات ویژهای است که به اجمال میتوان به آنها اشاره کرد
ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)
#دان_کیوپیت
🔰کتابخانه مجازی الفبا
🔰کانال تلگرام الفبا
BY کتابخانه مجازی الفبا
Share with your friend now:
tgoop.com/alefbalib/5971