tgoop.com/amirhasanmousavi/147
Last Update:
🖋امیرحسن موسوی- کارشناس ارتباطات
🔸در مرداد 1396 که به دیجیکالا پیوستم، اولین صورتمسئله روابط عمومی، بحران شکلگرفته در ارتباط با ماجرای «شبنامه» بود. این بحران از سالهای ۹۴، ۹۵ آغاز شده بود، اما در سال ۹۶ به اوج خود رسید. دلیل بروز آن هم مستندی به نام شبنامه بود که در صداوسیما هم پخش شده بود؛ بدبینی بخشی از بدنه امنیتی کشور به استارتاپها. این جریان امنیتی، استارتاپها را عوامل نفوذ غرب در ایران میدانست.
🔸اتهامات هم عموما عناوینی تکرارشونده بود. از پولشویی و متعلق به عناصر مشکوک بگیرید تا غربزدگی، نفوذ، انتقال اطلاعات به غرب و تغییر سبک زندگی مردم. نکته جالب توجه اینکه آنچه در این مستند و کانال تلگرامی گفته شد، بعدها و در جریان اعتراضات سال 1401، به بخش بزرگی از منابع شبکه تلویزیونی ایراناینترنشنال و رسانههایی تبدیل شد که دستور کار آنها هم حمله به استارتاپها بود؛ اگرچه از زاویهای دیگر.
🔸درواقع آنچه این رسانهها در طول حوادث پاییز ۱۴۰۱ در مورد برخی از استارتاپهای ایرانی میگفتند، مشابه همان چیزهایی بود که تندروترین رسانههای داخلی از جمله مشرق، کیهان، تسنیم و کانال تلگرامیِ شبنامه در سالهای گذشته در مورد آنها میگفتند. این شباهت برای من باعث تعجب و شکلگرفتن این سؤال میشود که پدیدههای اینچنینی از چه ویژگیهایی برخوردارند که هر دو سمت تندروی طیف، با یکدیگر در تخریب، همصدا میشوند؟
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-930258
🆔@FanzyMag