tgoop.com/amirhasanmousavi/169
Last Update:
خلاصهای از فاجعه جورج فلوید از منظر ارتباطات بحران و درسهایی برای پلیس و دولت:
در ۲۵ می ۲۰۲۰، جورج فلوید در حین بازداشت توسط پلیس مینیاپولیس جان خود را از دست داد.
در فیلم، افسر پلیس آمریکایی، ٩ دقیقه کامل زانوی خود را روی گردن فلوید فشار داد و علیرغم التماسهای او مبنی بر اینکه نمیتواند نفس بکشد، به کارش ادامه داد تا اینکه فلوید جان خود را از دست داد.
مرگ این سیاهپوست، آمریکا را تکان داد و باعث بروز ناآرامیها و اعتراضات گسترده در این کشور و دیگر نقاط جهان شد.
این حادثه به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد و خیلی زود جنبش اجتماعی «جان سیاهان مهم است» عالمگیر شد. #BlackLivesMatter
۱. لزوم پذیرش فوری، شفافیت و قبول مسئولیت:
پلیس مینیاپولیس ابتدا حادثه را به عنوان یک «حادثه پزشکی» توصیف کرد. خطایی بزرگ که خشم جامعه را برانگیخت.
پس از انتشار گسترده ویدیو، بیانیه خود را اصلاح کرد و آغاز تحقیقات را اعلام کرد.
۲. عذرخواهی عمومی و پاسخگویی:
شهردار مینیاپولیس، جیکوب فری، در فردای حادثه، ۲۶ می ۲۰۲۰ عذرخواهی کرد و خواستار عدالت برای جورج فلوید شد. افسران درگیر در حادثه در همین روز اخراج شدند.
۳. تعامل با جامعه:
رئیس پلیس مینیاپولیس، مدریا آرادوندو، جلسات متعددی با رهبران فکری، روزنامهنگاران و متخصصان برگزار کرد تا نگرانیها را بررسی کنند و اصلاحات را مورد بحث قرار دهند.
۴. استفاده از شبکههای اجتماعی و شنیدن اجتماعی:
شبکههای اجتماعی رصد میشدند و مهمترین دغدغهها و ابهامات پاسخ فوری میگرفت. ارائه بهروزرسانیها و پاسخ به اطلاعات نادرست با اکانتهای رسمی شهرداری و پلیس صورت میگرفت؛ پاسخگویی به جای سرکوب صدای مخالف.
۵. اقدامات پیشگیرانه و اصلاح فرآیندها:
قانون جورج فلوید برای عدالت در پلیس را کنگره تصویب کرد. این قانون شامل اصلاحات گستردهای در سیستم پلیسی بود، از جمله ممنوعیت استفاده از چوکهولد (تکنیک دستگیری که ممکن است منجر به خفگی شود) و ایجاد پایگاه داده ملی برای افسران پلیسی که تخلفات جدی مرتکب شدهاند.
۶. برنامههای آموزشی و اصلاحات داخلی:
بسیاری از ادارات پلیس در سراسر آمریکا برنامههای آموزشی جدیدی برای افسران خود معرفی کردند که شامل آموزشهای ضد تبعیض و تکنیکهای کاهش تنش بود.
۷. مجازات سریع عاملان و خاطیان:
در ۲۰ آوریل ۲۰۲۱، درک شووین به جرم قتل درجه دوم، قتل درجه سوم و قتل غیرعمد محکوم شد. او در ۲۵ ژوئن ۲۰۲۱ به ۲۲.۵ سال زندان محکوم شد. سایر افسران مسئول و مرتبط، تو تائو، توماس لین و جی. الکساندر کوئنگ در ژوئن ۲۰۲۲ به جرم نقض حقوق مدنی جورج فلوید به زندان محکوم شدند.
با تمام این اتفاقات و اصلاحات به دلایل و پیچیدگیهای گوناگون اجتماعی، پلیس آمریکا کماکان یکی از خشنترین پلیسهاست. اما این درسها را از منظر ارتباطات بحران میتوان گرفت:
درسآموختهها:
۱. شفافیت از ابتدا ضروری است.
۲. اقدامات سریع اعتماد را میسازد.
۳. تعامل مداوم با جامعه به بازسازی اعتماد کمک میکند.
۴. استفاده مؤثر از شبکههای اجتماعی میتواند ابزار قدرتمندی باشد.
۵. کلید ارتباطات در بحران، شفافیت، پذیرش مسئولیت، خودداری از فرار رو به جلو یا توجیه (اگر خطا کردیم) و از همه مهمتر لحن همدلانه و متواضعانه سخنگویان بحران است؛ سخنگویانی که برای شرایط بحران، ارتباط با رسانه، نحوه گفتوگو با روزنامهنگاران و افکار عمومی آموزش دیدهاند و میدانند که چطور، با کلمات، لحن، نگاه، زبان بدن و… نمک به زخمها نپاشند.
امیرحسن موسوی
@amirhasanmousavi
BY ناظر باطرف
Share with your friend now:
tgoop.com/amirhasanmousavi/169