tgoop.com/amirnormohamadi1976/59467
Last Update:
☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️
۱۲ آذر زادروز نغمه اصفهانی
(زاده ۱۲ آذر ۱۳۵۱ اصفهان) خواننده
پس از انقلاب مشروطه درسال ۱۲۸۴ اولین صدای بانوان درسال ۱۲۹۱ بهضبط رسید و آنان از خلوت دربار بیرون آمده و بهفعالیت و هنرنمایی در میان مردم پرداختند که این روند تا زمان انقلاب ادامه یافت.
اما پس از انقلاب، خواندن زنان بهدلیل محدودیتهای مذهبی - سیاسی، زیر پوسته هر قومی پنهان شد و همچنان بهکار خود ادامه میداد. امروزه با گسترش فضای مجازی و شکلگیری شبکههای اجتماعی بهخصوص در این سالیان جاری، موج بانوان خواننده با ساخت کلیپهای رنگارنگ فضا را پُر کرد که اغلب هم کپیکاری و گرتهبرداری از این و آن و تقلید خوانندگان قبل از انقلاب بود و بدین سبب، تشخیص سره از ناسره را آسانتر ساخت.
بانو نغمه اصفهانی:
اصفهان که کانون پرورش خوانندگان بزرگ است و خود دارای مکتب آوازی است، بانوان خوانندهای را نیز پرورش داد که از میان آنها رضوان نباتی با نام هنری «نغمه اصفهانی» بسیار متفاوت با خوانندگان دیگر است که نه بهتقلید دیگران میخواند و نه کپیکاری یا ادعایی دارد.
او با سابقه بیش از ۲۰ سال، در شاگردی مکتب اصفهان، آنچه هست خود اوست.
جالب اینکه قابلیت صدای او بهگونهای است که حتی پاپ هم میخواند و از کار ارکسترال گرفته تا آواز در حیطه فرهنگ اصیل را از عهده برمیآید.
اما آنچه در صدای وی هویدا است هویت ایران فرهنگی است. او در کنسرتهایی که در اوایل دهه هشتاد در اروپا ارائه داد، باوجود پیشنهاد اقامت، بهایران بازگشت و باور دارد که در ایران ماندن و کار کردن بهتر از خارج ماندن است و آواز ایرانی در ایران ساخته و پرداخته میشود نه در خارج!.
و آنچه که صدای او را از دیگران متمایز میکند:
۱- سونوریته صدا
۲- تعلیم در مکتب اصفهان، که شاگرد استادان "رضا طباطبایی" "علیاصغر شاهزیدی" و مدتی نیز نزد محمدرضا لطفی بوده است.
۳- خلاقیت فردی در اجرای ادوات تحریر
۴- بیان و لحنی ممتاز با گویش امروزی
۵- زمانبندی و جملهبندی
۶- اعمال سلیقه در شروع و فرود و فرازهای آوازی و غیرهای که آموخته است.
نکته دیگر آنکه صدا و رَنگ صدایش، از خود اوست که در واقع معرف فرهنگ آوایی بانوان است و از منظری دیگر همین امر باعث شد که در بازخوانی آثار پیشینیان به او القابی چون: صدای گلهایی، صدای رادیویی و صدای خاطرهها را بدهند و حتی موجب شد که زندهیاد همایون خرم، چند آهنگ جدید برای اولین بار بعد از انقلاب در سالهای ۹۰ و ۹۱ بهنامهای "بیا شبی" و "ای آسمان" را برای او بسازد، اما بعد از ساخته شدن این دو اثر، متاسفانه عمر استاد برای کارهای بعدی کفاف نداد.
وی علاوه بر دو اثر جدید همایون خرم آهنگ "غنچه نشکفته" را نیز بازخوانی کرده است.
استاد خرم که اثر بازخوانی شده "شمع و پروانه" را با صدای وی شنیده بود، میگفت: "او یک و نیم پرده بالاتر از بانو الهه خوانده و بعد از الهه، آهنگ شمع و پروانه را فقط او بهگونهای خوانده که بهدلم چسبیده است."
از دیگر آثار خوانده شده وی ده اثر جدید از دکتر مسعود عطایی شاعر و آهنگساز است، در "سیدی" بنام "ستارگان هنر" که در آلمان منتشر شده و یکی از کارهای فاخر آن بنام "هموطن" با صدای نغمه اصفهانی بهعنوان سرود ملی شناخته شده است.
از دیگر فعالیتهای وی شرکت در جشنوارههایی در فرهنگسرای نیاوران و تالار آوینی در بندرعباس و همچنین شرکت در مسابقه آواز ایرج بسطامی و کسب مقام و گرفتن لوح تقدیر در این مسابقه است.
ضمنا او یکی از برگزیدگان آواز کلاسیک زنان ایران در فرانسه در "سیدی" "آواز در سایه" است.
از دیگر فعالیتهایش، تدریس آواز در آموزشگاهها است.
✍ بهروز مبصری
https://www.tgoop.com/amirnormohamadi1976
#برگی_از_تقویم_تاریخ
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
#نغمه_اصفهانی
BY علوم وفنون ادبی
Share with your friend now:
tgoop.com/amirnormohamadi1976/59467