tgoop.com/dinonline/5906
Last Update:
💢 بریدهای از یادداشت "روشنفکری دینی، اسلام سنتی و نظریه همروی"
به قلم سیدصادق حقیقت:
💬– سروش: «فربهی سرطانوار علم فقه را مضرتی و منقصتی برای حوزه علمیه و برای اسلام دانستهام که موجب لاغری و رنجوری دیگر فنون و معارف دینی شده است به طوری که امروز اکثر فقیهان ما (اگر نه همه آنها) تقریباً چیزی غیر از علم فقه کهن نمیدانند؛ و لذا، به هیچ معنا آنان را اسلامشناس نمیتوان نامید. من طرفدار فقه حداقلی (فقه عبادی و فردی) هستم. خود قرآن به فقه حداقلی رأی داده است: لاتسئلوا عن اشیاء ان تبد لکم تسوؤکم (مائده: 101)».
– علیدوست: «وقتی از بسط و گسترش فقه صحبت میکنیم منظورمان هواپیماسازی اسلامی نیست. احکام فقهی نیز لزوما برای دعوت دیگران به اسلام نوشته نشده است».
فاضل لنکرانی: «سروش فقه را موجب سرطان برای حوزه علمیه دانسته، درست خلاف آنچه که امام باقر و امام صادق (ع) نسبت به برخی از روات و اصحاب خود که فرمودند: «لولا هولاء لاندرست النبوّه».
نظریه همروی: فقه، به تعبیر استاد مطهری، فربه شده و باید به وضعیت متعادل خود بازگردد. متأسفانه، در سالهای اخیر شاهد گسترش بیش از حد آن بوده ایم. این سخن درست است و ارتباطی با بحث «هواپیمای اسلامی» و فرمایش صادقین (ع) ندارد. اگر سروش به فقه حداقلی باور دارد، علی القاعده، باید به پالایش آن باور داشته باشد، نه به کنارگذاشتن آن؛ چون مرز مشخصی بین فقه عبادی و اجتماعی نیست. نماز جماعت و نماز جمعه هر دو بعد را داراست. آیه فوق به احکام شرعی هم مربوط است، و صرفاً به اثر تربیتی محدود نمیباشد.
📎 پیوند به متن کامل این یادداشت در سایت دینآنلاین
https://www.dinonline.com/44138/
🆔 @dinonline
BY DinOnline دینآنلاین
Share with your friend now:
tgoop.com/dinonline/5906