tgoop.com/farhadshafti/693
Last Update:
قرآن زیباست: سماع واژه و صدا
🍃 چه دلیلی داریم که ثابت کند قرآن وحی الهی است؟ چه شواهدی از تاریخ داریم که اطمینان یابیم آنچه در دست داریم کم و بیش همان است که در عصر پیامبر بود؟ ماهیت وحی چیست، آیا الفاظ قرآن عین وحیاند؟ چرا در قرآن زبان انذار اینچنین برجسته است؟ نسبت قرآن با علم و تاریخ چیست؟ آیا احکام شرعی قرآن ابدی هستند؟ اصلا برای وجود خداوند چه دلیلی داریم تا بعد به قرآن برسیم؟
🍃 میتوان و باید به پرسشهای اینگونه پرداخت، و در اینجا نیز در حد امکان این پرسشها و پاسخهایی برای آنها آمدهاند. در این میان اما جای افسوس است اگر غافل شویم از نوای آرامی که در بلبشوی اینگونه بحثها و جدلها میخرامد، و آن زیبایی و غنای موسیقایی آیات قرآن است. نوایی که به نرمی و آسانی در مقامهای موسیقایی عربی، ایرانی، ترکی، کُردی و دیگر ملل مینشیند.
🍃 نوا و معنا در آیات قرآن درهمتنیدهاند. معنا نوا را میپروراند و نوا به معنا جان میدهد، و اینگونه در سماع واژه و صدا، آیات قرآن «شفا» و «رحمت» (اسرا: ۸۲) میشوند و شنونده را به وادی «عظیم» (حجر: ۸۷) تجلی حق میخوانند.
🍃 من مسلمانانی را میشناسم که پاسخ روشنی برای پرسشهای بالا ندارند، اما در مستی و مدهوشیِ نوای زیبای قرآن و پیوند نوا و معنا دل صیقل دادهاند و پُر از عشق و مهربانی و راستی و نیکی شدهاند. به خود یادآور میشوم که قرآن پیش و بیش از آنکه نوشتاری برای خواندن باشد، گفتاری برای شنیدن است.
🍂 استاد احمد مصطفی کامل، قاری بزرگ مصری و متخصص مقامات قرآنی (وفات ۱۴۰۰ شمسی) است که بسیاری از قاریان برجستهی قرآن شاگردیش را کردهاند:
در اینجا 👇 او یکی از شاگردانش را به امواج موسیقایی آیهی زیبایی از قرآن میسپارد (يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّاسُ أَنتُمُ ٱلْفُقَرَآءُ إِلَی ٱللَّهِۖ وَ ٱللَّهُ هُوَ ٱلْغَنِیُّ ٱلْحَمِيدُ - فاطر: ۱۵).
در همینباره: تلاوت یک آیهی قرآن در هشت مقام
@farhadshafti
BY فرهاد شفتی
Share with your friend now:
tgoop.com/farhadshafti/693