tgoop.com/farhadshafti/823
Last Update:
پرسشی و پاسخی: برای کمک به این فاجعۀ انسانی چه میتوان کرد؟
- پرسش: به نظر شما موثرترین راه برای کمک به مردم مظلوم در غزه و لبنان چیست؟ من بجز ابراز همدردی و همدلی جواب قانع کننده ای برای این سوال در جایگاهی که هستم پیدا نکردم.
___
🍃 ابراز همدردی و همدلی نیز ارزشمند است و بی تاثیر نیست، اما در کنار این و دیگر کمکهای بدیهی مانند دعا و در صورت امکان کمک مالی، به نظرم آگاهی دادن از طریق اطلاع رسانی بسیار کارآ و مهم است. آگاهی یافتن انسانها را نباید دست کم گرفت. ناآگاهی تودۀ مردم به ادامه یافتن ظلم کمک میکند و آگاهی تودۀ مردم ادامۀ ظلم را دشوار میسازد. سیاستگذاران دیر یا زود، کمکم یا یکباره، ناگریز در برابر آگاهی و اعتراض تودۀ مردم مجبور میشوند مواضع خود را تغییر دهند. این تنها عقیدۀ شخصی من نیست، تقریبا تمام گروههای فعال در حقوق بشر، از جمله آنها که امروز برای قربانیان این فاجعه فعالیت میکنند، آگاهی دادن را از گامهای اولیه و ضروری برای تغییر سیاستهای غلط و غیراخلاقی میدانند. همچنین در مورد تاثیر آگاهی و نظر عمومی بر سیاستگذاران کارهای پژوهشی انجام شده است و عموما نتیجه این بوده که این تاثیر، اگرچه در شرایط متفاوت متغیر است، اما قابل چشمپوشی نیست. مثلا به چکیدۀ (ابسترکت) این مقاله از پُل برستین، استاد علوم سیاسی دانشگاه واشنگتن، نگاه کنید که پیشینۀ پژوهشی همین موضوع را بررسی کرده است. او در صفحۀ ۳۱ در این مقاله به نقل از پژوهشهای پیشین، آگاهی یافتن عموم را عامل مهمی در تاثیر افکار عمومی بر سیاست خارجی معرفی میکند.
🍃 این آگاهی دادن میتواند برای هموطنان باشد، به خصوص آنها که به علت نارضایتی از شرایط منکر این ظلماند یا نسبت به آن بیتفاوتاند، و نیز به مدد رسانههای اجتماعی برای مردمان دیگر. شکلهای آن نیز متفاوت و متنوع است، مثلا: نوشتهای کوتاه، سخنی کوتاه، تصویری، نقل قولی، اشارهای تاریخی، کاری هنری، تاییدی بر اطلاع رسانی دیگران، پاسخ به پرسشی یا نظری بدون درگیر شدن در بحث و جدل، ... . همچنین بسیار با اهمیت است که این آگاهی دادن به دور از تعصّب و شعار و اغراق و عوامفریبی، و در حدّ امکان بر مبنای اطلاعاتِ راستیآزمایی شده باشد.
🍃 حتی اگر بر این باشیم که آگاهی دادن «فایدهای» ندارد (که دارد!)، باز هم به نظرم «وظیفۀ» انسانی ما آگاه کردن دیگران از این فاجعه است و این همسو با آن «فضیلتی» است که شایستۀ ساحت انسانی است. همین پرسشی که شما مطرح کردید اکنون سببی شده است برای آگاهی دادن.
🍂 پیوست: ویدیویی از جنس آگاهی دادن، از یکی از قربانیان این فاجعۀ انسانی. ترجمۀ فارسی:
ما حیوان نیستیم
ما ارقام نیستیم
ما بنی آدمیم، انسانیم، دوستدار صلحیم
ما زندگی را دوست داریم، آموزش فرزندانمان را دوست داریم
ما استاد و مهندس پروراندهایم
ما فیزیکدان ذرّات و دیگر (متخصصین) حوائج (زندگی را) پروراندهایم
تاریخ ما حذف شده است، گذشتۀ ما حذف شده است، حال (اکنون) ما حذف شده است
آیندۀ ما حذف شده است
زندگی ما حذف شده است
به ما رحم کنید ... من مجروح شدم و پایم (از جراحت) بسته است
پسرم مانند من
جوانان(مان) میمیرند و کرم و سگ (پیکرِ) آنها را میخورند، چرا؟
آیا این انسانیت است؟
هیچ دینی چنین سخنی نمیگوید (چنین رفتاری را تایید نمیکند)
@farhadshafti
BY فرهاد شفتی
Share with your friend now:
tgoop.com/farhadshafti/823