tgoop.com/finnota/316
Last Update:
تفکر توسعه در بازار سرمایه
در خبرها آمده است که بزرگترین صرافی رمزارز ایران که در سال 2017 تاسیس شده، طی هشت سال به بیش از 10 میلیون کاربر رسیده است. همچنین بنا به خبری از معاون بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد تعداد سکوهای فروش آنلاین طلا به 261 عدد رسیده است. در همین زمان، صندوق های طلای موجود در بازار سرمایه علیرغم قدمت، شفافیت و نظارت بیشتر، به 15 عدد نرسیده اند. اما دلیل این امر چیست؟
اگر بخواهیم موانع توسعه بازار سرمایه را در یک جمله خلاصه کنیم بایستی گفت: توسعه در بازار سرمایه نه از تحقیقات بازار، بلکه از مطالعه دستورالعمل ها و مقررات آغاز می شود. در کسب و کارهای متداول می توان با نیازسنجی مشتریان به یک محصول متناسب با سلیقه بازار رسید. اما در اینجا، تحلیل و بررسی که اتفاقا رکن دائمی نهادهای مالی است، همواره با موانع خارج از کنترل خود روبرو خواهد بود. برای مثال تاسیس صندوق های کالایی نظیر صندوق طلا، مشروط به مواردی است که در ابتدای امر 90 درصد نهادهای مالی را از شمول نهادهای مجاز به تاسیس آن خارج می نماید.
نتیجه اینکه جریان سرمایه ی عموم مردم، دائما به سمت حوزه های غیرشفاف هدایت می شود و رقبای جایگزین، با محدودیت و نظارت کمتر، بیشترین سرمایه ها را به خود جذب می کنند. در این حالت، دغدغه ی متولیان بازار که بنا به قانون بازار اوراق بهادار، «ساماندهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار» است در عمل تبدیل به چیزی علیه آن تبدیل می شود: در برابر صندوق های درآمد ثابت، امتیاز سپرده های قرض الحسنه حضور دارند. در برابر صندوق های طلا، پلتفرم های آنلاین. و معادلی برای حوزه رمزارز در بازار وجود ندارد.
در همین رابطه بخوانید:
«نگاهی به بازار سرمایه در ایران: مسیر توسعه از گذشته تا آینده»
https://www.tgoop.com/finnota/110
یادداشت های مالی
@finnota
BY یادداشت های مالی
Share with your friend now:
tgoop.com/finnota/316