tgoop.com/hamesh1/1629
Last Update:
یادی از منطق بد و بدتر
در ایام انتخابات ایران در توجیه منطق همیشگیِ انتخاب سیاسی، در بین دفع بیشترِ شر و جذب بیشترِ خیرِ (همان بد و بدتر خودمان) مثال انتخابات آمریکا را آوردم و نوشتم: «ایده را انتزاعی و غیرتاریخی و غیرجغرافیایی مطرح نکنم. در همین آمریکای دو سه انتخابات اخیر، بنیاد تبلیغ دموکراتها در انتخابات آمریکا، بعد از چند سده تجربهی دموکراسی، بیش از تکیه بر امتیازات خود، بر خطرِ بهقدرترسیدن ترامپ استوار است. به ما، ولو به [در آن زمان] بایدن پیر و تیمش، رأی دهید، تا ترامپ رأی نیاورد. رأیآوردن ترامپ یعنی تخریب بنیادهای پیر لیبرالدموکراسی. از ترامپ باید ترسید.
آیا دموکراتها با سیاست ترساندن از دیگری رأی میآورند؟ بله. آیا کارشان موجه است؟ بله، چرا که نه. سیاست یعنی همین. سیاست عرصهٔ رهاکردن شرور نزدیک و واقعی و قطعی، به قصد آرمانهای احتمالی و رؤیاهای سانتیمانتال در دوردست نیست.»
کسانی که این روزها اندکی اخبار انتخابات آمریکا و رقابتهایشان را مرور میکنند، به سادگی متوجه وضعیتی آشنا میشوند. بخش عظیمی از رأیدهندگان دموکرات، که از میان آنها مردم عرب و مسلمان هم فراوان است، قصد دارند در اعتراض رأی ندهند. اعتراض به چه؟ به انفعال (ّهمدستی) تیم بایدن در برابر نسلکشی اسرائیل و ممانعتنکردن از آن. این از دید من ناکارشناس، مهمترین عامل برد احتمالیِ ترامپ است.
برای نمونه کلیپ حمایت برنی سندرز را ببینید که خطاب به مردم ناراضی و تحریمی میگوید که اگر هم در اعتراض به وقایع غزه و لبنان رأی ندهید، نتیجهاش برد کسی است که با آمر کشتار رفیق قافله است و قصهٔ کشتار با او آسانتر پیش خواهد رفت. و یا سخنرانی [مفتضح از حیث اخلاقی] بیل کلینتون، و یا تحلیلهای کسانی چون مهدی حسن را ببینید که خطاب به کارزار هریس میگویند که فردا اگر باختید، مبادا مسلمانان را و اعراب را مقصر بدانید.
بله، سیاست گرچه نباید آلوده به روزمرگی و بیاصولی شود، ولی هیچگاه هم نباید میدان بازیِ سیاست را در آرمانهای دوردست و انتظارات دفعی و حداکثری زندانی کرد.
#یادداشت
@Hamesh1
BY هامِش (علی سلطانی)
Share with your friend now:
tgoop.com/hamesh1/1629