tgoop.com/harasswatch/4048
Last Update:
🔹معرفی ترجمه جدید سروناز احمدی
#سروناز_احمدی، مترجم، مددکار اجتماعی و کنشگر فمینیست که در زندان محبوس است، ترجمه جدیدیش را به آواز و موی مادرش تقدیم کرده است، دومین کتاب او هم، مانند اثر اول، زمانی منتشر میشود که او در بند است.
زنان و جامعه (قدرت و واژگونی) نوشته سلما جیمز و ماریاروزا دلا کاستا است که هر دو از بنیانگذاران کارزار دستمزد برای کار خانگی هستند. جیمز علاوه بر این، یکی از موسسان مرکز زنان پیوندگاه است که در لندن فضایی جمعی را برای زنان فراهم میکند تا تجربیات خود از خشونت جنسی و نژادی را به اشتراک بگذارند و اقداماتی جمعی را سازماندهی کنند و کنار یکدیگر فعالیتهایی را از آشپزی گرفته تا تماشای فیلم انجام دهند و برای بهبود کیفیت زندگی و رفاه خود قدم بردارند. دالا کاستا همچنین از بنیانگذاران کالکتیو فمینیستی جهانی بوده است که نقش مهمی در بینالمللی ساختن جنبش مزد برای کار خانگی داشت و از دیدگاهی فمینیستی و مارکسیستی به نابرابریهای جنسیتی در زمینه کار خانگی میپرداخت.
کتاب «پایهای مادی برای خواهرانگی» ترسیم میکند که عبارت است از کار خانگی. زنان و واژگونی جامعه به موضوعاتی چون «خانواده» در سرمایهداری، استثمار زنان و لزوم مبارزهی طبقاتی آنان میپردازد و این کتاب برای کسانی که در پی درک نقش نادیدهگرفتهشده زنان در نظام سرمایهداری هستند، یکی از متون مرجع به شمار میرود. ترجمه کتاب توسط نشر افکار منتشر شده و شامل دو مقاله است: زنان و واژگونی جامعه و جایگاه یک زن. مقالهٔ اول را دالا کاستا و جیمز با هم نوشتهاند و دومی را جیمز بهتنهایی.
برشی از متن مقاله اول: «با ظهور شیوه تولید سرمایهداری، زنان، تبعید به انزوا، محبوس در سلول خانواده و از هر نظر به مردان وابسته شدند. استقلال تازۀ برده مزدبگیرِ آزاد (مردان) به او داده نشد و او در همان مرحلۀ وابستگی فردی پیشاسرمایهداری باقی ماند، اما این بار به طرز بیرحمانهتری، زیرا در شرایط جدید، تولید، غالبا در مقیاس وسیع و در شکلی بسیار اجتماعیشده انجام میشود، اما کار خانگی زنان چنین وضعیتی ندارد. ... بر همین اساس هم زنان از تولیدِ مستقیمِ اجتماعیشده حذف و در خانهها منزوی شدند و هرگونه امکان زندگی اجتماعی، خارج از محل سکونتشان از آنها سلب شد و به این ترتیب از دانش اجتماعی و آموزش اجتماعی محروم شدند. وقتی زنان از تجربه سازماندهی و برنامهریزی مبارزات جمعیِ صنعتی یا سایر مبارزات تودهای در سطح گسترده محروم شوند، در اصل از منبع اصلی آموزش یعنی تجربه شورش اجتماعی محروم شدهاند.
متن کامل:
https://harasswatch.com/news/2391/
@harasswatch
BY ديدبان آزار
Share with your friend now:
tgoop.com/harasswatch/4048