Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
66 - Telegram Web
Telegram Web
📝 گزیده‌ی مصاحبه با رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی و فعال حقوق کارگری:

🔺️بارها در بازجویی تحت ضرب‌و‌شتم و شکنجه[...]برای اعتراف اجباری[...]بوده‌ام.

🔺️هیچ دیوار چینی بین خواسته‌های دموکراتیک و عدالت اجتماعی وجود ندارد. این دو به طور اورگانیک در هم آمیخته‌اند.

🔺️تنها تشکلات سراسری کارگران هستند که قدرت چانه‌زنی واقعی به کارگران می‌دهند.


متن کامل مصاحبه در instant view :
http://yun.ir/n4tm6g

🆔️ @hayate_no_mui
🆔️ @anjomaneslami_daneshjuyi
🔴در سراشیبی سقوط
علی امام جمعه
#شماره_دوازدهم
#بخش_سیاسی

سقوط هواپيماي اوکرايني توسط دو موشک سپاه پاسداران اسلامي، مردم را در بهت، ناباوري و ماتم فرو برد. انکار بي‌سابقهِ چند روزهِ واقعيت بر داغ دل ما افزود و همچون پتکي رشته احساساتمان را پاره کرد. اين اتفاق و ديگر اتفاق‌هاي اين چند ماه توجه‌ها را به مقايسه وضعيت کنوني کشور و سال‌هاي پاياني اتحاد جماهير شوروي جلب کرد.

آن‌چه در اتفاقاتي همچون سقوط هواپيما و انکارهاي پي‌درپي آن، تفاوت چشمگير آمار رسمي و آمار غيررسمي در تعداد افراد مبتلا به ويروس کرونا و عدم اعلام تعداد کشته‌هاي اعتراضات آبان ماه ديديم بسيار شبيه رويه‌هايي است که شوروي جهت پنهان‌کردن واقعيات به کار مي‌گرفت؛ گويي تاريخ تکرار مي‌شود، اين‌بار اما در ايران.


📌ساختار حکومت شوروی چگونه بود؟

📌آزادي سياسي در حکومت شوروي و جمهوري اسلامي

📌فاجعه چرنوبيل، سقوط هواپيما و بيماري کرونا: دروغ پشت دورغ

📌شوروي در افغانستان، ايران در عراق و سوريه

📌قمار گورباچف

📌اصلاحات خاتمي به سبک گورباچف؟



متن کامل در instant view:👇
http://yun.ir/3wvc2e

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴ریزش آرا، صدای اعتراض مردم
امیرمحمد نجاری
#شماره_دوازدهم
#بخش_سیاسی

انتخابات يازدهمين دوره مجلس با رکوردي جديد در سايه ويروس کرونا تمام شد و به بايگاني آمار‌ها پيوست. نرخ مشارکت در اين انتخابات 42 درصد اعلام شد که در مقايسه با انتخابات‌هاي گذشته نشان‌دهنده پايين‌ترين نرخ مشارکت بعد از انقلاب57 بوده است.

با نگاهي به شرايط کشور در سال 98 و بررسي اوضاع مي‌توان دريافت که اين ريزش آرا چند محور اساسي از جمله اوضاع بد اقتصادي، حوادث آبان ماه، ناتواني مجلس از نگاه مردم، ماجراي سقوط هواپيماي اوکرايني و رد صلاحيت‌هاي گسترده شوراي نگهبان دارد.

در سال گذشته شاهد شرايط اقتصادي بحراني بوديم که در اواخر آبان ماه با گراني بنزين به عنوان يکي از اساسي‌ترين حامل‌هاي انرژي در ايران رو به رو شد و باتوجه به اين که قيمت بنزين مي‌توانست به صورت غير‌مستقيم بر قيمت تمامي کالاها اثرگذار، باشد اين بحران به نقطه اوج خود رسيد. همراه اين بحران دولت بر کنترل اوضاع و مديرت قيمت‌ها اصرار داشت اما برخلاف اين ادعا مردم شاهد صعودي بودن قيمت‌ها تا پايان سال بودند.


ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/hvgm1e

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
💠 حضور یک شماره و دو اثر از نشریه حیات‌نو در بین آثار برتر کشوری و راهیابی به مرحله نهایی دوازدهمین جشنواره‌ی تیتر.

با آرزوی موفقیت در مرحله‌ی نهایی و کسب رتبه‌ی های برتر✌️🏻🌱


🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴متن کامل مصاحبه با رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی و فعال حقوق کارگری

با توجه به اوضاع وخیم طبقهء کارگر در ایران قطعاً مبارزات کارگری ضرورت دارد با شدت دنبال شود.

در ساختار موجود به لحاظ حقوقی و سیاست‌گزاری‌های دولتی، عملاً چشم‌اندازی برای رفع مشکلات کارگران وجود ندارد

حاکمیت هم از سرکوب سخت و آشکار نظیر قتل، زندان، اخراج از کار و شکنجه و فشار به خانواده‌ها و فعالین کارگری و هم از سرکوب نرم نظیر تصویب قوانین ضدکارگری و ایجاد تشکل‌های زرد و وابسته به دولت، اختلاف افکنی در تشکل‌های کارگری مستقل و فعالان کارگری برای سرکوب بیشتر استفاده کرده‌است.

انعکاس رسانه‌ای بدون سانسور و واقع‌گرایانه، بسیار حیاتی است و متاسفانه از آنجا که این رسانه‌ها همگی ساختهء نظمِ سرمایه‌دارانه هستند، نه تنها از ارگان‌های جنبش کارگری پشتیبانی نمی‌کنند بلکه در تقابل با آن و سوءاستفاده از اعتراضات کارگران و در جهت هدایت آن به این یا آن جناح از قدرتمندان عمل می‌کنند.


#انجمن_اسلامی_دانشجویی

متن کامل مصاحبه در instant view :
https://yun.ir/33kglb

🆔️ @hayate_no_mui
🆔️ @anjomaneslami_daneshjuyi
🔴دانشجویان در میدان اعتراضی
مهسا پورمهدی
#شماره_دوازدهم
#بخش_سیاسی

جنبش دانشجویی در ایران، سابقه‌ای‌ طولانی دارد و از پیش از انقلاب تا به امروز، هر چند در دوره‌هایی کم‌رنگ‌تر، اما همیشه حضور داشته است.

عمده فعالیت‌های جنبش‌های دانشجویی در ایران معطوف به حوزه سیاسی است و سایر رویکردهای فرهنگی و تحصیلی در آن حضور چندانی ندارد.

نقش جنبش دانشجویی با توجه به سابقه ۷۰ ساله آن، در پیکربندی نقاط عطف تاریخ ایران بر کسی پوشیده نیست و در خوانش سیاسی و اجتماعی ایران شایان توجه می‌نماید.


📌از قتل‌های زنجیره‌ای تا حمله به کوی دانشگاه

📌انتخابات پر حاشیه و اعتراضات خیابانی

📌اعتراضاتی برخاسته از نارضایتی معیشتی ولی درپی آرمانی بزرگتر

📌دروغ حاکمیت به مردم


ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/o0l6mc

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔺️نشریه دانشجویی حیات‌نو، برای مشارکت در هیات تحریریه نشریه(باشگاه نویسندگان)، از همه دوستداران و دغدغه‌مندان مسائل فرهنگ و اجتماع، دعوت به همکاری می‌کند.

🔺️جهت عضویت و یا دریافت اطلاعات بیشتر به آیدی @hayate_no_1 در تلگرام پیام دهید.


🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴اندر خم کوچه کوچ
کوثر مرادپور
#شماره_دوازدهم
#بخش_فرهنگی

زنگ خطر برای ورزشِ حرفه‌ای و قهرمانیِ ایران با مهاجرت ورزشکاران المپیکی و مدال‌آورِ کشور از مدت‌ها پیش به صدا درآمده بود، اما یا صدایش آنچنان کم بود که شنیده نشد و یا ما در معیتِ مسئولین وزارت ورزش و جوانان نخواستیم که بشنویم.

مهاجرت ورزشکاران زمانی تیتر یک روزنامه‌ها و جزء داغ‌ترین مطالبِ صفحه‌ی نخستِ خبرگزار‌ی‌ها شد که بلیت‌های بسیاری از استعدادهای ملی‌‌مان برای خروج همیشگی از مرزهای ورزشی کشور گرفته شده بود و یا در چرخه‌ی بازیافتِ کاغذهای باطله قرار ‌داشت. نه برایش کمسیون تشکیل دادند و نه ستادِ مدیریت بحران؛ چون نه در حد و اندازه‌ی یک مشکل سیاسی بود و نه در هیبت بلایایی همچون سیل و زلزله! غافل از آنکه موضوع جدی‌تر از این حرف‌هاست و نه تنها با یکی دوتا اظهار ده الی بیست دقیقه‌ای قابل رفع نیست بلکه این موج‌های کوچک بلاخره در ابعاد یک سونامی، ورزش دوستان و متولیان ورزشی را در شُک فرو خواهد برد.

ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/aow3n1

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴این بار شما بگویید

♦️قصه مهاجرت، هیچ آیا از فکرتان گذشته‌است؟

♦️شاید بهترین راوی داستان مهاجرت، نه یک دانای کل، بلکه اول شخص قصه یعنی خود شما باشید.

دل نوشته هایتان را دراین باره با ما درمیان بگذارید👇
https://yun.ir/xe20ig
🔴عدالت سهمیه‌ای، سهمیه ضد عدالت
شکیلا باقری
#شماره_دوازدهم
#بخش_صنفی

ماجرای حذف کنکور سال هاست که در جریان قرار دارد. با وجود اینکه سال ۱۳۸۶ مصوبه حذف کنکور در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اما کنکور تا امروز و پس از گذشت قریب به ۱۳ سال، هنوز پا برجاست.

سید محمد بطحایی وزیر سابق آموزش ‌و‌ پرورش، در دی ماه 97 اعلام کرد که سالانه 10 تا 40 هزار میلیارد تومان گردش مالی از طریق کلاس ها، آزمون ها،... برقرار است. به گفته مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یکی از دلایل حذف نشدن کنکور همین گردش مالی بالا و نیافتن جایگزین مناسب برای آن است.

برنامه‌ریزی‌ها مطابق برآن بود که در صورت حذف کنکور سراسری، سوابق تحصیلی داوطلبان ملاک سنجش قرار گیرد؛ اما علی‌رغم اعلام آمادگی از طرف وزارت آموزش و پرورش، عبدالامیر عرفی، رئیس سابق مرکز سنجش آموزش و پرورش، معتقد است زیرساخت و امکانات لازم برای محاسبه سابقه تحصیلی و بهره‌وری از آن وجود ندارد.


ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/hh0ru8

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🏴اربعین خوزستان🏴

انتشار مقاله "خوزستان، زیر آتش ناکارآمدی"، از #شماره_چهاردهم نشریه حیات نو، به بهانه گذشت قریب چهل روز از آخرین تظاهرات؛

#علیه_فراموشی
🔴خوزستان، زیر آتش ناکارآمدی
مهدی فتحی
#شماره_چهاردهم
#بخش_سیاسی

تبدیل شدن بحران آب در کشور به یک مسئلهء جدی، مدت‌هاست که ابراز نگرانی بسیاری از کارشناسان را نسبت به چگونگی مدیریت آب در سطوح کلان، درپی داشته‌است. بسیاری بر این باورند که با ادامهء این وضعیت، ایران در چند دههء پیش‌ رو، با بحران جدی کمبود آب، رو‌به‌رو خواهد‌شد و اگر فکری به حال آن نشود عواقب بدی در انتظار ساکنین این سرزمین است.

اتفاقات اخیر خوزستان و اعتراضات مردمی، یک بار دیگر صحت این گفته‌ها را نشان داد و خاطرنشان کرد که شاید این عقوبت از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک‌تر است.

ایران از دیرباز کشوری خشک بوده و در طولِ این تاریخِ کهن، خشکسالی همواره تهدیدی جدی برای ساکنین این سرزمین به شمار می‌رفته تا جایی که داریوش بزرگ در کتیبهء خود از خدا می‌خواهد کشور را از خشکسالی، دروغ و دشمن حفظ کند. اما ناکارآمدی در مدیریت منابع آب در چنددههء اخیر و شرایط اقلیمی و شماری عوامل دیگر، دست‌ به دست هم داده‌اند تا وضعیت کشور از همیشه حساس‌تر شود و چاره‌اندیشی برای آن از همیشه مهم‌تر. شاید این چالش برای ایرانیان به نوعی چالش مرگ و زندگی باشد.


ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/zm23ye

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴کنکور: قمار برای سرنوشت
منصوره اسدی
#شماره_چهاردهم
#بخش_فرهنگی‌-اجتماعی

راهیابی به دانشگاه و پذیرفته‌شدن در رشته‌هایی با وجهه اجتماعی بالا، از آرزوهای بیشتر، یا شاید همهء جوانان ایرانی و نیز خانواده‌های آن‌هاست. خواست شدید ورود به دانشگاه، چنان دانش‌آموزان و خانواده‌‌هاشان را به تلاش و تکاپو واداشته که ناکامی در آن، حتی ممکن‌است به مسائل و مشکلات روانی و اجتماعی شدیدی برای ایشان منجر شود.

سیل عظیم داوطلبان شرکت در آزمون‌های ورود به دانشگاه‌های دولتی، آزاد و پیام نور و پرداخت شهریه‌های سنگین -که چه بسا در توان مالی خانواده هم نیست- و همچنین تحمل هزینه‌های دیگر اعم از، کلاس‌های آمادگی کنکور، خرید جزوه‌های درسی و کتاب‌های آزمون، نشان دهندهء میزان اهمیت ورود به دانشگاه برای خانواده‌هاست و چنانچه علی رغم این تلاش‌ها، ورود به دانشگاه مقدور نشد، بهداشت روانی فرد و خانواده به خطر می‌افتد که این موضوع، طبیعتاً بر تمام جنبه‌های دیگر زندگی نیز تأثیرگذار است.

بنابراین، در جامعهء کنونی، یکی از دغدغه‌های اصلی زندگی هر نوجوان، ورود به رشتهء دلخواه خویش در دانشگاه است و خانواده‌ها نیز، بر کامیابی فرزندانشان در آزمون سراسری تأکید می‌کنند و از هیچ کوششی برای پذیرفته‌شدن فرزندشان فروگذار نیستند.

ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/yultq5

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴روایت ثبت|کیانا معمارفر
#یادداشت
#شماره_چهاردهم

آیا در نگاهی به جنگ جهانی دوم، آثار مثبتی هم، یافت می‌شود؟ جواب می‌تواند مثبت باشد؛ چرا که بعد از چندین سال جنگ، با صدمات بسیاری که بر طبیعت بکر و سازه‌های ارزشمند انسانی به بار آمد، در سال ۱۹۷۲، پیمان‌نامه‌ای بین‌المللی، به پیشنهاد کشور هلند، برای حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی، به نام میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

تاکنون، بسیاری کشورهای مختلف، با مقاصد متفاوت، به این پیمان پیوسته‌اند. آغاز مشارکت ایران نیز، از سال ۱۹۷۵ با ثبت سه اثر مهم و تاریخیِ چغازنبیل، تخت‌جمشید و میدان نقش‌جهان، رقم خورد. اما از آن پس، به مدت ۲۴ سال ناقابل، هیچ اقدامی از سوی ایران، برای ثبت آثار فرهنگی و طبیعی خود، صورت نگرفت. برای روشن شدن عواقب این انفعال طولانی، می‌توان به دستاوردهای یک ثبت جهانی، اشاره کرد.

حفاظت از هر اثری که ثبت جهانی می‌شود، علاوه بر اینکه در حیطهء حاکمیت کشور مربوطه است، به عهدهء تمام کشورهای عضو نیز می‌باشد؛ در نتیجه، هیچ ارگانی مجاز به آسیب‌ رساندن به این سرمایه‌های ارزشمند نیست. تا حدی که تخریب این آثار، جنایت جنگی محسوب می‌شود. 


ادامه متن در instant view:👇
http://iwo.ir/s11dj

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴تیغه دولبه رادیکالیسم
علی امام جمعه
#شماره_چهاردهم
#بخش_سیاسی

در جامعه‌ای به سر می‌بریم که همه چیز در آن به سمت رادیکال شدن، پیش می‌رود. کافی است، حوادثی که اخیراً در کشور گذشته را از نظر بگذارنیم تا دریابیم چگونه رادیکالیسم، در کشور درحال ریشه ‌دواندن ‌است. البته این رادیکالیسم، تنها معطوف به حکومت نیست. فضای بسته‌ای بر جامعه، حاکم است که به تبع آن، تودهء مردم نیز رادیکال‌تر می‌شوند.

خشونت‌های بی‌پروا در تظاهرات آبان 98، اظهار نظرهای رادیکال در زمان انتخابات، و خائن و مزدور دانستنِ رای‌دهدنگان، اقدامات نابه‌هنجار اپوزیسیون خارجی به هنگام رای دادن افراد در کنسول‌گری‌های خارج از کشور و حتی، حمله‌های بی‌محابا به اصغر فرهادی در جشنوارهء فیلم کن، تنها نمونه‌هایی از رشد گرایشات رادیکال در میان مردم است.

عموم افراد، رادیکالیسم را به دید منفی می‌نگرند. با این حال در مواقعی، رادیکالیسم به عنوان یک نیروی مفید و تنها راه چاره ظاهر می‌شود. اما به راستی رادکالیسم چیست؟

ادامه متن در instant view:👇
https://yun.ir/6zrqw3

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
🔴رویای ناکام ترقی
نرگس رحیمی
#شماره_چهاردهم
#بخش_فرهنگی‌-اجتماعی

شکست‌های نظامی ایران از روسیه در اوایل دوره قاجار، که منجر به عقد عهدنامه‌های گلستان و ترکمنچای شد، علاوه بر از دست دادن بخشی از خاک ایران، شرایط اقتصادی-سیاسی محدودکننده و نابرابری را در زمینهء حقوق کنسولی، کاپیتولاسیون و تعرفه‌های گمرکی به ایران تحمیل کرد.

این شرایط نامساعد به گسترش هرچه بیشتر روابط ایران با انگلیس و فرانسه منجر شد؛ توسعهء این روابط، در شماری از ایرانیان به شناخت برتری‌های تمدن جدید و آگاهی نسبت به بازماندن ایران از کاروان تمدن انجامید.

این عده از ایرانیان که به تازگی، چشم از خواب غفلت گشوده و خود را در میان خرابه‌ها و خاکستر حکومت‌های با عظمت پیشین یافته بودند، متوجه اهمیت تمدن غربی شده و کوشش‌هایی کردند تا ایران نخستین گام‌ها را به سوی تجدد بردارد.

متن کامل در instant view:👇
https://yun.ir/udlsue

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
Channel photo updated
🔴اعتقاد بدون تعصب|شمیم مرادی
#معرفی_کتاب
#شماره_چهاردهم

کتاب اعتقاد بدون تعصب نوشته پیتر برگر (جامعه‌شناس) و آنتون زایدرولد (جامعه‌شناس و فیلسوف) است. هدف کتاب همانطور که از نامش پیداست، کنار گذاشتن تعصبات و رویایی با تردیدهای معقول می‌باشد.

تلاش نویسندگان کتاب در جهت جمع‌آوری مسائلِ تردید برانگیز و موضع مناسب برای یافتن بهترین پاسخ به آن‌ها بوده است. سوالاتی از قبیل:
︎دلیل جنگ‌های مذهبی یا قومی چیست؟
︎چه عاملی سبب می‌شود که گروهک‌های تروریستی مانند داعش، دیگران را به زیر سلطهء تعصبات خود درآورند؟
︎درمورد بحث‌های مربوط به سقط جنین و ازدواج همجنس‌گرایان، کدام یک از حامیان این گروه‌ها جواب قانع کننده‌ای دارد؟

کتاب برای پاسخ به این سؤالات، مدرنتیه و مصائب و شبهاتی که به همراه آورد را مورد بررسی قرار می‌دهد.


متن کامل در instant view:👇
https://yun.ir/hgya3b

🆔️@hayate_no_mui
🆔️@anjomaneslami_daneshjuyi
2025/07/12 13:56:54
Back to Top
HTML Embed Code: