tgoop.com/hodasaberr/1908
Last Update:
🔹براى احتراز از اين تجربه مكرر، كوشش به عمل آمده تا برخلاف روال مرسوم برنامهريزى، به جاى "شناخت وضع موجود" كه عمدتاً به ارائه آمارى از روند گذشته و عملكرد بخشها و فهرستى از امكانات انسانى و منابع مالى و چگونگى هزينه آن محدود مىشود، تصويرى تحليلى از مشكلات و مسائل اساسى اقتصاد كشور در سطح كلان و بخش ارائه گردد و اهداف و راهبردهاى مستنبط از تحليلهاى فوقالذكر همراه با سياستهاى اجرايى لازم براى حركت در مسير آن راهبردها و در جهت تحقق آن اهداف پيشنهاد گردد."
🔹تنظيمكنندگان اصلاحيه برنامه اول با ادعاى "احتراز از تجارب مكرر"، "به كار بستن روشى خلاف روال مرسوم برنامهريزى" و اولويت توسعه بر رشد، محصول مورد نظر خود را به عنوان "برنامه مرحله اول توسعه" معرفى نمودند.
ساخت كلى الگو بايد داراى چه ويژگيهايى باشد؟ متغيرهاى درونزاى الگو كداماند؟ مسئله توزيع درآمد و ثروت و تأمين حداقل و حد نصاب مصرف در اين الگو را به چه نحوى بايد وارد كرد؟"
🔹از "عجايب چندگانه" همين بس كه:
- تنظيمكنندگان برنامه اول و اصلاحيه آن و نويسندگان گزارش اقتصادى سال ۱۳۶۴ جملگى عضو "دستگاه واحد" برنامهريزىاند.
- تهيهكنندگان متن اصلاحيه كه نقاد روش و محتواى برنامه اول مىباشند، خود نيز در تنظيم و نگارش برنامه اول مشاركت داشتهاند.
- وزارت برنامه و بودجه در مقدمه اصلاحيه برنامه اول، اين اصلاحيه را به عنوان "برنامه مرحله اول توسعه" تلقى مىكند و همان وزارتخانه در گزارش اقتصادى سال ۱۳۶۴ بر عدم حل و فصل نكات اصولى براى تهيه و اجراى برنامهاى براى "مراحل اوليه توسعه"، تأكيد مىنمايد.
- دفتر اقتصاد كلان مشتركاً مسؤوليت تلفيق برنامه اول، تلفيق اصلاحيه و تهيه گزارش اقتصادى سال ۱۳۶۴ را به عهده داشته است.
📒بخشی از مقاله؛ « بحران تصميمگيرى، نوسان استراتژيك»، از «شهید هدی صابر»، ماهنامه ایران فردا، شماره ۳۹، دیماه ۱۳۷۶.
💻منبع: سایت «در فیروزهای»
🆔 @hodasaberr
BY کانال شهید هدی صابر
Share with your friend now:
tgoop.com/hodasaberr/1908