tgoop.com/hosseinronaghi/555
Last Update:
مهدی بازرگان: آیا از حکم خدا که از زبان مراجع و حکام شرع برون آمده باشد قانونی والاتر هست؟
مهدی بازرگان، نهضت آزادی و یارانش را میتوان یکی از اصلیترین دلایل سیاهیهای این روزهای ایران دانست، کسانی که عامدانه و آگاهانه ایران را به سمت جهل، سیاهی و ویرانی هل دادند و هر انسان ایراندوستی را همراه با حکومت اسلامی سرکوب کرده و از میان برداشتند. با قاطیت میتوان گفت مراجع و حکام شرع به تنهایی توانایی ورود به عرصه سیاست و جامعه را نداشتند و این افراد و اصطلاحاً روشنفکران آن دوره بودند که پای اسلام و حکومت ایدئولوژیک را در عرصه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران باز کرده و به آن رسمیت بخشیدند و بهشکلی بهعنوان جادهصافکن حاکمان اسلامگرا عمل کردند. عملی که پس از ۴۳ سال ویرانگر بودن آن محرز اما منجر به آگاهی آن جاهلان نشدهاست.
مهدی بازرگان در اولین سخنرانیش در ۲۰ بهمن ۵۷ در دانشگاه تهران از اصلاحپذیر نبودن حکومت پهلوی سخن بهمیان میآورد و میگوید: «دانشجويانی كه آن روز، يعنی در سال ۱۳۴۰، در برابر اعلام رفراندوم میگفتند: اصلاحات آری، ديكتاتوری نه، بهتدريج، تجربه و تكامل يافتند و به زودی فهميدند كه تا ديكتاتوری و استبداد هست اصلاح امكانپذير نيست.»
مهدی بازرگان اولین کسی بود که در حکومت اسلامی ادبیات لمپنیسم را وارد ادبیات سیاسی ایران کرد و به مخالفان انقلاب ۵۷ گفت: «خيالتان راحت باشد ممه را لولو برد»!
بازرگان به مخالفان انقلاب ۵۷ میتازد و میگوید: «به آن افراد و به آن امرايی كه هنوز مرض ساديسم دارند و هوای ديگری، هوای انتقام، هوای بازگشت و ترکتازی دارند میگويم: خيالتان راحت باشد «ممه را لولو برد»! نه شاه به اين مملكت برمیگردد كه شما به هوای او، و برای خوشرقصی براي او يا به نقشه و دستور نمايندگان او اين كارها را میكنيد.
نه، شما ديگر آن منصب و مقام و موقعيت و اختيارات را نخواهيد داشت (جمعيت فرياد كشيدند صحيح است)، آنچه در انتظار شماست عذاب الهی و انتقام و كينه و خصومت و تلافی مردم است. نفهم نباشيد و خلاف مصلحت و خير خودتان گام برنداريد.»
مهدی بازرگان در سخنرانی ۲۰ بهمن ۵۷ به شاپور بختیار میگوید: «برای خودت نفرین و لعنت نخر!»
بازرگان در آن سخنرانی دولت قانونی بختیار را به سخره میگیرد و به شاپور بختیار هم حمله میکند و میگوید: «ببينيد قضيه روشن است. دو طرف است. اين دعوا و جدال دو طرف دارد: يک طرف شاپورخان هنوز عزيزِ بنده، فقط شاپور از حزبش جدا شده، از جبههاش جدا شده، از ملت جدا شده، از شاه هم جدا شده (خودش او را بيرون كرده) از مجلس و ملت هم جدا شده است. هيچ چيز ندارد. آن وقت به نام ملت صحبت ميكند، به نام قانون صحبت میكند، اگر هم چيزی دارد آن چيزی است كه ما هنوز زورزورکی به او میدهيم. يعني میگوييم آقا، به اين سابقه مبارزهات، به اين خدمات گذشتهات و بهوطندوستيت فكر كن. اين سرمايه را از دست نده. براي خودت نفرين و لعنت نخر! همين يك چيز را تو داري! (صحيح است). اين طرف سيوپنج ميليون ملت»
مهدی بازرگان در سخنرانی خود در ۲۰ بهمن ۱۳۵۷ در دانشگاه تهران، مقابل بختیار به دفاع از حکومت اسلامی میپردازد و در بخشهایی از سخنان خود میگوید: «خواسته ما قرآن و قانون و منطق است. ميپرسم آيا از حكم خدا كه از زبان مراجع تقليد و حكام شرع و از اراده و خواسته اكثريت قريب به اتفاق مملكت در منطق توحيدياش و دموكراسياش برون آمده باشد آيا قانوني والاتر هست؟»
بازرگان در ادامه از امر به معروف و نهی از منکر میگوید و ادامه میدهد: «اگر ما اسلام و دموكراسي را مترادف و پهلوي هم قرار دهيم، به همين معناست. بيان ديگري است كه از كلام خدا و خلق يا خالق و خلق. خواسته خدا، خواسته خلق است و خواسته خلقِ با تقوا، خواسته خداست.
بنابراين، حكومت جمهوري اسلامي ما «جمهوري دمكراتیک» است و جمهوري دمكراتيك واقعي و حقيقي نيز، اسلامي است.
يك حكومت اسلامي نيز نظر انحصاري و خاصهخرجي بهدسته و جمعيت و طبقه خاص ندارد، همه در سايه دولت هستند، مادام كه راه حق را پيش ميگيرند و قصد ظلم و فساد ندارند، تحت حمايت و مورد عنايت هستند، چه اكثريت و چه اقليت.»
آن روزها بازرگان و یارانش در نهضت آزادی معتقد بودند حکومت پهلوی و دولت بختیار قابل اصلاح و مذاکره نیست، این روزها نیز یاران بازرگان با تمام توان در کنار جمهوری اسلامی که ریشه کشور را خشکانده ایستادهاند و از اصلاح حکومت و مدارا با آنها سخن به میان میآورند آیا آنها برخلاف گذشته معتقدند ديكتاتوری و استبداد وجود ندارد که به اصلاح فکر کرده و ستمها و جنایتهای این روزها را عادیسازی میکنند!؟
حال پس از ۴۳ سال باید ببینیم و بپرسیم آن کسی که برای خودش نفرین و لعنت مردم ایران را خرید! شاپور بختیار بود یا مهدی بازرگان؟
@Hosseinronaghi
BY Hossein Ronaghi - حسین رونقی
Share with your friend now:
tgoop.com/hosseinronaghi/555