tgoop.com/hrhesab2/7790
Last Update:
#اختصاصی 🇮🇷
🔻نامه مهم جمعی از اولیاء و دانش آموزان به شورای عالی آموزش و پرورش درباره نواقص مصوبه کنکور/۲
▪️(لازم به ذکر است که درس زمینشناسی تخصصی رشته تجربی است و درس علوم اجتماعی تخصصی رشته علوم انسانی است و تدریس این دروس برای رشته های مرتبط با خود، بهصورت ویژه، تدریس و برنامهریزی میشود؛ در حالی که آزمون نهایی برای تمام رشتهها یکسان برگزار میشود.)
▪️همچنین به استحضار شما میرسانیم، در این مورد هم ظلمی مخفی به داوطلبان رشته ریاضی انجام شده است و این گروه در حالت شوکِ اجرای مصوبه فرصت اعتراض پیدا نکردند .بدین صورت که از گروه علوم انسانی درس تاریخ و جغرافی و علوم اجتماعی بصورت مشترک در نهاییها وارد شد و برای هر سه رشته مؤثر در کنکور شد. از گروه تجربی هم، درس سلامت و بهداشت و زمینشناسی بصورت مشترک در نهاییها وارد شد و سلامت و بهداشت برای هر سه رشته و زمینشناسی برای رشته های تجربی و ریاضی مؤثر در کنکور شد.ولی تنها از رشته ی ریاضی است که هیچ درسی به دیگر رشته ها تحمیل نشده و داوطلبان این رشته ملزم به گذراندن درسهای مازاد دو رشته ی دیگر میباشند. به همین دلیل است که تعداد دروس نهایی رشته ریاضی از دو گروه دیگر بیشتر میباشد.
▪️۴-عدم شفافیت در فرآیندهابرخی از مراحل کنکور و نحوه ارزیابی سؤالات، نیاز به شفافیت بیشتری دارد. اطلاعرسانی دقیق و شفاف به داوطلبان میتواند اعتماد عمومی را افزایش دهد. یکی از این موارد، تصحیح اوراق امتحانی میباشد. با احترام بسیار به مصححان فرهیخته و وظیفهشناس کشورم ولی سال قبل مواردی مطرح شد که برخی مصصحان برای ابراز نارضایتی خود از اجرای مصوبه، دقت لازم را در تصحیح برگههای آزمونهای نهایی، بهکار نمیبردند و تصحیحهای سهل انگارانه یا سختگیرانه انجام میدادند که همین موارد باعث اختلافات فاحش در نمرات و تصحیحهای سوم و چهارم گردیده و بار مضاعفی ایجاد کردند.
برای جلوگیری از چنین مشکلاتی میتوان از شیوه تصحیح اوراق آزمونهای المپیاد پیروی کرد. (با وجود دهها برگه از هر دانشآموز)
با توجه به اسکن برگهها برای تصحیح در زمان اجرای آزمونهای نهایی، میتوان در سایت مای مدیو، قبل از ثبت اعتراضات، امکان دسترسی به دانشآموز در پروفایل خودش را داده و برگهها را به داوطلبان نشان داد. تا بدین ترتیب به اعتراضات آنها رسیدگی شود. دراین شیوه علاوه بر رعایت عدالت و شفافیت ارزیابی و رسیدگی دقیق به اعتراضات، صرفه جویی در زمان و منابع انسانی هم انجام میگیرد.
از دیگر موارد، مشکل همترازی معدل در سنوات گذشته است که از چالشهای موجود نیز میباشد. تقاضا میشود برای دقت بیشتر و رفع ابهام از بابت ترازدهی، مبنای ترازدهی معدل نهایی و کنکور سراسری، متناسب باشند. در این راستا میتوان نمرات دروس را از ۱۰۰ در نظر گرفت و سؤالاتی با پاسخ کوتاه و بارم بندی ریز در امتحانات نهایی بهکار برد. همچنین همترازی نمرات سالهای قبل و جدید، شفاف باشد.
نظارت دقیق و همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور، بر نحوه ترازدهی آزمونهای نهایی برای ایجاد افتراق دقیقتر و بهتر، میتواند شفافیت فرآیند ارزیابی ترازها را بیشتر نماید و در جهت رفع ابهامات موجود و ایجاد امنیت خاطر داوطلبان بسیار مؤثر میباشد.
▪️۵- اجرای ایمن آزمونهای نهایی
با توجه به حساسیت زیاد و رقابت نزدیک داوطلبان در آزمونهای نهایی و افزایش نگرانی بابت معظل اجرای ایمن آزمونهای نهایی سه پایه (دهم و یازدهم و دوازدهم) به صورت همزمان، از جمله دغدغههای دیگر داوطلبان احتمال تقلب در حوزههای مختلف بهخصوص در نقاط دورافتاده و دور از مراکز اصلی میباشد؛ که میتوان امنیت آزمونها در تمامی حوزهها اعم از شهری و روستایی را توسط ناظران آموزش و پرورش (یا حتی نهادهای امنیتی)، خصوصاً در مناطقی که دور از مراکز هستند را با استفاده از ناظران غیر بومی برطرف کرد و برای امنیت بیشتر، ممنوعیت در پاسخگویی به سؤالات داوطلبان را نیز، در قوانین امتحانات نهایی تثبیت کرد.لازم است به مواردی اشاره کنیم که در ایجاد نظم و برگزاری ایمن در سال گذشته انجام شده بود، منجمله رعایت نظم جلسات آزمون و ساعت شروع و پایان آزمون، دقت در چیدمان صندلی با فواصل استاندارد، نظارت بسیار دقیق در جمعآوری اوراق امتحانی، تحویل به مخزن، دقت در اسکن برگهها که کاری بسیار بزرگ و قابل تقدیر میباشد.
با توجه به اهمیت جایگاه علمی داوطلبان و در جهت ایجاد امنیت روانی و اجرایی آزمونهای نهایی، از کلیه نهادهایی که میتوانند در این امر مهم یاری نمایند، خواهشمندیم راهکارهای علمی و عملی را با برگزار کنندگان آزمونهای نهایی در میان گذاشته و همکاری لازم را داشته باشند./ ادامه در پست بعدی
🆔@hrhesab2
BY حرفِ حساب 🇮🇷
Share with your friend now:
tgoop.com/hrhesab2/7790