tgoop.com/iran_sociology/7737
Last Update:
#یادداشت_روز
🔸 آسیب شناسی اجتماعی پسا زلزله مناطق زلزله زده کرمانشاه
به بهانه هفتمین سالگرد زلزلهی کرمانشاه
فاضل الیاسی
مساله ی اجتماعی به قدری در رابطه با رشته ی جامعه شناسی مهم و اساسی است که شاید بتوان گفت علم جامعه شناسی در واقع همان علم مطالعه ی مساله ی اجتماعی است.
بیشتر اهمیت این ادعا به آن است که مساله ی اجتماعی بیش از هر دورانی در دنیای معاصر یک پدیده ی نو ظهور است و همین امر مساله ی اجتماعی را به مفهوم مدرن گره زده است.
به تبع تحولاتی که در جامعه در عصر مدرن به ویژه بعد از انقلاب صنعتی و مسائلی که به دنبال آن رخ داد، کم کم بحث مساله ی اجتماعی به یک اصل بنیادین در مطالعات علوم اجتماعی و به ویژه جامعه شناسی مبدل گردید، انقلاب صنعتی و انقلاب های متعدد سیاسی و اجتماعی و بی نظمی های متعددی که در جوامع غربی ایجاد گردید را می بایست اولین خاستگاههای طرح مسایل فرهنگی اجتماعی نزد اندیشمندان دانست.
با زوال ریشه های سنتی همبستگی و قوام اجتماعی و شکل گیری نهادها و نهاده های سیاسی و اجتماعی از دولت گرفته تا نظام های اقتصادی و بوروکراتیک، و تغییرات و تبدیل شکل در کنش های فردی و اجتماعی و سر بر آوردن انحرافات و مسائل شهری و توسعه، مسئولیت جامعه شناسی به عنوان طلایه دار علوم انسانی مدرن در مطالعه ی اجتماعی بیش از پیش برجسته گردید. شاید به شکلی درست تر بتوان گفت که خود این شرایط بود که شکل گیری دانش جامعه شناسی دامن زد.
ادامه این یادداشت را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید
BY انجمن جامعه شناسی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/iran_sociology/7737