tgoop.com/khabarkooh/4087
Last Update:
آشنایی با نشریات کوهنوردی استان آذربایجانشرقی - قسمت ۱۶
بولتن امداد و نجات
کوشش های آقای حبیب اسبقی کیا، کارمند بهداشت و درمان استان آذربایجان شرقی و از کوهنوردان خوشنام که در راستای آشنا ساختن کوهنوردان استان مبنی بر شناخت اصولی از امداد و نجات کوهستان، بر هیچکس پوشیده نیست.
مردی پاک سرشت با لبی خندان، که همیشه پاسخگوی سوالات کوهنوردان در مورد نحوه امدادرسانی و چگونگی نجات آسیب دیدگان در طبیعت بود.
ایشان که کوهنوردی را از اوایل دهه پنجاه شروع کرده و قلل مختلفی را در داخل و خارج استان صعود کرده بود، عاشق امداد و کوه بود، بنابراین در اوایل دهه هفتاد اقدام به تاسیس گروه کوهنوردی بهداری استان بکمک آقایان ناصر ناگو و علی عظیمی نمودند و در همین دهه نیز مسئولیت کمیته امداد و درمان هیئت کوهنوردی استان آذربایجان شرقی بعهده گرفت و حتی چندین کلاس امداد و نجات در آنزمان برای گروه ها [باشگاه ها] برگزار نمود.
حاصل این کلاس ها موجب تدوین، گردآوری و نگارش چهار بولتن در ضمینه امداد و نجات در دهه هفتاد توسط آقای حبیب اسبقی کیا هست که به شرح زیر میباشد:
۱. حوادث و خطرات در کوهستان
۲. خون ریزی، زخم، عفونت و پانسمان در کوهستان
۳. کمکهای اولیه در کوهستان
۴. بهداشت و تغذیه در کوهستان
آقای اسبقی چند سالیست مفتخر به مقام بازنشستگی از بهداری استان گشته اند.
در بخشی از بولتن شماره ۴ بقلم حبیب اسبقی می خوانیم:
بمنظور حفظ و سلامتی کوهنوردان در هر برنامه، مسئول امداد و نجات هر گروه [باشگاه] وظیفه سنگینی را بعهده دارد، یعنی سلامتی همنوردان را از شروع تا پایان برنامه کوهنوردی، کنترل و زیرنظر داشته، بطوریکه حتی در موقع خرید مواد غذایی و پخت و پز آن، به بهداشت عمومی افراد دقت کرده تا اینکه خدای ناکرده کوچکترین ناراحتی در برنامه کوهنوردی پیش نیاید. در ضمن همکاری کوهنوردان در گروه با شخص امدادگر لازم و ضروریست....
محمد جدیری عباسی
۷ خرداد ۱۴۰۳
@khabarkooh
@koohiran
BY خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه
Share with your friend now:
tgoop.com/khabarkooh/4087