tgoop.com/lsiinfo/3366
Last Update:
عصر سهشنبههای بخارا
سیو سومین نشست از سلسله نشستهای عصر سهشنبههای مجلهی بخارا اختصاص یافتهاست به بررسی و معرفی فرهنگ «زبان آموز پیشرفته فارسی» نوشته سید مصطفی عاصی که از سوی انتشارات سمت منتشر شده است.
در این نشست که ساعت پنج بعدازظهر سهشنبه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ در تالار دکتر محمود روحالامینی باغموزه نگارستان برگزار میشود، آزیتا افراشی، مهرداد نغزگوی کهن، علی رضاقلی فامیان، مصطفی عاصی و علی دهباشی سخن خواهند گفت.
مصطفی عاصی در ۲۲ تیرماه ۱۳۲۴ در تهران به دنیا آمد.
در سال ۱۳۴۲ از مدرسه دارالفنون تهران فارغ التحصیل شد و بعد از آن در سال ۱۳۴۷ مدرک کارشناسی و در سال ۱۳۵۰ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سپس در سال ۱۳۶۸ موفق به اخذ مدرک دکتری زبان شناسی با گرایش کامپیوتر و فرهنگ نگاری از دانشگاه اکستر انگلستان شد.
مصطفی عاصی در سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۹ به عنوان عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان ایران و پژوهشگاه علوم انسانی به تدریس و پژوهش پرداخته است.
از عاصی تاکنون، ۲۴ جلد کتاب به زبان فارسی و انگلیسی به صورت تالیف و بیش از ۱۰۰ مقاله نیز به فارسی و انگلیسی گردآوری شده است، وی عضو گروه های واژه گزینی رایانه و زبان شناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی می باشد.
" فرهنگ زبان آموز پیشرفته فارسی" تدوین و تالیف دکتر مصطفی عاصی ، نخستین فرهنگ زبان آموز تک زبانه فارسی برای سطوح پیشرفته است که به منزله کتابی مرجع برای کسانی است که فارسی را به عنوان زبان دوم فرا میگیرند.
فرهنگ حاضر، برگزیده سی و هشتمین دوره جشنواره کتاب سال در سال ۱۳۹۸ می باشد. از ویژگی های اصلی این فرهنگ آن است که در تمام مراحل تدوین این فرهنگ پیکره بنیاد از رایانه استفاده شده و سرواژه ها با روش های رایانه ای و بادقت از میان فهرست واژگان زبان فارسی برای این مقطع از زبان آموزی برگزیده شده است. تلفظ هر واژه و گونه گفتاری و محاوره ای آن هم با روشی ساده، آوانگاری گردیده است.
همچنین، تفکیک معنی واژه های چندمعنا و نشان دادن مقوله های دستوری و ارائه معنی اختصاصی آنها در گونههای زبانی و موقعیتی از ویژگیهای این فرهنگ است.
این نشست در ساعت پنج بعد از ظهر سه شنبه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ در باغ موزه نگارستان، میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، تالار دکتر روحالامینی برگزار میشود.
BY انجمن زبانشناسی ايران
Share with your friend now:
tgoop.com/lsiinfo/3366