tgoop.com/majmaqomh/3921
Last Update:
⚡️آزادی مناسک دینی یکی از موارد آزادی عقیده دین و مذهب در مباحث حقوقی است.
⚡️آزادی در جهان امروز سنگ بنای حقوق بشر شناخته میشود.
⚡️به باور حقوقدانان و متفکران بدون آزادی نمیتوان سخنی از حقوق انسان به میان آورد.
🔹آزادی یکی از حقوق اساسی به شمار میآید که هر انسان و اجتماع انسانی باید آن را به رسمیت بشناسد و در حفظ آن بکوشد. به باور برخی از حقوق دانان با توجه به این که اجرای مناسک دینی نوعی اجتماع انسانی است این بحث با حق آزادی اجتماعات نیز مرتبط است.
🔸آزادی دین و مذهب از زیر مجموعههای آزادی عقیده و بیان است. آزادی عقیده و بیان از مصادیق آزادیهای فکری به عنوان یک آزادی بنیادین و اساسی است.
🔹آزادی عقیده به این معناست که:
شخص بتواند آنگونه که میخواهد فکر کند یا اعتقاد داشته باشد و هر فکر و اعتقادی اعم از اخلاقی، اجتماعی، فلسفی، سیاسی، اقتصادی یا مذهبی را آزادانه انتخاب کند؛ بیآنکه با نگرانی، بیم، فشار یا تجاوزی از ناحیه دولت یا اشخاص روبه رو شود و نیز مجبور نباشد عقیدهای را بپذیرد یا به داشتن عقیده خود اعتراف کند. همچنین این آزادی مستلزم حق فرد بر ابراز و بیان عقاید به طور آزادانه و اداره زندگی خود بر پایه عقاید و وجدانش میباشد. این آزادی، ذاتی است و قابل اسقاط یا واگذاری نیست.
🔶در مکاتب حقوق بشر، آزادی مذهب یا دین به معنای آزادی فرد در گزینش مذهب یا دین دلخواه خویش است و این که دیگران حق ندارند فرد را در این زمینه مورد اجبار قرار دهند. این حق، شامل آزادی تغییر مذهب هم میشود.
به طور کلی آزادی دین و مذهب شامل سه جنبه اصلی است:
1⃣حق انتخاب مذهب و عقیده؛
2⃣منع تبعیض مذهبی؛
3⃣عمل به مناسک و تعالیم مذهبی.
🌐برشی از کتاب "آزادی دینی از منظر فقه اسلامی" نویسنده؛ سیدحمید موسویان(عضو هیئت علمی گروه پژوهشی اندیشه دینی معاصر) انتشارات لوگوس ۱۴۰۳
@andishedinimoaser
🌐https://www.tgoop.com/majmaqomh
BY مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
Share with your friend now:
tgoop.com/majmaqomh/3921