tgoop.com/masaf_ofogh/3024
Last Update:
💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت دوازدهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۱)
🔸وقتی دین، متناسب با نیازهای انسان تبیین نمی شود، نخستین پیامد شوم آن، نگاه سکولار موجود و رسوخ یافته در اذهان است. برداشت کنونی جامعه ما از دین، تقریباً شبیه برداشتیست که از آیین مسیحیتِ قرون وسطی وجود دارد. یعنی دینی که صرفاً به «اخلاق فردی» ارتباط دارد و در «زندگی اجتماعی» انسان کارکردی ندارد. دینی که صرفاً نصیحت هایی اخلاقیست و تنظیم نظامات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... هیچ ارتباطی با رسالت و کارکرد دین ندارد. دینی که فقط مختص به امور اخروی و رابطه انسان با خداست و برنامه ای برای امور دنیوی و انواع نیازهای او در این دنیا ندارد.
❗️طبیعی است که در جامعه امروز چنین دینی مورد اقبال قرار نمی گیرد و به راحتی کنار گذاشته می شود. نهایت کاربرد چنین دینی در کلیسا و مسجد خلاصه می شود نه بیش از آن.
👈در حالی که دین اسلام در رابطه با امور فردی، روابط خانوادگی، اجتماعی، سیاست، مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی، تعلیم و تربیت، بهداشت و سلامت، روابط بین الملل، معماری و شهرسازی و بسیاری دیگر از امور خرد و کلان زندگی انسان برنامه دارد. بنابراین روا نیست که اینگونه نگاه سکولار و غیرکاربردی به آن وجود داشته باشد.
#دین_در_ادبیاتی_نو
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
تلگرام| اینستاگرام | ایتا
BY افق (واحد ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف)
Share with your friend now:
tgoop.com/masaf_ofogh/3024