tgoop.com/massir_resane/3329
Last Update:
❗شکریهای تلخ
🔸فضای مجازی میتواند تأثیرات گستردهای بر ناخودآگاه افراد داشته باشد. این تأثیرات میتوانند شامل تأثیرات روانی، اجتماعی و فرهنگی باشند.
به عنوان مثال، محتواهایی که در فضای مجازی مشاهده میشوند میتوانند احساسات و اعتقادات ناخودآگاه را شکل دهند، و همچنین با ایجاد فرهنگهای مشترک و انتقال ایدهها و ارزشها، نگرش و رفتارهای افراد را تحت تأثیر قرار دهند. رسانه میتواند قالبهای معنایی را از طرق مختلف در ذهنیت ناخودآگاه جامعه تزریق کند.
یکی از این ابزارهای اثرگذاری در فضای رسانه، انجام و تقلید انواع چالشها است. تمایل افراد به شرکت در چالشهای اینستاگرامی به دلایل مختلفی برمیگردد. برخی از این دلایل عبارتند از:
۱. ایجاد ارتباط اجتماعی
۲. افزایش خلاقیت
۳. افزایش شهرت و تعامل
۴. تفریح و سرگرمی
۵. شرکت در پویشها
اما نکته حائز اهمیت این است که جدا از اهداف سودمند و جنبه سرگرمی چالشها، به علت تاثیری که همانند تمامی محتواهای رسانهای در ناخودآگاه افراد دارند، میتوانند اثرات سوء و مخربی نیز بگذارند.
به عنوان مثال چالشی که اخیراً در فضای شبکههای اجتماعی متداول شده که با فیلتری سن یکی از زوجین را افزایش میدهند و روایتی از مخالفت افراد از این وصلت و نهایت زندگی عاشقانه با او را نشان میدهند.
هشتگهای مرسوم این چالش #شوگرددی و #شوگرمامی هستند. تکرار تولیدات چالشی در این قالب شاید به ظاهر برای سرگرمی باشد اما در ناخودآگاهِ افراد، به ویژه نوجوانانی که از نگاه انتقادی خود یا نگاه نظارتی-حمایتی والدین بیبهره هستند، عادیسازی ارتباط احساسی با افرادی که اختلاف سنی زیاد دارند یا در اصول و عرف آن مدل ارتباطی صحیح نیست را منجر میشوند.
❌هوشمند باشیم که فرامتن این چالشها چیست؟
❌ عادیسازی و ترویج ارتباطاتی در قالب شوگرددی و شوگرمامی چه آفتی به بدنه ارتباطات سالم انسانی میزند؟
🔰مسیررسانه|موسسه تخصصی سوادرسانهای🔰
🆔 @massir_resane
🌐 www.medialit.massir.ir
BY مسیر رسانه
Share with your friend now:
tgoop.com/massir_resane/3329