Telegram Web
💢 #فراخوان پنجمین همایش دوسالانه «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعۀ ایران»
🔺(پایداری و ناپایداری در جامعۀ معاصر ایران)

پنجمین همایش دوسالانۀ «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعۀ ایران» با توجه به برگزاری در سال پایانی سدۀ چهاردهم هجری شمسی به موضوع پایداری و ناپایداری در جامعۀ معاصر ایران اختصاص دارد. تحولات معاصر در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی چه تأثیری بر وضعیت جامعۀ ایران داشته است و چه چشم‌اندازی برای آیندۀ جامعۀ ایران پیش‌بینی می‌شود؟ جامعۀ ایران طی دورۀ معاصر چه فراز و فرودهایی را طی کرده و چه کامیابی‌ها و ناکامی‌هایی را تجربه کرده است؟ کوشش‌های نهادی جامعۀ ایرانی برای دستیابی به کیفیت زندگی اجتماعی بهتر چه نارسایی‌ها و دستاوردهایی داشته است؟ عوامل ناپايدارکننده و ملزومات پايداری جامعۀ ايران چه بوده است؟ در سال پایانی سده، انجمن جامعه‌شناسی ایران با همکاری سایر انجمن‌های علمی و سازمان‌ها و نهادهای عمومی و مدنی میزبان ارائۀ یافته‌ها و نتایج پژوهش‌هایی است که طی دو سال اخیر پاسخ‌هایی به چنین پرسش‌های ارائه کرده‌اند.

🔺محورهای همایش:
▪️تحولات حیات اجتماعی و فرهنگی
▪️تحولات خانواده
▪️تحولات زندگی شهری و روستایی
▪️تحولات اقتصاد ایران
▪️جنبش‌های اجتماعی
▪️حوزۀ عمومی و نهادهای مدنی
▪️زنان و عدالت جنسیتی
▪️تحولات نهاد حکمرانی
▪️نابرابری‌های اجتماعی، فقر، و طرد اجتماعی
▪️تحولات سیاست‌گذاری اجتماعی (آموزش، سلامت، اشتغال، مسکن، تأمین اجتماعی)
▪️تغییرات محیط زیستی
▪️رسانه‌ها و ارتباطات اجتماعی

▫️بخش ویژۀ همایش: جامعۀ ایران و کووید-19
شیوع کووید-19 در جهان تاکنون پیامدهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی داشته است. علاوه بر اثرات جهانی و مشترک چنين پدیده‌های عالم‌گيری بر کل جهان، جوامع مختلف در مواجهه با اين بحران‌ها براساس ميزان شکنندگی و تاب‌آوری‌شان دچار ناپايداری‌های متفاوتی می‌شوند؛ ساحت‌های مختلف جامعۀ ایران نیز متأثر از شیوع این ویروس، با دشواری‌های جدی مواجه شده، و بسیاری از چالش‌های پنهان در حوزه‌هایی نظیر آموزش، سلامت، اشتغال، فقر، و غیره نیز نمود جدی یافته است و ناپایداری‌هایی را در ساحت‌های مختلف حیات اجتماعی ایجاد کرده که چه‌بسا به تغییراتی پایدار و پردامنه منجر شود. ازاین‌رو، بخش ویژۀ همایش به پژوهش‌های انجام‌شده دربارۀ تأثیر شیوع کووید-19 بر جامعۀ ایران اختصاص یافته است.

♦️دبیر علمی همایش: رضا امیدی
♦️دبیر علمی محور ویژه: پیام روشنفکر
♦️دبیران اجرایی: سمیه مومنی و هادی درویشی

◽️زمان‌های مهم:
✔️آخرین مهلت ارسال چکیده: 30 آبان 99
✔️اعلام نتیجۀ داوری: 15 آذر 99
✔️مهلت ارسال اصل مقاله‌های پذیرفته‌شده: 15 دی 99
✔️زمان برگزاری همایش: نیمۀ اول بهمن‌ماه

چکیدۀ مقاله‌ها در قالب 1000-800 کلمه با قلم bzar-13 و با فاصلۀ 1.15 بین سطرها تنظیم شود. چکیده شامل بیان مسأله، روش پژوهش، یافته‌ها، و نتایج اصلی است. در پایان چکیده 5 تا 7 واژۀ کلیدی قید شود.

دبیرخانۀ همایش: دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، طبقۀ اول، دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران

پست الکترونیک برای ارسال چکیده و اصل مقاله‌ها:
[email protected]

شماره تماس سرکار خانم مومنی: 09196332022

@cultural_media_studies
«وقتی ثروت‌های بزرگ به دست افراد مردم می‌افتد در پرتو آن نیرومند می‌شوند و در سایهٔ نیرومندی و ثروت خیال می‌کنند که می‌توانند در خارج از وطن خود زندگی نمایند و خوشبخت و سرافراز باشند ولی به زودی می‌فهمند که اشتباه کرده‌اند و عظمت هر ملتی بر روی خرابه‌های وطن خودش می‌باشد و بس.»

نامه‌های ایرانی_ مونتسکیو

@media_managment
بررسی_اجمالی_سیاستگذاری‌های_فرهنگی_در_مواجهه_با_فرهنگ_سلبریتی_در.pdf
627.7 KB
📎فایل PDF

🟧 بررسی اجمالی سیاستگذاری‌های فرهنگی در مواجهه با فرهنگ سلبریتی در ایران
🖊 وحید کشافی‌نیا، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی

🔸 سلبریتی شکل مدرن‌شده شهرت است که در غرب و در نتیجه برخی تغییرات و تحولات تکنولوژیکی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ظهور یافته است.

🔸 برای شناخت دقیق سلبریتی‌ها و امور پیرامون آن‌ها، تمرکز صِرف بر سلبریتی‌ها کافی نیست؛ چرا که آن‌ها تنها بخشی از یک منظومه فرهنگی به نام «فرهنگ سلبریتی» هستند. این فرهنگ دربرگیرنده سلبریتی‌ها، مخاطبان، رسانه‌های واسط و ارزش‌ها و هنجارهای متناظر است.

🔸 در دهه‌های اخیر، اگرچه کارکردهای فرهنگ سلبریتی به موازات تغییرات تکنولوژیکی و اجتماعی، دستخوش تغییراتی شده اما هرگز از میزان اهمیت آن کاسته نشده است و «اگرچه ممکن است برای بسیاری از افراد، مفهوم سلبریتی، چندان ارزشمند به نظر نرسد، اما این واقعیت که سلبریتی‌ها نقش مهمی در فرهنگ معاصر ایفاء می‌کنند، آن‌ها را به سوژه‌های ارزشمندی برای مطالعه تبدیل کرده است.»

@cultural_media_studies
🔳⭕️ هزینه‌های R&D یا هزینه های تبلیغات کدامیک؟

▪️بر اساس داده های شرکت های عمومی که در کشور امریکا تهیه شده است نشان میدهد :
۱. تنها در فاصله سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۰ هزینه های تبلیغات و هزینه های مربوط تحقیق و توسعه برابر بوده است.
۲. از سال ۱۹۸۰ تا کنون هزینه‌های تحقیق و توسعه بسیار بیشتر از تبلیغات بوده است.
۳. در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۸٪ هزینه های یک شرکت مربوط به تحقیق و توسعه بوده است!

@media_managment
🔘شبکه های اجتماعی در مورد کرونا چه کسی را مقصر می دانند؟

🔶«دولت» نخستین موردی است که در بستر توئیتر در محورهای گوناگونی موردنقد کاربران قرارگرفته است.
🔸سهم دولت از این انتقادات نزدیک به شصت‌وهشت درصد از کل داده‌ها است که محورهای گوناگونی را شامل می‌شوند.
🔸در این محورها، محور نخست، «عدم طراحی و اعمال درست محدودیت‌ها و پروتکل‌ها» با سهم بیست‌وچهار درصدی، مجموعه‌ای از انتظارات است که می‌بایست دولت نسبت به انجام آن‌ها اقدام می‌کرد؛
🔸اقداماتی نظیر تعطیلی شهرها، جلوگیری از سفرها، عدم محدودیت و نظارت بر کسب‌وکارها. موضوع بعدی در ذیل انتقادات دولت، «عدم مدیریت مسائل آموزشی» با سهمی نزدیک به بیست‌ودو درصدی است.
🔸در ذیل این عنوان مجموعه اقدامات دولت و به‌خصوص وزارت آموزش‌وپرورش، وزارت علوم و سازمان سنجش با اقداماتی همچون "برگزاری کنکورها و آزمون‌های سراسری، برگزاری حضوری امتحانات نهایی و عدم دسترسی دانش آموزان به آموزش آنلاین" موردانتقاد بوده است.
🔸مسئله بعدی در ذیل انتقادات دولت مربوط به‌ نقدهایی است که کاربران در خصوص نحوه "اطلاع‌رسانی مسائل مربوط به زمان شیوع کرونا، آمار مبتلایان و فوت‌شدگان" بوده است. این عنوان سهمی بیش از نوزده درصد را دارا بود.
🔸«کم‌کاری مسئولان، مشکلات معیشتی و گرانی‌ها» با سهمی نزدیک به چهارده و نیم درصد، عنوان بعدی است که محور انتقادات کاربران نسبت به دولت در شرایط کرونایی کشور بوده است. درنهایت مسئله «کمبود اقلام بهداشتی» عنوان دیگری است که در ذیل نقد به اقدامات دولت موردتوجه کاربران بوده است.
🔸در این مسئله کاربران، کمبود ماسک، اقلام ضدعفونی‌کننده، دستگاه‌های بیمارستانی و ... را موردتوجه قرار داده‌اند. مابقی مطالب را نیز موضوعات با سهمی اندک تشکیل می‌دهد.

🔷 «مردم» گروه بعدی‌ای هستند که هجده درصد نقدها را از کل داده‌ها به خود اختصاص داده‌اند.
🔹در ذیل این دسته رفتارهایی همچون «ترددها و شرکت در تجمعات غیرضروری» با بیست‌ونه درصد، «محتواهای انتشاریافته در خصوص «تجویزهای خرافه گونه و عامیانه در درمان کرونا» با نزدیک به بیست‌ویک درصد، «سفرهای انجام‌شده» با بیست درصد، سایر موارد هفده درصد و درنهایت «عدم رعایت نکات بهداشتی» در حدود 12 درصد داده‌ها را پوشش داده‌اند.

🔶قوه قضائیه مرجع سومی است که در بوته نقد کاربران توئیتری قرار داشته است.
🔸داده‌های مربوط به قوه که سهمی 5 درصدی در میان کل داده‌ها را به خود اختصاص داده است مشتمل بر مطالبی است که نشان از نگرانی کاربران نسبت به‌سلامت زندانیان دارد.
🔸 این نقدها محتواهایی با مضمون نگرانی در خصوص وضعیت بهداشتی زندان‌ها و شیوع کرونا در زندان‌ها را شامل می‌شود.

🔷«نیروهای مسلح» گروه مهم بعدی دیگری هستند که در بوته نقد کاربران توئیتری در شرایط کرونایی قرار داشته‌اند.
🔹مهم‌ترین زیر عنوان‌های نیروهای مسلح در شرایط کرونایی، ناظر به «برگزاری رزمایش‌ها و مانورها» در شرایط کرونایی و همچنین «عدم بازتاب اقدامات این نهاد‌ها» در میان مردم بوده است.

🔶گروه بعدی که از انتقادات کاربران در وضعیت فعلی کشور سهم برده‌اند «دولت‌های خارجی» هستند.
🔸در میان داده‌ها مشخصات دولت امریکا به‌واسطه تحریم‌ها و دولت چین به‌واسطه منشأ شیوع کرونا موردبحث کاربران بوده‌اند.
🔸همچنین رسانه‌های خارجی وابسته به دول غربی و نقش آن‌ها در تشویش و پریشانی افکار عمومی ایران موردتوجه کاربران توئیتری بوده است.

🔷گروه مرجع و مهم بعدی «افراد تأثیرگذار اجتماعی» هستند که به‌واسطه اقدامات صورت گرفته از سوی ایشان در «برگزاری تجمعات و مراسمات»، برخی «تبلیغات و تجویزهای غیرتخصصی و عامیانه» و «عدم کمک و همراهی با مردم» در شرایط کرونایی کشور مسئول شناخته‌شده‌اند.

🔶در نهایت نیز «مجلس» در وضعیت کرونایی کشور و به واسطه «عدم نقش پررنگ در پیگیری مطالبات مردمی در شرایط کرونایی کشور» مورد نقد کاربران توئیتری بوده است.

@media_managment
🔘 شبکه های اجتماعی در موضوع کرونا چه کسی را مقصر می دانند؟

@cultural_media_studies
DataCast - E46
Dataak
🔸زیر و بم پست‌های فارسی زبانان در اینستاگرام

با حضور محسن فینی‌زاده، کارشناس ارشد مدیریت رسانه و تحلیلگر شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بشنوید.

🔸در این قسمت از پادکست #دیتاک :

▫️اینستاگرام فارسی چه ابعاد و زوایایی دارد؟

▪️محتوا و موضوعات اصلی پست‌های اینستاگرام
فارسی زبانان چیست؟

▫️وضعیت اینفلوئنسرهای اینستاگرام فارسی به چه شکلی است؟

▪️سهم بازیگران، خواننده‌ها و ورزشکاران در میان پیج‌های پرمخاطب اینستاگرام فارسی چقدر است؟

🔸اگر به حوزه‌ی داده کاوی و تحلیل شبکه‌های اجتماعی علاقه‌مند هستید این مصاحبه را از دست ندهید.

@media_managment
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگر اخبار رو دنبال نکنی بی اطلاعی،اگر دنبال کنی اطلاعاتت اشتباهه(:

@cultural_media_studies
⭕️دستکاری در افکار عمومی – منابع خبری

💢منابع خبری در فرایند خبرنگاری، بیشترین دستکاری را در افکار عمومی انجام می دهند. داده های جمع آوری شده توسط خبرنگاران از منابع خبری دریافت می شوند و الزاما نسبت مناسبی با جوانب واقعیات و رخدادها ندارند.

💢منابع خبری خاستگاه خبر هستند و به مجموعه ای از افراد، گروهها، نهادها و سازمان ها اطلاق می شوند. این منابع طیف گسترده ای از سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی در سطح بین المللی و ملی، رسانه ها، احزاب و گروهها، مراکز آموزشی و افکار عمومی را در بر می گیرد.

💢منابع خبری هر یک تشکیلات درون سازمانی با سلسله مراتب تصمیم گیری خاص خود را دارند. تصمیم گیرندگان با دروازه بانی بر اساس منافع سازمانی، جریان اطلاعات را کنترل و اطلاعات دست چین شده را بخورد افکار عمومی می دهند. اطلاعاتی که از طریق منابع خبری در اختیار رسانه ها قرار می گیرد از کانال های متعدد درون سازمانی عبور می کند و در هر مرحله به شدت پالایش می شود و برونداد آن اغلب جنبه تبلیغاتی دارد.

💢مرحله دروازه بانی برون رسانه ای شدیدترین شیوه دروازه بانی و کنترل جریان اطلاعات و دستکاری در افکار عمومی است و مجال جاری شدن اطلاعات واقعی رویدادها را از مبدا به سوی رسانه ها نمی دهد. از این رو بر اساس چنین اطلاعاتی نمی توان به جوانب وقایع و شناخت محیط بدرستی پی برد.

💢در مرحله دروازه بانی برون رسانه ای، منابع خبری با فیلتر کردن اطلاعات و ایجاد محدودیت برای گروههای خبری و خبرنگاران، به بخش هایی از واقعیت ها اجازه دسترسی و طرح شدن در افکار عمومی را نمی دهند.

💢شیوه دروازه بانی در هر کشور ارتباط مستقیم با وضعیت نظام سیاسی و به میزان عیار آزادی بیان و آزادی رسانه ها در آن کشور بستگی دارد. هر چقدر آزادی های سیاسی و اجتماعی بیشتر باشد اطلاعات به نحو بارزتری اجازه عبور می یابد.

💢هر چقدر پشتوانه مردمی نظام سیاسی گسترده و فراگیر باشد، آزادی های سیاسی و اجتماعی به شکل بارزتری در آن جامعه وجود دارد و برعکس. در نظام های بسته سیاسی حاکمان مردم را قابل اعتماد نمی دانند و معمولا اطلاعات را لاپوشانی کرده و پنهان کاری می کنند.

💢در رویدادهای بزرگ سیاسی و اجتماعی، از قبیل انتخابات ها و بحران های اجتماعی، به سهولت نمی توان بااطلاعاتی که منابع خبری برون رسانه ای منتشر می کنند به جوانب وقایع پی برد. منابع خبری تلاش می کنند وقت خبرنگاران را با اطلاعات سرگرم کننده و دریافت اطلاعات هدایت شده پر کنند.

💢اطلاعاتی که بیش از آنکه برای شهروندان نفعی در بر داشته باشد، برای آنها جنبه تبلیغاتی و منافع سرشار در بر دارد. اطلاعاتی که اگر چه مانند چاه حاج میرزا آقاسی برای شهروندان آب ندارد ولی برای آنان حتما نان در بر دارد

👤دکتر حجت اله عباسی

@media_managment
🔵 سرقت اطلاعات کاربران اینستاگرام

♦️فیس‌بوک مالک اینستاگرام از یکی از اتباع ترکیه که اطلاعات صد هزار کاربر اینستاگرام را دزدیده و مورد سوءاستفاده قرار داده، شکایت کرده است.

♦️این برنامه‌نویس ترکیه‌ای با گشت و گذار در اینستاگرام و سرقت اطلاعات کاربران این شبکه اجتماعی، شبکه‌ای از وب‌سایت‌های وابسته به خود را راه‌اندازی کرده بود.

♦️وی از یک نرم افزار خودکار برای سرقت اطلاعات نمایه، عکس، ویدئو و غیره از نمایه‌های کاربری مختلف خصوصی اینستاگرام استفاده می‌کرد و بدون آنکه از مالکان این داده‌ها اجازه بگیرد داده‌های مذکور را در شبکه‌های از سایت‌های وابسته به خود بازنشر می‌کرد.

♦️در نتیجه کاربران اینترنت با وارد کردن نام کاربری این اعضای اینستاگرام در سایت‌های یادشده و جستجوی این نام‌ها قادر بودند تمامی عکس‌ها، ویدئوها، هشتگ ها و موقعیت‌های مکانی ثبت شده خصوصی آنها را مشاهده کند.

♦️فیس‌بوک پیش از این از تعقیب قضائی افرادی خبر داده بود که در اینستاگرام لایک خرید و فروش می‌کنند یا برای سرقت و سوءاستفاده از داده‌های خصوصی کاربران تلاش می‌کنند./فارس/کد

@media_managment
⭕️گوگل از ما چه می‌داند و با آن چه می‌کند؟

🔺در دنیایی که حتی آبِ خوردن پولی است، اینترنت نعمت بزرگیست! یک دنیای رایگان که معدود خدمات پولی آن هم در مقایسه با مخارج دنیای واقعی هیچ است؛ گوگل هیچ پولی بابت خدمات گرانقدری که می‌دهد نمی‌گیرد. فیسبوک و توییتر به رایگان بستری برای ارتباط و تبادل نظر میلیاردها انسان در سراسر جهان را فراهم کرده اند. تلگرام، واتساپ، بله، ایتا و …؛ همگی رایگان‌اند!

🔺 اما چرا؟!
۱) جاسوسی محترمانه:
آیا تا به حال این احساس را داشته‌اید که زیر نظر هستید؟ حسی مثل اینکه کسی دنبالتان می‌کند. همان وقت‌هایی که مشغول کار روزمره‌ی خودتان هستید اما ناگهان می‌ایستید و نگاهی دزدکی به پشت سرتان می‌اندازید! یا قدم‌هایتان را تند کرده و با عجله به خانه می‌روید…! آیا واقعاً کسی شما را دنبال می‌کرد؟ احتمالا نه! در دنیای واقعی کمتر چنین تجربیاتی رخ میدهند و شاید خیلی از ما تحت تاثیر سریال های دزد و پلیسی چنین تصوراتی می‌کنیم، اما این موضوع در فضای مجازی فرق می‌کند!

💢تقریبا همه ما با مشکلات حریم خصوصی در اینترنت آشنا هستیم و هر از چندی اخبار هک، حمله سایبری یا جاسوسی حکومت‌ها از مردم را شنیده‌ایم. اما خوب است بدانید که علاوه بر حکومت‌ها، صمیمی‌ترین دوست شما در اینترنت نیز لحظه به لحظه شما را رصد می‌کند و درست در همان حالی که مشغول انجام کارهای روزمره‌ی خود در اینترنت هستید، او شما را زیر نظر دارد و در گوشه دنجی مشغول ثبت اطلاعات شخصی شماست.

این دوست عزیز کیست؟!
گوگلِ دوست‌داشتنی با شبکه گسترده و البته جذّاب، محصولات خود (از سرچ و جیمیل و عکس و مپ بگیرید تا یوتیوب و اندروید و محصولات سخت افزاری آن!) ما را در دام خود گیر انداخته است! به‌طوریکه زندگی در دنیای اینترنت، یعنی ورود اجباری به حصار محصولات گوگل!

🔺البته این موضوع به تنهایی ایراد خاصی ندارد؛ گوگل خلّاق است، نیازها را خوب شناسایی و خوب‌تر پاسخ می‌دهد! لذا هر کسی، هر قدر هم مقاومت کند، آخر سر، کم یا زیاد، به محصولات آن تن می‌دهد؛
اما این‌را هم بپذیرید که گوگل از کنار اطلاعات کاربران بی‌شمار خود ساده عبور نمی کند! (فقط پلتفرم اندروید گوگل در سال ۲۰۱۷، دو میلیارد کاربر فعال داشته است!)
در واقع هر بار که از محصولات و خدمات این غول دنیای تکنولوژی استفاده می‌کنید، بایگانی اطلاعات شخصی شما بزرگتر می‌شود؛
-گوگل به عکس‌ها و فیلم‌های شما دسترسی دارد (Google Photos)،
-ایمیل‌های شما را می‌داند (Gmail)،
-از تماس‌ها و ارتباطات شما با خبر است (Google Contacts)،
-از فایل‌ها و اسناد شما حفاظت می‌کند (Google Drive)،
-دقیقاً می‌داند که کجا از GPS استفاده کردید و کِی کجا بودید (Google Maps) و غیره…
لذا داشتن این حجم از اطلاعات یقیناً وسوسه کننده است!

۲) کاسبی محترمانه:
اما قسمت ترسناک این است که چرا گوگلِ مهربانِ ما، رایگان است…؟؟
آیا گوگل یک پروژه فی سبیل الله است که تقریبا برای هیچ یک از محصولات خود پولی از کاربران نمی‌گیرد؟! پس چرخه مالی این شرکت چطور میگردد؟!
پاسخ روشن است. گوگل یک شرکت دنیای دیجیتال است؛ لذا چرخه مالی آن نیز بر پایه اطلاعات می‌چرخد و البته چه اطلاعاتی سهل الوصول تر از اطلاعات کاربران خودش! در واقع چه برایتان مهم باشد چه نباشد، او از سیستم شما استفاده می‌کند تا همه‌ی اطلاعاتی که می‌تواند دانستنش درباره شما جالب باشد جمع‌آوری می‌کند: چه کسی هستید؟ کجا هستید؟ چه می‌کنید؟ با چه کسانی هستید؟ و …

💢جمع‌بندی؛ گوگل دارد شما را تماشا می‌کند!
خدمات رایگان در دنیای اینترنت، هیچ معنایی ندارد! در واقع تعامل شما با ارائه دهنگان سرویس در سطح وب از دو حالت خارج نیست:
شما به عنوان کاربر اینترنت محصولی را می‌خرید
خودتان محصول هستید و دیگران (اطلاعات) شما را می‌خَرند.
لذا مشخص می‌شود گوگل، اینستاگرام، لینکدین، تلگرام و دیگران از کجا پول در‌می‌آورند؟
این سرویس‌ها «برادر بزرگ»هایی در حال تماشای رفتار شما هستند و از طریق اطلاعات کاربران امرار معاش می‌کنند! و تلخی ماجرا اینجاست که مهم‌ترین اطلاعات هویتی هر کدام از ما با قیمتی ناچیز به فروش می‌رسد…!
پس حریم خصوصی خود را حفظ کنید تا حداقل دست هر کسی به اطلاعات شما نرسد!

@media_managment
شهروند عاصی؛ با بازیگر آینده ایران آشنا شوید
🖋 محسن گودرزی

📍 شهروند عاصی، شهروندی است که از وضعیت زندگی خود خسته شده، از شیوه‌ی اداره کشور و جامعه ناراضی است و چشم‌اندازی برای زندگی خود نمی‌بیند. نه وضعیت برای او قابل تحمل است، نه قدرتی برای تغییر وضعیت زندگی خود دارد و نه امیدی که نهادها و سیاست‌های رسمی بتوانند کاری برای بهبود وضعیت او کنند. شهروند عاصی شرایط موجود را نفی می‌کند و می‌داند که چنین شرایطی را نمی‌خواهد. وقتی جمعیت معترض شعار می‌دهند «مرگ بر گرانی» یا «مرگ بر فساد» با خشم شرایطی را که در آن گرفتار شده‌اند، نفی می‌کنند.

اعتراضات اجتماعی محدود به حاشیه‌های اجتماعی نیست بلکه طبقات اجتماعی گسترده‌ای از وضعیت جامعه ناراضی‌اند و فشار نابرابری، تبعیض و نفی هویت‌‌های خود را تحمل می‌کنند. در مورد طبقات محروم اعتراضات با موج گسترده‌ای از تخریب اموال عمومی و خصوصی همراه بوده است و به همین علت...

🔸 ادامه نوشته را در انگاره بخوانید 🔻
📎 https://engare.net/?p=8915

@cultural_media_studies
💠 رد پای دیجیتال ما در واتس‌آپ

🔸 واتس آپ در آخرین آپدیت خود ویژگی خود حذف شوندگی پیام را اضافه کرده است. در صورت انتخاب شما، پیام های ارسالی بعد از گذشت هفت روز به طور اتوماتیک پاک خواهند شد. البته ویژگی خود حذف شوندگی پیام شامل پیام های قبلی ارسال شده نخواهد بود.

🔹 این ویژگی واتس آپ را به هیچ عنوان نمی توان با خود حذف شوندگی پیام در چت مخفی(secret chat) تلگرام مقایسه کرد. شما در چت مخفی تلگرام با مکالمه ای مواجه هستید که قابلیت فوروارد کردن ندارد, در گالری ذخیره نمی شود ,تنها در ابزار اصلی قابل مشاهده است و نهایتا در صورتیکه از آن اسکرین شات گرفته شود,تلگرام شما را از این موضوع مطلع خواهد کرد.
🔸 هیچ یک از این ویژگی ها در واتس آپ وجود ندارد . بنابرای ممکن است دقیقا در همان زمان که کاربر با خیال آسوده از خود حذف شونده بودن پیام ,دست خود را در ارسال محتوا باز می بیند :
الف) از آن اسکرین شات بگیرد
ب) آن را به شخص ثالثی که ویژگی خود حذف شوندگی را فعال نکرده (یا حساب کاربری خودش) فوروارد کند.

🔹همه این موارد را در کنار این موضوع قرار دهید که بر اساس تنظیمات پیش فرض واتس آپ, تمام تصاویر ارسالی از طرف کاربران دیگر بطور اتوماتیک در ابزار هوشمند ما ذخیره خواهد شد (مگر اینکه این تنظیمات را تغییر داده باشیم).

🔸با توضیحات فوق واضح است که این قابلیت جدید واتس آپ هیچ تاثیری در حذف ردپای دیجیتال ما نخواهد داشت و تنها برای گفتگو با افرادی کاربرد دارد که به آنها اعتماد داریم.

@media_managment
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در کشور بلژیک از مردم پرسیدن اولین چیزی که بعد از شنیدن نام "ایران" به ذهن آنها میاد چیه، اکثریت گفتن "جنگ" این تصور بازتاب محتوا رسانه های غربی است.
قدرت رسانه در جهان امروز حرف نخست را در مدیریت افکار عمومی می زند. رسانه می تواند با جریان سازی فکری جایگاه ارزش و ضد ارزش را تغییر داده و به نفع گروه ها و کارتل های حامی خویش گام بردارد. در دنیای امروز رسانه می تواند به سطحی از قدرت تبلیغاتی برسد که حقایق را آنگونه که هدف گذاری کرده به مردم نمایش دهند تا باور های آنها را تغییر دهد.
"آموزش سواد سابری"

@media_managment
💠کاهش درک مطلب با استفاده مدام از وسایل الکترونیکی

زمان مناسب برای مطالعه ۲دقیقه

🔸بررسی‌های اخیر محققان نشان می‌دهد استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی منجر به تضعیف درک مطالب علمی پیچیده می‌شود.

🔹گروهی از محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در آمریکا به منظور بررسی تاثیر استفاده از وسایل الکترونیکی بر توانایی درک متون پیچیده، داده‌های سلامت ۵۱ فرد را با میانگین سنی ۱۸ تا ۴۰ سال، مورد بررسی قرار دادند.

🔸همانطور که این افراد در حال خواندن پنج متن علمی در مورد علم ریاضی، سیاره مریخ، مدار الکتریکی، GPS و محیط زیست بودند، عملکرد مغز آن‌ها توسط اسکن MRI ارزیابی شد.

🔹محققان به منظور تشخیص چگونگی مطالعه متون، حرکت چشم شرکت‌کنندگان را دنبال کردند و مقدار استفاده روزانه این افراد از وسایل الکترونیکی بررسی شد. به گفته پژوهشگران متون تفسیری مانند مطالب علمی، ساختاری پیچیده دارد و افراد برای درک آن‌ها باید بتواند قسمت‌های مختلف متن را درک کرده و سپس به رابطه بین این مطالب پی ببرند.

🔸نتایج بررسی‌های جدید نشان داد فعالیت قسمت‌هایی از مغز مانند " #left_insula " و " #frontal_gyrus " که مسئول پردازش اطلاعات پیچیده، درک زبانی و توجه است، در افرادی که به طور مداوم از وسایل الکترونیکی استفاده می‌کنند، کاهش می‌یابد. بنابراین درک این افراد از مطالب علمی کمتر از کسانی است که به ندرت از وسایل هوشمند استفاده می‌کنند.

🔹در واقع زمانی که فرد بیش از حد از وسایل الکترونیکی استفاده می‌کند، روند پردازش اطلاعات توسط مغز تغییر می‌کند؛ در این هنگام، قسمت‌هایی از مغز تحریک می‌شوند و فعالیت قست‌های دیگر کاهش پیدا می‌کند. این موضوع باعث می‌شود بخش‌هایی که فعالیت آن‌ها کاهش پیدا کرده است، نتواند وظایف خود را به خوبی انجام ندهد و در نتیجه توانایی مغز افراد در درک مطالب دشوار، کاهش پیدا کند.

📌نتایج این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.


@media_managment
♓️ تسخیر روح کارمندان

💠 شرکت هایی که به روش های قدیمی کسب و کار چسبیده اند (سلسله مراتب سخت، الگوی تمرکز گرا) هم کارمندانشان را از دست می دهند و هم مشتریانشان به سراغ شرکت هایی می روند که روش های تازه ی کسب و کار را پذیرفته اند و آن را بخشی از فرهنگ کاری خود کرده اند ، کارمندان خوب شرکت های مرتجع را رها می کنند و به سراغ کارفرمایانی می روند که با آنها با احترام رفتار می کنند و مایل اند اختيار و مسئولیت بیشتری به آنها بدهند شما می مانید با کارمندانی که نمی خواهند خطر کنند و دل به دریا بزنند و فقط یک عده بله قربان گو می مانند.

💠 تصمیماتی که می تواند در رضایت یا عدم رضایت مشتریان گرانبهای شما تأثیر عظیمی داشته باشد. دو کارمند را تصور کنید: یکی به مشتری مهمی می گوید: «متأسفم، دستهایم بسته است، اجازه ندارم در سياستها استثنایی قائل شوم.» دیگری به همان مشتری می گوید: البته، تمام تلاشم را می کنم تا سفارش شما در زمان مورد نظر، به دستتان برسد.» فکر می کنید مشتری شما با کدام یک از این دو نفر راحت تر کار می کند؟

@media_managment
⭕️ ۷ ویژگی شخصیتی که جذابیت شما را از بین می‌برد

🔶در این مطلب چند ویژگی‌ را به شما معرفی می‌کنیم که از جذابیت شما می‌کاهند. همهٔ ما می‌توانیم با آگاهی از ویژگی‌ها و رفتارهای ناخوشایندمان، برای تغییر تلاش کنیم.

1️⃣ خودشیفتگی
کسی از آدم‌های خودشیفته خوشش نمی‌آید. اگر فکر می‌کنید شما باید مرکز توجه باشید، هر موقعیت، رویداد و حتی گفت‌وگویی باید گرد شما بچرخد و به احساسات و نیازهای دیگران توجهی نمی‌کنید، باید برای تغییر این وضعیت فکری کنید.

2️⃣ ناامنی عاطفی
اگر پیوسته به‌دنبال دانستن نظر دیگران دربارهٔ خودتان و دریافت تأیید آنها هستید، بی‌تردید در نظر آنها جذاب نیستید. چنین رفتاری باعث می‌شود فردی آویزان به نظر برسید! همچنین نشانهٔ حس ناامنی و ناپختگی است. با در پیش گرفتن چنین رفتاری دیگران را از خودتان می‌رانید.

3️⃣ رفتار رئیس‌مآبانه
اگر همیشه می‌خواهید دیگران را کنترل کنید یا همهٔ تصمیم‌ها را به‌تنهایی می‌گیرید و طوری رفتار می‌کنید که انگار مسئولیت دیگران با شماست، اطرافیان‌تان را فراری می‌دهید. برخی آدم‌ها با فریب و بازی‌دادن دیگران، آنها را به انجام کارهای مختلف وامی‌دارند! وقتی دیگران از این رفتار آگاه شوند، دیگر میلی به ادامه ارتباط با فرد موردنظر نخواهند داشت.

4️⃣ بی‌ملاحظه بودن
گفتن «لطفا» و «سپاس»، حرف دیگران را قطع نکردن، گفت‌وگو کردن، نشان دادن قدردانی، رعایت آداب سرِ میز نشستن و وقت‌شناس بودن همگی نشانهٔ احترام به دیگران و به خودمان هستند. ما معمولا دوست نداریم با آدم‌های بی‌ادب و بی ملاحظه، ارتباط داشته باشیم.

5️⃣ منفی‌بافی
اگر همیشه نیمهٔ خالی لیوان را می‌بینید، سعی کنید رویکردتان را تغییر دهید. آدمی که همیشه جنبه منفی رویدادها و موقعیت‌ها را می‌بیند، دیگران را کلافه می‌کند. منفی نگری و بدبینی شما به دیگران انرژی منفی می‌دهد و روحیه آنها را خراب می‌کند.

6️⃣ رقابت‌جویی بیش‌ازاندازه
آیا هر آدمی را به چشم رقیب می‌بینید؟ فکر می‌کنید همیشه باید بهتر از دیگران باشید؟ اگر چنین است، از چشم دیگران می‌افتید. اگر زیادی تشنهٔ رقابت باشید، نه‌تنها رابطه‌تان با دیگران خدشه‌دار می‌شود بلکه فرصت‌ لذت بردن از زندگی را هم از دست می‌دهید. یاد بگیرید که برای موفقیت دیگران ارزش قائل باشید.

7️⃣ نداشتن صداقت
دوست خوب باید روراست و قابل‌اعتماد باشد. بیشتر افرادی که رفتارهای زننده دارند، اغلب دروغ می‌گویند و روراست نیستند. این افراد همچنین به‌دنبال این هستند که بدانند دیگران دربارهٔ آنها و البته موضوعات دیگر چه فکر می‌کنند. رفتار ناپسند آنها ممکن است سخن‌پراکنی را دربر بگیرد.

@media_managment
📱آیا مفاهیم دینی در شبکه های اجتماعی در حال کاهش است؟

✍️نویسنده:دکتر محسن فینی زاده | مدیر مرکز پژوهشی بتا

🔹منتشر شده در خبرگزاری فارس

🔹با بررسی و آنالیز بیش از ۵۰۰ میلیون توییت، ۴۰۰ میلیون پست عمومی اینستاگرام و بیش از ۵۰۰ میلیون پست کانال‌های تلگرام، پست‌هایی که مرتبط با مفاهیم دینی بوده استخراج و از نظر آماری تحلیل شده است.

🔹بر اساس این تحلیل کلان‌داده، «۱۰ تا ۱۵ درصد» محتواهای منتشرشده در یک سال گذشته، مرتبط با مفاهیم دینی است. مفاهیم مرتبط با «خدا»، «اهل‌بیت» و همچنین «عبادات» و «شهادت» بیشترین محتواهای دینی را به خود اختصاص داده‌اند.

🔹در بعضی از مفاهیم و موضوعات مانند اهل‌بیت به ویژه اربعین، محتواهای تولید شده در امسال در مقایسه با سال قبل با رشد ۵۰ درصدی همراه بوده است.

@cultural_media_studies
🚨 بر اثر عدم شناخت فضای مجازی، «برخی» از کسانی که یک گروه تلگرامی یا یک کانال تلگرامی را ایجاد کرده‌اند و نیز «برخی» از کسانی که در بعضی گروه‌های تلگرامی مطلب می‌نویسند یا فوروارد می‌کنند گمان می‌کنند دارند تأثیر چشمگیری بر دنیا می‌گذارند! (نمونه‌هایش را شما هم دیده‌اید، اگر هم تاکنون توجه‌تان را جلب نکرده باشد، پس از خواندن این متن، در گروه‌ها و کانال‌هایی مثال‌هایش را خواهید دید.)

نه‌این‌که فعالیت مفید در فضای مجازی اشکالی داشته باشد، نه! خیلی هم عالی‌ست! اما این‌که کسی حد تأثیر کارش را نداند خوب نیست!

یکی ممکن است دچار این توهم اسلاکتیویستی شود که دارد دنیا را تکان می‌دهد!
دیگری ممکن است گمان کند که دِینش را به جامعه ادا کرده است!
شخص مفیدی هم ممکن است اگر بداند کاری که می‌کند کم‌تأثیر است و جایگزین نسبتاً مؤثرتری برایش وجود دارد، راهش را عوض کند و وقتش را صرف کار نسبتاً مؤثرتر کند. (مثال ساده‌اش این‌که به‌جای این‌که در گروه بنویسد، در کانال بنویسد.)

برای معلوم شدن حد تأثیر کارمان در فضای مجازی، خوب است بدانیم که:

در یک گروه پنج‌هزار نفری معمولاً هر پیام را تقریباً بیست-سی نفر می‌بینند!* میزان بازدید چندان بیش از یک گروه ۱۰۰۰ نفره یا حتی ۱۰۰ نفره نیست.
در کانال، شرایط بسیار بهتر از گروه است، در کانال ۵۰۰۰ نفره، مطالب معمولی را حدود یکی دو هزار نفر می‌بینند و اگر خیلی جذاب باشد با فوروارد شدن‌ها و کپی شدن‌ها، بازدید چند برابر و گاهی چندین برابر می‌شود؛ می‌شود چندصد برابر تأثیر یک گروه با همان تعداد عضو که باز هم تأثیرات بسیار جزئی است.

*فقط می‌بینند، نه این‌که حتماً آن را می‌خوانند!
تازه، اگر ببینند و بخوانند، بفهمند یا نه؛
و اگر بفهمند آن را بپذیرند یا نه؛
و اگر ببینند و بخوانند و بپذیرند؛ از کجا معلوم آن مطلب درست باشد؟!
-
مخاطبان این متن، دو دسته‌اند، دستۀ نخست افراد بی‌ادعایی که میزان تأثیر فعالیتشان را در فضای مجازی نمی‌دانستند که حالا ممکن است ذهنیتشان کمی تصحیح شده باشد. دستۀ دوم کسانی هستند که ...

@media_managment
2025/07/12 20:49:46
Back to Top
HTML Embed Code: