tgoop.com/mehrsapub/875
Last Update:
چرا لازم است کودکان ناکامی و ناامیدی را تجربه کنند؟
⛓️💥 در دنیای امروز که همه چیز به سرعت در دسترس است و کودکان میتوانند هر چیزی را که میخواهند فوراً به دست آورند، پرورش مهارت تحمل ناکامی از اهمیت ویژهای برخوردار است. آنها در مقابل خواستههایشان گاهی باید با "نه" و محدودیت روبهرو شوند. این لحظات ممکن است برایشان احساس شکست و ناامیدی به همراه داشته باشد، اما در واقع این تجربهها فرصتهایی طلایی برای رشد و یادگیری هستند. مهم است که والدین از این فرصتها به نفع فرزندشان استفاده کنند.
👦🏻اگر کودکان در مواجهه با یک مشکل، خودشان برای پیدا کردن راه حل تلاش کنند، به تدریج مهارت حل مسئله را میآموزند. تجربهی سختی و ناکامیها باعث میشود که کودکان در برابر مشکلات آینده انعطافپذیرتر باشد و تابآوری بیشتری از خود نشان دهند.
👧🏻 حتی اگر قرار گرفتن در چنین موقعیتهایی برای کودک سخت باشد، باید به او زمان داد تا احساس خشم و ناامیدیاش را مدیریت کند و فرصتی را فراهم آورد تا برای حل مشکلش تلاش کند. نکته مهم این است که هرگز فکر نکنید که حمایت از کودک به معنای حل کردن همه مشکلات اوست. بلکه شما میتوانید او را راهنمایی کنید تا از پس مسائل برآید و در کنار او باشید تا احساس تنهایی نکند.
⭐️ چند راهکار برای تقویت تحمل ناکامی در کودکان:
1. به تعویق انداختن خواستهها: وقتی کودک از شما چیزی میخواهد، به او یاد بدهید که انتظار کشیدن هم بخشی از زندگی است. برای مثال، اگر در حال انجام کاری هستید و کودک میخواهد با شما بازی کند، از او بخواهید صبر کند.
2. همدلی و راهنمایی کردن: وقتی کودک دچار شکست یا ناکامی میشود، به جای آنکه فوراً مشکل را حل کنید، ابتدا با او همدلی کنید و سپس کمک کنید تا راهحل مناسبی پیدا کند. به کودک بگویید که «کشیدن یک موتور خیلی سخت است. به نظرت چطور میتوانی یاد بگیری یک موتور بکشی؟»
3. پیشنهاد جایگزینها: وقتی کودک نمیتواند چیزی را که میخواهد به دست آورد، به او پیشنهادهای دیگری بدهید. این کار به او نشان میدهد که همیشه راههای مختلفی برای رسیدن به خوشحالی وجود دارد.
4.یادآوری قوانین: چند دقیقه قبل از اجرای قوانین، آنها را به کودک یادآوری کنید. این روش به کودکان کمک میکند تا از پیش بدانند چه چیزی در انتظارشان است.
5.تشویق صبر و شکیبایی: وقتی کودک میتواند در برابر وسوسهها مقاومت کند، او را تشویق کنید.
✍🏻 یاسمین موسوی حبیبی
ارشد روانشناسی کودکان استثنایی
#فرزندپروری@mehrsapub
🆔 @mehrsapub
BY Mehrsapub | نشر مهرسا
Share with your friend now:
tgoop.com/mehrsapub/875