tgoop.com/na_ta_ma/5102
Last Update:
●رسوایی دیگر از سید حسین موسویان چاقوکش جبهه ملّی
سید حسین موسویان رهبر گروهک تروریستی جبهه ملّی-مصدّقی میگوید: مصدّق کسی بود که از جوانیاش در انقلاب آزادی خواهانه مشروطیّت شرکت فعال داشت، او در زمان انقلاب مشروطیّت بیست و چهار ساله بود و همچنین در انقلاب فعال بود.
آنچه چاقوکش جبهه ملّی میگوید از اساس کذب محض است. اینکه مصدّق مشروطهخواه بود یک بحثی است، اما اینکه او در مبارزات انقلاب مشروطیّت مشارکت داشت بحثی دیگر است.
بر اساس اسناد موجود از خود مصدّق، ایشان هیچگونه فعالیتی در انقلاب مشروطیّت نداشت و حتی وابسته به جریانات ضد مشروطیّت نیز بود.
دکتر جلال متینی نویسنده و مورخ تاریخ معاصر ایران در کتاب خویش در این خصوص مینویسد: "وی در دوران اول زندگیاش که مقارن بوده است با انقلاب مشروطه و پیروزی آزادی خواهان و صدور فرمان مشروطیت و حوادث پس از آن که به توپ بستن مجلس شورای ملی به فرمان محمدعلی شاه قاجار منجر گردید و حوادث پس از آن، تقریباً با مشروطه طلبان و آزادی خواهان همکاری نداشته است.
دکتر مصدق که در ۲۹ رجب ۱۲۹۹ قمری در تهران چشم به جهان گشوده بود، در زمان صدور فرمان مشروطیت ۲۵ یا ۲۶ ساله بود. همسن و سالهای او یعنی کسانی مثل میرزا جهانگیرخان صور اسرافیل(تولد ۱۲۹۲ قمری، شیراز)، سید حسن تقیزاده(تولد ۱۲۹۵ قمری، تبریز)، علیاکبر دهخدا(تولد ۱۲۸۷ قمری، قزوین)، عارف قزوینی(تولد ۱۳۰۰ قمری، قزوین)، محمدتقی بهار، ملک الشعرا(تولد ۱۳۰۴ قمری، مشهد) و ده ها تن دیگر، هر یک به گونهای برای واژگون ساختن حکومت استبدادی و بعد برای پایان بخشیدن به دوره معروف به استبداد صغیر نقشی به سزا ایفا کردند، همچنان که افرادی مسنتر از ایشان چون آیت الله سید عبدالله بهبهانی، آیت الله سید محمد طباطبایی، ملک المتکلمین، سید جمال واعظ اصفهانی و سید اشرف الدین گیلانی مدیر نسیم شمال نیز به مبارزه با محمدعلی شاه و عمّال استبداد پرداختند و چنان که میدانیم برخی از ایشان نیز در این راه کشته شدند...با انتشار نظامنامه انتخابات در دوره اول مجلس شورای ملی که به آن اشاره گردید، از همراهی و همگامی دکتر مصدق(میرزا محمدخان مصدق السلطنه آن زمان)در مبارزه مردم سراسر ایران برای برانداختن استبداد و جایگزین ساختن حکومت قانون به جای آن اثری به چشم نمیخورد. وی در دو کتاب تقریرات مصدق در زندان و خاطرات و تالمات مصدق، مطلقاً به این موضوع اشارهای هم نکرده است، در حالیکه در ۵ فصل اول خاطرات خود به فقط به شرح شیوه اداری و دیوانی دوران قاجاریه پرداخته و با آن که تصریح کرده است مقصودش از نگارش این فصول، تحسین شیوه قدیم و انتقاد از تشکیلات جدید دوره مشروطیت نیست، عملاً به عنوان فردی از خاندانهای سرشناس درباری و دیوانی آن دوران، در شیوه قدیم اداره سازمانهای دولتی محاسنی میدیده است که ادارات جدید التاسیس دوران مشروطیت فاقد آن بوده است.
📚زندگی سیاسی محمّد مصدّق، نوشته دکتر جلال متینی، صفحه ۷-۹ چاپ اول، پاییز ۱۳۸۴ خورشیدی- ۲۰۰۵ میلادی، ناشر شرکت کتاب لس آنجلس، کالیفرنیا آمریکا
@na_ta_ma
BY ناگفتههای تاریخ معاصر ایران-ناتاما
Share with your friend now:
tgoop.com/na_ta_ma/5102