tgoop.com/ofoghroydad/27323
Last Update:
دانشمندان ممکن است به تازگی ۳۰۰ مورد از نادرترین سیاهچاله های جهان را کشف کرده باشند
اخترشناسان با استفاده از ابزار طیفسنجی انرژی تاریک (DESI) موفق به کشف مجموعهای از سیاهچالهها شدهاند که بسیاری از آنها بهعنوان «حلقههای گمشده» در تکامل این اجرام کیهانی نادر محسوب میشوند. این پژوهش که ۴۱۰٬۰۰۰ کهکشان را مورد بررسی قرار داد، ۲٬۵۰۰ کهکشان کوتوله با سیاهچالههای فعال در مرکز و ۳۰۰ سیاهچاله با جرم متوسط را شناسایی کرد؛ این بزرگترین مجموعه از این نوع سیاهچالهها است که تاکنون کشف شده است.
این دادهها به اخترشناسان کمک میکند تا درک بهتری از چگونگی رشد سیاهچالهها از کوچکترین هستههای اولیه و تأثیر آنها بر شکلگیری کهکشانها به دست آورند. سیاهچالهها از فروپاشی ستارگان عظیم به وجود میآیند و با بلعیدن گاز، غبار، ستارگان و دیگر سیاهچالهها رشد میکنند. در برخی موارد، اصطکاک مواد در حال سقوط به درون سیاهچالهها باعث گرمشدن آنها و انتشار نوری میشود که توسط تلسکوپها قابل شناسایی است؛ در این حالت، سیاهچالهها بهعنوان هستههای فعال کهکشانی (AGN) شناخته میشوند.
یافتن شواهدی از سیاهچالههای کوچکتر در کهکشانهای کوتوله به دلیل اندازه کوچک آنها دشوار است. با این حال، این پژوهش با استفاده از DESI توانست تعداد قابلتوجهی از این سیاهچالهها را شناسایی کند. این کشف میتواند به درک بهتر از چگونگی رشد سیاهچالهها از هستههای کوچک به سیاهچالههای کلانجرم و تأثیر آنها بر تکامل کهکشانها کمک کند.
این پژوهش در ۱۹ فوریه در مجله Astrophysical Journal منتشر شده و نسخهای از آن در پایگاه arXiv در دسترس است.