tgoop.com/philosophyofss/57
Last Update:
حال و روز فلسفۀ علوم اجتماعی در ایران (۲)
کرسیهای دانشگاه هم وضع چندان بهتری از تعداد عناوین کتابهای فلسفۀ علوم اجتماعی و تیراژ آنها ندارند. با اطلاعاتی که من دارم، بهجز چند دانشگاه در کشور، درس فلسفۀ علوم اجتماعی در رشتههای مختلف علوم اجتماعی تدریس نمیشود یا اگر ارائه شود، استقبال چندانی از آن نمیشود. البته این استقبال سرد بسیاری از استادان و دانشجویان علوم اجتماعی کشور از این موضوع، علل و عوامل گوناگونی دارد که در اینجا به آن نمیپردازیم.
از تعداد پایاننامهها و مقالههای علمیپژوهشی با موضوع فلسفۀ علوم اجتماعی اطلاع دقیق و روشنی در دست نیست؛ اما بر اساس جستوجوهایی که با موضوعات و سرفصلهای گوناگون فلسفۀ علوم اجتماعی در تارنماهای آرشیو پایاننامهها و مقالههای فارسی انجام دادم، درمجموع، به نظر میرسد، اوضاع این قسمت از دو بخش قبلی بهتر است؛ هرچند مخاطب باید برای یافتن پژوهشهایی جدی و درخور، سطح انتظار خود را کاهش دهد.
عجیب اینکه با وجود حجم زیاد انواع نشستهای علمی در دانشگاهها و پژوهشها و مراکز علمی کشور در هر سال، تعداد نشستها و مناظرهها و همایشها و سمپوزیومهای تخصصی با موضوع فلسفۀ علوم اجتماعی چندان زیاد نیست.
در فضای مجازی هم نمیتوان حضور پررنگ این حوزه را مشاهده کرد و در صورت وجود برخی گروهها و کانالها تولید محتوای دندانگیری نمیتوان سراغ گرفت که مخاطب علاقهمند را راضی یا دستکم، درگیر موضوع و مسئلهای تازهای کند یا با اندیشمند و کتاب جدیدی آشنا سازد.
سیدمحسن ملاباشی
@philosophyofss
#فلسفه_علوم_اجتماعی
#جستار
BY فلسفه علوم اجتماعی دانشگاه تهران
Share with your friend now:
tgoop.com/philosophyofss/57