tgoop.com/politicology/13279
Last Update:
❇️✴️ حمایت از تولید ملی یا حمایت از رانتهای کلان اقتصادی
✍ مهدی اسفندیار
یادداشتی امروز برایم ارسال شد که مطلع یادداشت این بود که یک ژاپنی تویوتا سوار میشود و لباس بریتانیایی میپوشد و قهوه برزیلی مینوشد زیرا او یاد گرفته است که مزیت امری نسبی است. ژاپن و بسیاری از کشورهای توسعه یافته را اگر ببینید، پیشرفت و توسعه با رقابت عجین شده است منع واردات و الزام و اجبار برای خرید جنس تولیدی داخل هرگز یک استراتژی صحیح برای پیشرفت کشور نبوده بلکه یک سیاست آلوده و فاسد در جهت حمایت از مافیاست. زیرا مافیا و رفتار مافیایی نیازمند محیطی است که بتواند در در یک بازار انحصاری و غیرشفاف به سود وحشتناک برسد حالا فرقی ندارد؛ مواد مخدر سنتی مثل شیشه و کراک و.. باشد یا یک کالای تجهیزات پزشکی و یا خانگی یا خودرو هرکدام آسیب خاص خودشان را به مصرفکننده در بعد اقتصادی و جانی نشان میدهند.
اتفافا مافیای مواد مخدر به نظرم بهتر و عادلانهتر و سختتر از مافیای اقتصادی پول در میآورد زیرا تحت عناوین مقدسی چون حمایت از تولید و کالای داخلی تطهیر نمیشود.
من حدودا ۱۶ سال پیش یک یخچال سامسونگ خریدم که با گذشت بیش از ۱۶ سال در حال کار است و با بهترین بازده و کیفیت و سال ۹۲ هم یک یخچال ایرانی خریدم (آنهم با انتخاب خودم) که از لحظه ورود تاکنون دارای مشکل است؛ دیروز هم موتورش بعد از مدتی بد کار کردن سوخت.
سال ۱۴٠۱ هم برای دفترم البته این دفعه تا حدودی از سر اجبار یخچال دوم ایرانی را خریدم که دقیقا همان مشکلات سیزده سال پیش آن یخچال اول ایرانی را داشت و.... پولم رو دور میریزم وقتم را میگیرم؛ کیفیت عملکرد یخچالها در نگهداری غذا بماند.... که چه؟! که میخواهیم به نام خودکفایی و اشتغال یه حال اساسی به یه عدهای بدهیم.
دولتمردان و سیاستگذاران ایرانی بدانند اگر وام و تسهیلات و معافیت مالیاتی و وضع عوارض گمرگی بر کالای وارداتی نتوانست بازار یک صنعت را در کشور سرپا نگهدارد و ناچار شدید الزام و اجبار به خرید و منع واردات را در دستور کار قرار بدهید بدانید که سر جان و مال یک ملت و آینده یک مملکت به نفع عده ای خاص قمار کرده اید، حالا اسمش را هرچه میخواهید بگذارید و بدانید نتیجهای جز رسوایی و سرافکندگی به بار نخواهد آورد و این نوع سیاست ها به زودی در کتب درسی دانش آموزان کشورهای مختلف مایه عبرت انسان ها خواهد شد؛ در کتاب ها خواهند نوشت که وظیفهی حمایت از کالای داخلی بر عهده صنعت گران است تا مردم را با کیفیت و مزیت و... اقناع کنند؛ وظیفه حکمرانان است تا با تسهیلات و معافیت مالیاتی کمک کنند؛
خواهند نوشت که اجبار به خرید نتیجه ای جز رکود در تکنولوژی و عدم پاسخگویی و گرانفروشی و… در نهایت ورشکستگی و وابستگی کشور نخواهد داشت.
✅ #سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
BY سیاست شناسی
Share with your friend now:
tgoop.com/politicology/13279