tgoop.com/psychology_atu/1650
Last Update:
اگر اطرافیانمان با افکار خودکشی درگیر هستند یا با چالشی مواجه شدهاند چه کارهایی را برای کمک به آنها میتوانیم انجام دهیم؟
ممکن است شما هم تجربه برخورد با کسانی را داشته باشید که با افکار خودکشی درگیر شدهاند؛ یا به صورت مستقیم درباره مرگ صحبت میکنند یا حتی شوخی میکنند و یا تغییرات قابل توجهی در رفتار و عملکردشان مشاهده میکنید مثلا افت تحصیلی، گوشهگیر شدن و کم شدن فعالیتهای اجتماعی، افت عملکرد در محیط کار، سراسیمگی، ناامیدی، پرخاشگری، کاهش تابآوری، مصرف مخدرها و...
در این مرحله لازم است همدلانه با فردی که در خطر احتمالی اقدام به خودکشی است صحبت کنید؛ بدون تقلیل دادن احساساتشان و قضاوت کردن به صحبتهایشان گوش دهید و فضای امنی را برای گفتگو فراهم کنید. در بسیاری از موارد لازم نیست تحلیل کنید یا راهکار خاصی ارائه دهید، در سکوت و آرامش گوش دادن قدم بزرگی برای دور کردن فرد از خطر است.
پس از به وجود آوردن فضای امن برای گفتگو، لازم است به طور صریح و مستقیم درباره خودکشی سوال کنید؛ به خودکشی فکر میکنی؟ برنامهای براش داری؟ به روش خاصی برای انجامش فکر میکنی؟ زمان خاصی برای انجامش تو ذهنته؟ برخلاف باور عموم مردم، صحبت کردن درباره خودکشی، محرکی برای خودکشی محسوب نمیشود.
در قدم بعدی لازم است موارد خطرآفرین برای فرد را از او دور کنید مثل: داروها، اجسام تیز و برّنده، مخدرها، شویندهها و سایر مواد سمی و...
در مرحله آخر ضروری است فرد را تنها نگذارید و با هاتلاینهای بحران مثل اورژانس اجتماعی (۱۲۳) یا سامانه نوشتاری بحران تماس بگیرید و درخواست کمک کنید. فراموش نکنید چنانچه فرد به خود آسیب زده باشد تماس با اورژانس (۱۱۵) باید در اولویت باشد.
نوشته: نیلوفر بازیار
🆔 Psychology_ATU
BY انجمن علمی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
Share with your friend now:
tgoop.com/psychology_atu/1650