Telegram Web
ربات لوناخود ۲ و فضاپیمای لونا ۲۱ در سال ۱۹۷۳ بر روی ماه فرود آمدند و ماموریت این ربات پس از چهار ماه فعالیت در ۴ ژوئن ۱۹۷۳ به اتمام رسید اما این ربات و فضاپیما در دسامبر ۱۹۹۳ در حراجی در نیویورک فروخته شد.

ریچارد گاریوت کارآفرین بازی های کامپیوتری و توریست فضایی بود این ربات و فضاپیما را در کره ماه به مبلغ ۶۸،۵۰۰ دلار خرید

این اولین باری بود که یک جسم در روی کره ماه معامله میشد و آقای گاریوت تنها فردی است که صاحب یک ربات و فضاپیما در کره ماه هست


@rus_cosmos
جزئیات هفتمین پرتاب استارشیپ


@rus_cosmos
اولین اتصال فضایی میان سفینه‌های سرنشین‌دار

در ۱۴ ژانویه ۱۹۶۹، سفینه فضایی «سایوز-۴» با فرماندهی ولادیمیر شاتالوف از پایگاه بایکونور به فضا پرتاب شد. روز بعد، «سایوز-۵» با خدمه‌ای شامل فرمانده بوریس ولینوف، مهندس الکسی الیسایف و پژوهشگر یوگنی خرونوف به مدار رفت.

در ۱۶ ژانویه، این دو سفینه به‌صورت دستی با موفقیت به هم متصل شدند. کیهان‌نوردان به بیرون از سفینه رفتند و از «سایوز-۵» به «سایوز-۴» منتقل شدند. یوگنی خرونوف اولین "پستچی فضایی" شد و نامه‌ها و روزنامه‌هایی را که پس از پرتاب «سایوز-۴» منتشر شده بودند، به شاتالوف رساند.

برای اولین بار در مدار، گزارش زنده‌ای از «سایوز-۴» انجام شد و آزمایش‌هایی در زمینه ارتباطات رادیویی و دوربرد صورت گرفت. همچنین شاتالوف روشی آزمایشی برای جهت‌گیری هم‌زمان سفینه به سمت خورشید و زمین را بررسی کرد.

کیهان‌نوردان حجم زیادی از تحقیقات علمی، فنی، نظامی و پزشکی را انجام دادند و چندین رکورد جهانی ثبت کردند.

@rus_cosmos
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
موفقیتی بزرگ برای جف بزوس و شرکت بلو‌اورجین

دقایقی پیش در ساعت ۱۰:۳۳ به وقت ایران، راکت فضایی جدید نیوگلن شرکت بلواورجین از سکوی پرتاب در پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا با موفقیت به فضا پرتاب شد.

محموله آزمایشی این ماموریت ، موسوم به بلو رینگ پت‌فایندر، با موفقیت به مدار زمین منتقل شد.

اما بلواورجین به بزرگترین هدف خود یعنی هدایت تقویت کننده مرحله اول به فرود ایمن روی سکوی دریایی پس از برخاستن نرسید.

@rus_cosmos
پرتاب موفق ۱۰ ماهواره توسط شرکت نیمه خصوصی چینی به فضا

دوشنبه ۱۳ ژانویه، شرکت نیمه‌تجاری چاینا راکت، راکت پیشرانه جامد اِسمارت دراگون-۳ ، ۱۰ میکرو ماهواره از خانواده سِنتی‌اسپیس-۱ را از یک سکوی دریایی، در نزدیکی شهر خَی‌یانگ در استان شَن‌دونگ به فضا فرستاد.

منظومه Centispace متشکل از ۱۹۰ ماهواره در مدار لئو به همراه یک بخش زمینی متشکل از ایستگاه‌های نظارتی است. ماهواره‌های این منظومه، برای ارائه خدمات ناوبریِ با دقت بالاتر طراحی شده‌اند و برای این منظور، سیگنال‌های ناوبری سامانه‌های بِیدو و جی‌پی‌اس را تقویت خواهند کرد. از اطلاعات این ماهواره‌ها در کاربردهایی شامل رانندگی خودران، کشاورزی دقیق، سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و نیز به منظور کمک به واکنش اضطراری و مدیریت بلایا استفاده خواهد شد. گفتنی‌ست موشک چهار مرحله‌ای اسمارت دراگون-۳، با ۳۱ متر طول و ۱۴۰ تُن وزن برخاست، توانایی حمل ۱۶۰۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشیدآهنگ را دارد.

@rus_cosmos
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#طنز

کلیپ طنزی که در فضای مجازی برای تفاوت بین تک پرتاب موفق مداری راکت فضایی نیو گلن شرکت بلو اورجین و پرتاب‌های متعدد شرکت اسپیس ایکس در فضای مجازی پخش شده است.

@rus_cosmos
موفقیت بزرگ برای استارشیپ

راکت فضایی استارشیپ، در هفتمین تست پرتاب مداری، بامداد امروز ساعت ۰۲:۰۷ به وقت ایران از تاسیسات بوکا چیکا در تگزاس به فضا پرتاب شد.

پرتاب راکت فضایی استارشیپ با موفقیت انجام شد و سپس بوستر سوپرهوی با موفقیت از مرحله فوقانی استارشیپ جدا شد و سپس بوستر سوپر هوی با موفقیت توسط بالابر مگازیلا بازیابی شد.


@rus_cosmos
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پس از آنکه مرحله فوقانی استارشیپ نتوانست وارد مدار زمین بشود، در ورود مجدد به اتمسفر زمین خورد شد.

@rus_cosmos
#تاریخنگار_فضایی

در 16 ژانویه 2003 شاتل فضایی کلمبیا در ماموریت sts107 به فضا پرتاب شد .

این شاتل دو هفته بعد از پرتاب، در اول فوریه ، هنگام ورودی به جو ، فضاپیما در لایه های متراکم جو متلاشی شد و فاجعه کلمبیا رخ داد و همه اعضای خدمه مردند.

دلیل این فاجعه صدمه به سپر حرارتی بال چپ بود که در هنگام پرتاب فضاپیما رخ داد.

این پرتاب 113مین پرواز شاتل های فضایی آمریکا و 28 مین پرواز برای شاتل کلمبیا بود.


@rus_cosmos
لباس فضانوردی الکسی لئونوف در موزه هوافضای مسکو

لئونوف اولین فرد تاریخ است که پیاده روی فضایی انجام داد.

@rus_cosmos
پرتاب موفق یک ماهواره پاکستانی توسط چین

جمعه ۱۷ ژانویه، چین یک ماهواره پاکستانی را به همراه دو ماهواره دیگر به نام‌های تیِین‌لو-۱ و لَن‌تَن-۱، سوار بر راکت حامل لانگ‌مارچ-۲دی، از پایگاه پرتاب جیوچوئَن، در شمال غربی چین به فضا پرتاب کرد.

کمیسیون تحقیقات فضا و فرای جو پاکستان (SUPARCO) در بیانیه ای اعلام کرد که ماهواره بومی رصد زمین پرسک-ئی۰۱ توانایی پاکستان برای نظارت و مدیریت منابع طبیعی، واکنش به بلایا، و بهبود برنامه ریزی شهری و توسعه کشاورزی را افزایش می دهد.




@rus_cosmos
2025/01/18 01:50:36
Back to Top
HTML Embed Code: