Telegram Web
تغییر on Castbox. Check out this episode! https://castbox.fm/vb/670964925



آکادمی علوم‌اجتماعی سپنتا


https://www.tgoop.com/sepantasocialscience


پادکست خلاصه کتاب تغییر

چطور ایده‌ها و رفتار‌ها در سطح یک جامعه همه‌گیر می‌شن؟ جامعه چطور رفتار و نظرش رو درباره‌ی موضوعی تغییر می‌ده؟  چطور  این تغییر روش همه‌گیر می‌شه؟

از اینجا بشنوید
👇

https://castbox.fm/episode/6-91%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-id5656367-id670964925

#فصل_ششم

📌کانال تلگرام بی‌پلاس
@podcastbplus
👍2
Audio
فایل صوتی کارگاه «مسأله‌محوری در پژوهش: ضرورت و چگونگی کشف و طرح مسأله در پژوهش» با حضور دکتر «بهاره آروین» (19 آذر 1402)

آکادمی علوم‌احتماعی سپنتا
👇

https://www.tgoop.com/sepantasocialscience
👍5👎1
Audio
عباس کاظمی

♦️در عصرهای گرم ابتدای فصل تابستان ۱۴۰۲ در مدرسه تهران در دبیرستان شرف‌الدین، درس‌گفتاری با عنوان "جامعه‌شناسی از نگاه جامعه‌شناسان" را برای افرادی با زمینه‌های متفاوت، ارائه کردم. در اینجا فایل صوتی جلسه اول را می‌شنوید.

🔷عنوان کلاس: جامعه‌شناسی از نگاه جامعه‌شناسان

1️⃣جلسه اول
🔺تیرماه ۱۴۰۲
🔽مکان: دبیرستان شرف‌الدین
🧭زمان شنیدن : دوساعت

♦️در این جلسه می‌شنویم:
✔️جامعه‌شناسی چگونه به کار مردم عادی می‌آید
✔️فرق دانش مردمی و دانش جامعه‌شناسی چیست؟
✔️چرا ضرورت دارد از شعور عامه فاصله بگیریم؟
✔️کار جامعه‌شناس: الف. کشف روابط میان پدیده‌های جزئی ب. یافتن الگو و قاعده در میان بی‌نظمی‌های زندگی است.
✔️کار جامعه‌شناس ارائه تصویر بزرگ از جامعه و به تعبیر جوئل شارون ،درک معمای جامعه است که این خود نیازمند داشتن درک انتقادی است.


کانال عباس کاظمی
https://www.tgoop.com/Varijkazemi


برای تهیه دوره کامل این درس‌گفتار با ما در ارتباط باشید


سایر بحث‌های مشابه را اینجا بشنوید
👇
۱. جامعه‌شناس قصه‌گو آذر ۱۴۰۲
۲. جامعه چگونه ممکن می‌شود؟ تیر ۱۴۰۱
۳.. بینش جامعه‌شناسی برای همه دی ۱۳۹۷
👍7
Audio
@sepantasocialscience


🔸عنوان کلاس: جامعه شناسی فروطبقه در ایران امروز

جلسه اول،: فهم طبقه


▶️عباس کاظمی

🔺۱۹ دی ۱۴۰۲

🔸آکادمی علوم‌اجتماعی سپنتا
@sepantasocialscience


کانال عباس کاظمی
@varijkazemi

برای تهیه دوره کامل این درس‌گفتار با لینک زیر در ارتباط باشید

@kazhemi

🔸جلسه‌ی اول همه‌درس‌گفتارها به رایگان به اشتراک گذاشته می‌شود
👍3
با سلام
آکادمی سپنتا برای تولید محتوی در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام خود به داوطلب علاقمند نیاز دارد. در صورت تمایل در بخش کامنت پیام بگذارید

با تشکر
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درباب پرسش تحقیق در پژوهش

▪️تا حالا به اهمیت پرسش تحقیق یا سوال اصلی پایان‌نامه‌تان فکر کردید؟شکلی از پرسش که سوال اصلی رو بر آن اساس، طرح می‌کنید( چستی؟ یا چرایی؟چگونگی؟) تا انتها مسیر تحقیق را هدایت خواهد کرد. بسیاری از مشکلات آتی به این دلیل است که پرسش‌مان را درست طرح نکردیم، سوال‌مان یا بدیهی است، یا کلی و مبهم، یا متعدد و پراکنده. هر تحقیقی یک پرسش مرکزی و مهم دارد ،قبل از شروع تحقیق،سوال اصلی‌تان را با کارشناسان یا دیگر همکاران و استادان در میان بگذارید و در مورد آن بحث کنید.

▪️ اکنون این کلیپ ویدیویی را تماشا کنید که در آن دکتر ربکا هیوت، پروفسور مارک ساندرز، پروفسور گیلیان سایمون و پروفسور دیوید گست در مورد اهمیت تنظیم سوال تحقیقی صحیح، استراتژی که برای ارائه سوالات تحقیقاتی باید اتخاذ کنیم، بحث می‌کنند.

آکادمی سپنتا
https://www.tgoop.com/sepantasocialscience
👍1
https://telegra.ph/%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87-%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-04-23

👆👆👆👆👆👆👆👆👆
🔴نتیجه دشمنی با علوم اجتماعی

🔺اعتماد ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘چرا عده‌ای با علوم اجتماعی و انسانی به شدت دشمن هستند؟ گروهی که در مرحله بعد نیز به شیوه‌های گوناگون با دانش پزشکی مخالفت می‌کنند. ریشه این مخالفت را باید در الزامات عقلانیت جدید و ترس سنت‌گرایان و به طور مشخص مستبدین و یا بنیادگرایان با این عقلانیت جستجو کرد. ریاضیات و فیزیک کمتر دچار این وضعیت بوده‌اند. بشر از روزی که به مفهوم عدد پی برده دو به علاوه دو را چهار می‌داند، و مخالفت با این گزاره ممکن نیست، یا آن اندازه به دور از عقل سلیم است که محلی برای مخالفت باقی نمی‌گذارد.

🔘ولی ماجرای جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی و انسانی و تا حدی پزشکی متفاوت است. جامعه‌شناسی یکی از جدیدترین علوم است و اگر بخواهیم خیلی ساده و فشرده تعریف کنیم، براین فرض استوار است که ریشه پدیده‌های اجتماعی در دنیای انسانی ما قرار دارد و به جای آن که پدیدهای اجتماعی را به چیزهایی مثل خشم خدایان اسطوره‌ای یا طبیعت نسبت دهد، ریشه ها و علل را در  مناسبات میان انسان ها جست و جو می‌کند.

🔘بر این اساس، جامعه شناسان معتقدند که جامعه در طول زمان و به تدریج و بر اثر کنش های متقابل انسانی شکل می گیرد، و یا به عبارت ساده‌تر، مجموعه انسان‌ها با هم جامعه را می سازند. این فرض و یا ایده معنایش این است که جامعه چنان نرم و‌ شکل‌پذیر نیست که کسی یا کسانی بتوانند مثل موم هر جور که می خواهند آن را شکل دهند.

https://telegra.ph/نتیجه-دشمنی-با-علوم-اجتماعی-04-23



آکادمی علوم اجتماعی سپنتا
https://www.tgoop.com/sepantasocialscience
👍4
معرفی پادکست‌ در حوزه جامعه‌شناسی


☑️سمانه کوهستانی
دکتری جامعه شناسی

▶️آکادمی سپنتا

https://www.tgoop.com/sepantasocialscience

▪️مجموعه پادکست‌های «با تشکر از تایپ کردن: قدردانی از کمک‌های همسران جامعه‌شناسان» بخشی از سفر پژوهشی راس ادواردز و وال گیلیز به‌منظور کشف تأثیرات پنهان همسران پژوهشگران علوم اجتماعی است. درحالی‌که تصور رایج، نقش همسران پژوهشگران را به امور جزئی و پیش‌پاافتاده مانند تایپ دست‌نوشته‌ها یا چای ریختن تقلیل می‌دهد، این پادکست تصویری کاملاً متفاوت از این زنان، فراتر از کلیشه‌های معمول ارائه می‌کند.
▪️در این مجموعه پادکست که توسط Research Podcasts و با حمایت بنیاد Sociological Review Foundation تهیه و تولید شده است، راس و وال بررسی می‌کنند که چگونه همسران پژوهشگران و اساتید دانشگاهی در شکل‌گیری آثار کلاسیکی که مبانی اندیشه و کاربست جامعه‌شناسی مدرن را بنا نهاده‌اند، مشارکت کرده‌اند. این آثار دربرگیرنده پژوهش‌هایی درباره جوامع، طبقات اجتماعی و زندگی خانوادگی می‌شود. آن‌ها با استفاده از مطالب موجود در بایگانی‌ها و همچنین خاطرات پژوهشگران، در خصوص بازتاب جهانی هشتگ ThanksForTyping# سخن می‌گویند، برخی از مهم‌ترین مشارکت‌های همسران جامعه‌شناسان را آشکار می‌سازند و اهمیت زندگی خانگی جنسیت‌زده و تبعیض جنسیتی را در تولید دانش علمی در زمان گذشته و حال بررسی می‌کنند.
▪️این پادکست در قسمت نخست خود با عنوان «با تشکر از همسرم: جنسیت و سیاست در آکادمی» به کاوش در لایه‌های پنهان نقش همسران محققان در تحقیقات جامعه‌شناسی می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه ساختارهای سنتی و مردسالارانه، مانع از به رسمیت شناختن مشارکت‌های فکری زنان در دنیای دانشگاهی می‌شوند. مهمانان این برنامه با به اشتراک گذاشتن تجربیات و مطالعات خود، نقاب از چهره این زنان توانمند برمی‌دارند و نشان می‌دهند که همسران پژوهشگران فراتر از این کلیشه‌ها عمل می‌کردند و به‌عنوان همکاران فعال فکری، در تمام مراحل تحقیق، از ایده پردازی تا انتشار، مشارکت داشتند. باوجوداین مشارکت‌های ارزشمند، سهم زنان در بسیاری از تحقیقات جامعه‌شناسی به‌طور کامل به رسمیت شناخته نشده است. این موضوع به دلیل ساختارهای جنسیتی عمیقاً ریشه‌دار در دانشگاه است که به‌طور سنتی، اعتبار علمی را به نام مردان ثبت می‌کند و سهم زنان را در سایه قرار می‌دهد. این امر منجر به پدیده‌ای شده است که بروس هوسیلنگر از آن با عنوان «همکاری بدون نسبت» یاد می‌کند، بدین معنا که زنان در تحقیقات مشارکت می‌کنند، اما نام آن‌ها در لیست نویسندگان یا در توضیحات مربوط به پروژه ذکر نمی‌شود.
▪️مهمانان این برنامه از تجربیات شخصی خود و همچنین مطالعات موردی زنان دیگری که نقش محوری در تحقیقات همسران خود داشته‌اند، صحبت می‌کنند. این روایت‌ها به شنوندگان کمک می‌کند تا ژرفای مشارکت زنان را در این زمینه درک کنند و به ناعدالتی‌هایی که با آن مواجه بوده‌اند، پی ببرند. در آخر، میزبانان و مهمانان این برنامه از جامعه‌شناسان و دانشگاهیان در سراسر جهان می‌خواهند که این مسئله را به‌طور انتقادی بررسی کنند و برای خلق فضایی عادلانه‌تر و فراگیرتر در دانشگاه تلاش کنند. آن‌ها تأکید می‌کنند که به رسمیت شناختن سهم زنان در پژوهش‌های علمی، نه‌تنها یک ضرورت اخلاقی است، بلکه برای پیشرفت واقعی در زمینه جامعه‌شناسی نیز لازم است.
▪️تاریخچه اجرا: 19 مارس 2024
گویندگان: وال گیلیز، استاد سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه وست مینستر و راس ادواردز، استاد جامعه‌شناسی و پژوهشگر مدعو مرکز ملی روش‌های تحقیق دانشگاه ساوتهمپتون. میریام دیوید، استاد بازنشسته جامعه‌شناسی آموزش در موسسه آموزش (IOE)، دانشگاه لندن و بروس هولسینگر، استاد زبان انگلیسی مرکز لیندن کنت در دانشگاه ویرجینیا
▪️معرفی برخی دیگر از اپیزودها؛
قسمت ۲ فصل اول- همسرانگی: چگونه همسران در آثار شوهرانشان مشارکت می‌کنند؟
در قسمت دوم، به بررسی جایگاه اجتماعی «همسر» و چگونگی تحت تأثیر قرار گرفتن این جایگاه از نهادهای اجتماعی و در نتیجه، مشارکت همسران در کار شوهرانشان پرداخته می‌شود.
قسمت ۳ فصل اول- همسران در بایگانی‌ها: مشارکت‌های پژوهشی همسران در آثار شوهرانشان
در قسمت سوم پادکست، به موضوع «همسران در بایگانی‌ها» به این موضوع می‌پردازد و به بررسی این مسئله می‌پردازد که چگونه می‌توان اطلاعات بیشتری در مورد مشارکت همسران در کارهای علمی شوهرانشان یافت.

▪️برای شنیدن پادکست 👇

https://thesociologicalreview.org/podcasts/thanks-for-typing/


#پادکست #جامعه_شناسی #آکادمی_سپنتا #سمانه_کوهستانی
👍15
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔖 مفهوم هَبیتوس از نظر پیر بوردیو

🔹یک معرفی کوتاه از عادت‌واره (هبیتوس)

برگرفته از کانال
@AtLeastLiterature

#پیر_بوردیو #عادتواره #جامعه_شناسی #سپنتا
👍12
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥باورهایی که می‌تواند زنان را ساکت می‌کند- و چطور از قید آنها رها شویم

در هندوستان ( و خیلی از کشورهای دیگر)، به گفته دیپا ناریان، عالم جامعه شناس، دختران و زنان هنوز به واسطه آداب و رسوم و قید و بندهای سنتی صدای خود را خفه شده می یابند. در این گفتار صریح، او به شناسایی هفت هنجار عمیقا ریشه‌داری می‌پردازد که به نابرابری را تقویت می‌کنند-- و مردان را برای کمک به ایجاد تغییر فرا می‌خواند.
ارجاع به صفحه سخنرانی در TED.com

@kavosh_garan
👍14
Forwarded from تلاطم | Talaatom
📚 تلخیص از: سمانه کوهستانی

🔵 کتاب «چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت؟» نوشته‌ی کاظم علمداری، اثری ماندگار در تاریخ اندیشه‌ی ایرانی است.

🔷 این کتاب که نخستین‌بار در سال 1379 توسط نشر توسعه در تهران منتشر شد، به بررسی علل عقب‌ماندگی ایران در مقایسه با پیشرفت غرب می‌پردازد و در این مسیر، سفری جذاب و ژرف در تاریخ، اندیشه، سیاست، اقتصاد و فرهنگ دو تمدن ایران و غرب ارائه می‌دهد.

🔷 کاظم علمداری، مترجم و پژوهشگر برجسته‌ی ایرانی است. او در زمینه‌ی تاریخ، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی آثار متعددی تألیف و ترجمه کرده است. 

🔷 «چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت؟» یکی از مشهورترین آثار اوست که به واسطه‌ی نثر روان، دیدگاه‌های جسورانه و کاوش عمیق در موضوعی بغرنج، به شهرت و اقبال فراوانی در میان خوانندگان فارسی‌زبان دست یافته است.


🕞 زمان مطالعۀ مقاله: ۴ دقیقه

🔹 برای مطالعۀ متن کامل به لینک زیر مراجعه کنید:👇

«چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت؟»؛ سفری در تاریخ و اندیشه برای یافتن ریشه‌های عقب‌ماندگی
👍7
☑️لیست ابزارهای هوش مصنوعی رایگان برای پژوهش
@sepantasocialscience

سایت typeset.io
🟡 پاسخ به سوال بر اساس مقالات
🟡 ساخت جدول اطلاعات از فایل مقاله
🟡 دستیار مطالعه مقاله
🟡 بازنویسی متن

سایت researchrabbit.ai
🟡 دسته بندی مقالات
🟡 پیدا کردن و اتصال مقالات مشابه

سایت glasp.co
🟡 یادداشت برداری از مقالات

ابزار bing.com
🟡 جستجو با هوش مصنوعی
🟡 سوال و جواب از فایل و سایت
🟡 دستیار مطالعه مقاله
🟡 درک و توضیح تصویر

سایت bard.google.com
🟡 جستجو با هوش مصنوعی
🟡 درک و توضیح تصویر

سایت semanticscholar.org
🟡 جستجوی مقاله
🟡 پیدا کردن مقالات مشابه

سایت consensus.app
🟡 پاسخ به سوال براساس مقاله

سایت elicit.com
🟡 پاسخ به سوال بر اساس فایل مقاله
🟡 استخراج لیست مفاهیم برای مقاله
🟡 استخراج اطلاعات از مقالات

سایت scite.ai
🟡 استناد جملات به مقالات

سایت connectedpapers.com
🟡 پیدا کردن مقالات مشابه

سایت scholarcy.com
🟡 خلاصه سازی مقاله

سایت paperpal.com
🟡 کمک به نوشتار مقاله


@academic_science
👍14
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 مستند کوتاه «هم‌چون یک دختر تمرین کن»

💢 کورسِ با مانع

📽 این مستند کوتاه، نگاهی اجمالی به بررسی وضعیت ورزش زنان دارد.


🎬 کاری از شبکه‌ی Arte فرانسه.

▫️زیرنویس فارسی چسبیده


#بدن_زن
#ورزش_زنان
#کلیشه_جنسیتی
#مستند_فمینیستی
#کلیشه_زور_بازو_کمتر_زنان


@Zane_Ruz_Channel
👍11
How to Read Journal Articles Like a Professor.pdf
125.7 KB
@sepantasocialscience

🎯یک استاد دانشگاه از امریکا در یک فایل نحوه درست مقاله خوندن رو به صورت مرحله به مرحله توضیح داده.
👍استفاده کنید و با دوستان خودتون هم به اشتراک بگذارید.





Source: Daddy_Scientist
👍14
https://parsa.nan.ac

👆
شرکت در فراخوان پذیریش دانشجوی دکتری استادمحور


▪️پذیرش دانشجوی استعداد درخشان به صورت استاد محور در فراخوان، بدون کنکور صورت می‌گیرد
🔹برای اطلاعات بیشتر به روی لینک کلیک کنید و در هر رشته‌ای که هستید متناسب با موضوع و دانشگاه در فراخوان شرکت کنید. تنها شرط لازم برای شرکت در فراخوان این است که در مقطع ارشد (برای شرکت در دوره دکتری) و مقطع کارشناسی(برای شرکت در دوره ارشد) جزو استعداد درخشان باشید.

آکادمی علوم‌اجتماعی سپنتا

https://www.tgoop.com/sepantasocialscience
👍3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تئودور آدورنو: از میکی ماوس تا فاشیسم.


@kavosh_garan
👍7
آ‌کادمی علوم اجتماعی سپنتا pinned «https://parsa.nan.ac 👆 شرکت در فراخوان پذیریش دانشجوی دکتری استادمحور ▪️پذیرش دانشجوی استعداد درخشان به صورت استاد محور در فراخوان، بدون کنکور صورت می‌گیرد 🔹برای اطلاعات بیشتر به روی لینک کلیک کنید و در هر رشته‌ای که هستید متناسب با موضوع و دانشگاه در…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❤️ مستندِ کوتاه «همچون یک دختر تمرین کن»


📹 قسمت دوم: لاغر نه ولی قدرتمند


🌸 این مستند کوتاه به بررسی وضعیت ورزش زنان می‌پردازد.


🎬 کاری از شبکه‌ی Arte فرانسه
🎥همراه با زیرنویس فارسی


➡️قسمت اول را اینجا تماشا کنید 👉👉


@Zane_Ruz_Channel
👍6
📄خبر

آکادمی علوم اجتماعی سپنتا
https://www.tgoop.com/sepantasocialscience

کمک‌هزینه سفر علمی دانشجویان علوم انسانی به خارج
🔻 ثبت‌نام کمک‌هزینه هزار دلاری موسسه حامی آغاز شد

▫️موسسه حامی به منظور گسترش علوم انسانی در کشور اقدام به حمایت مالی دانشجویان، اساتید و محققین رشته‌های علوم انسانی جهت شرکت در سمینارها، همایش‌ها و مدارس تابستانی و زمستانی خارج از کشور می‌کند. برای ثبت‌نام و بهره‌مندی از این امکان به روی این دکمه کلیک کنید

▫️ تا سقف ۱۰۰۰ دلار

▫️تا ۲۰ خرداد

▫️ از طریق این ویدیو نیز می‌توانید نحوه اخذ کمک‌هزینه ۱۰۰۰ دلاری حامی برای شرکت در رویدادهای علمی بین‌المللی را مشاهده کنید.با به اشتراک گذاشتن این پست امکان استفاده از این فرصت را برای دانشجویان بیشتری فراهم می‌کنید.

🎲@politicalmag
2025/07/13 19:06:35
Back to Top
HTML Embed Code: