tgoop.com/tarjomaanweb/15889
Last Update:
🎯 فقط نیمی از دوستیهای جهان «متقابل» است
🔴 دوستیهای خوب روح ما را سرشار میکنند و زندگیمان را معنا میبخشند. تحقیقات متعددی نشان دادهاند که داشتنِ چند دوست خوب خلاقیت را شکوفا میکند، باعث شادابی و سلامتی بیشتر میشود و حتی در کهنسالی از زوال عقل جلوگیری میکند. اما همۀ دوستیها تا این اندازه خوشایند نیستند. درواقع، خیلی از دوستیها پرتنش، سمی و عذابآورند و ممکن است آسیبهایی دردناک به ما بزنند.
🔴 تصور ما این است که تقریباً تمام دوستیهایمان متقابل است. اما پژوهشها آب سردی بر این باور میریزند: فقط نیمی از دوستیها متقابلاند. میتوانید تصور کنید کدامیک از دوستانتان شما را در فهرست دوستان خود جای نداده است؟
🔴 چرا چنین است؟ یکی از دلایل آن، تمایل ما به دوستشدن با آدمها محبوب و موفق است. انسانها ترجیح میدهند با آدمهایی دوست شوند که درجۀ اجتماعی بالاتری از خودشان دارند. اما این آدمهای محبوب هم با همین منطق عمل میکنند. در نتیجه همواره آدمهایی دور و بر ما هستند که خودشان را دوست ما میدانند، اما ما مطمئن نیستیم که میخواهیم دوستِ آنها باشیم یا نه.
🔴 رابطهمان با برخی آدمها هم «دووجهی» و «مبهم» است. مثلاً اگر به ما پیامک بزنند، با رضایت، جواب میدهیم. اما اگر برای شام دعوتمان کنند، تردید میکنیم. ما در قبال این آدمها معمولاً ترکیبی از احساسات مثبت و منفی را تجربه میکنیم.
🔴 روابط دووجهی میتوانند ظریفتر هم باشند: تصور کنید دوستی وفادار و صمیمی دارید که از قضا عادت بدی هم دارد که شما را میرنجاند. این دوستها، هم برایمان عزیزند، هم مرتباً باعث خشم و رنجمان میشوند. مطالعهای در دانشگاه یوتا نشان داد هنگامی که آدمها به روابط دووجهیشان فکر میکنند، فشارخونشان حتی از وقتی دربارۀ دشمنان مسلمشان مینویسند، بیشتر بالا میرود.
🔴 بعضی دوستیها هم کاملاً «بد» هستند. شارون لیوینگستون و همکارش برخی از خصوصیات چنین دوستیهایی را برشمردهاند: دوست بد بهشکلی حقبهجانب از شما انتقاد میکند، اما اگر از او انتقاد کنید موضع دفاعی میگیرد؛ کاری میکند احساس کنید روی لبۀ تیغ راه میروید و هر لحظه ممکن است خشمگین شود؛ یک روز خوشرو است و روز بعد بیاعتناست و بهسردی با شما رفتار میکند.
🔴در نهایت، دوستیها ممکن است با نحوۀ «پایانیافتن» خود به افراد آسیب بزنند. ازدسترفتن یا قطعشدن یک دوستی، علیالخصوص اگر ناگهانی و بدون دلیل باشد، ویرانگر است؛ چرا که ما معمولاً دوستیهایمان را ابدی تصور میکنیم.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «فقط نیمی از دوستیهای جهان «متقابل» است» که در سومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۹۵ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ کارلین فلورا است و امیرحسین میرابوطالبی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/n11517
@tarjomaanweb
BY ترجمان علوم انسانى
Share with your friend now:
tgoop.com/tarjomaanweb/15889