tgoop.com/wikifallacy/1138
Last Update:
📄 سوءارتباط چیست؟ چگونه شکل میگیرد؟ چه پیامدهایی دارد؟ و چگونه از آن اجتناب کنیم؟
📝 محمدرضا سلیمی
سوءارتباط یعنی ناتوانی در تبادل درست، دقیق و شفاف اطلاعات و ایدهها بین دو یا چند نفر که به اختلاف، دعوا و سوءتفاهم منجر میشود و پیامدهای ناخوشایندی در پی دارد. سوءارتباط به دلایل گوناگون شکل میگیرد، از تفاوت زبانی و فرهنگی گرفته تا پیامهای مبهم، هوش هیجانی پایین، ناتوانی در گوش دادن همدلانه و بازخورد نامناسب.
لازم است بدانیم که منشا تمام انواع سوءارتباطها هوش هیجانی پایین است. بنابراین، لازمهی پیشگیری از سوءارتباط تقویت هوش هیجانی افراد در محل کار است. ازاینرو، پیشنهاد میشود مدیران و کارفرمایان از طریق برگزاری دورهی پرورش هوش هیجانی سوءارتباطها را بین کارمندانشان کاهش دهند.
سوءارتباط به دلایل گوناگون شکل میگیرد. در اینجا به هفت مورد اشاره میکنیم:
۱. پیشفرضهای غلط
۲. زبان ایهام
۳. هوش هیجانی پایین
۴. ناتوانی در گوش دادن همدلانه
۵. سوال نکردن
۶. بازخورد نادرست
۷. تشخیص ندادن بافت گفتوگو
زمانی که ما نمیدانیم در چه زمانی و در چه مکانی و با چه کسانی چگونه ارتباط برقرار کنیم، سوءارتباط شکل میگیرد. بنابراین، توجه به مخاطب و شرایط و نیازهای او در ارتباط صحیح بسیار حائز اهمیت است. سوءارتباط پیامدهای منفی متعددی در پی دارد، از جمله:
۱. کاهش بهرهوری
۲. ضعف در تصمیمگیری
۳. سوءتفاهم
۴. اختلاف و دعوا
۵. از دست رفتن فرصتها
۶. مستهلک شدن توان و تفکر کارمندان در محل کار
همانطور که گفته شد گوش دادن همدلانه یکی از راههای پیشگیری از سوءارتباطهاست. در گوش دادن همدلانه ما توجهمان را کاملاً به طرف مقابل متمرکز میکنیم. درواقع، در گوش دادن همدلانه نه تنها به حرفهای طرف مقابل خوب توجه میکنیم، بلکه خودمان را جای او میگذاریم؛ یعنی نه تنها خیال میکنیم که اگر جای او بودیم چه میکردیم یا چه احساسی داشتیم، بلکه سعی میکنیم از طریق «پرسشگری»، «بازخورد مناسب» و «همدلی فکری» بفهمیم منشا احساساتش کجاست.
آموزش تفکر نقادانه
@wikifallacy
BY آموزش تفکر نقادانه
Share with your friend now:
tgoop.com/wikifallacy/1138