tgoop.com/wikifallacy/1147
Last Update:
سخنرانی در گوگلمیت
موضوع: تفکر سیلویی (تفکر جزیرهای)
Silo Thinking
سخنران: محمدرضا سلیمی
🗓 زمان: سهشنبه ۲۰ شهریور
🕘 ساعت: ۹ شب
در این سخنرانی شما با این مفاهیم آشنا میشوید:
۱. تفکر سیلویی
۲. تفکر سیستمی
۳. تفکر موازی
۴. اثر سیلو
۵. سندروم سیلو
۶. سیلوهای سازمانی
۷. مدیریت دانش
۸. اطلاعاتگریزی
۹. خطای شناختی اِسناد خصمانه
۱۰. خطای شناختی استقلال
۱۱. خطای شناختی گروه خودی
۱۲. خطای شناختی اطلاعات مشترک
تصور کنید بخشهای مختلف یک سازمان یا یک شرکت مایل نیستند اطلاعاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در این سازمان یا شرکت مدیران و کارمندان فقط به بخشهای خود میاندیشند و خیال میکنند بخشهای دیگر دشمنانی هستند که میخواهند آنها را شکست دهند. در این سازمان سیستم مدیریت جزیرهای است. در سیستم مدیریت جزیرهای مدیران و کارمندان هر بخش قادر نیستند یا تمایل ندارند با بخشهای دیگر ارتباط اطلاعاتی داشته باشند و دانششان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
همیشه شکستهایمان از جهل و نادانی یا دانش کم ما نشئت نمیگیرند؛ گاهی اوقات شکستهای ما بهخاطر دانش بیشازحد ماست؛ دانشی که مایل نیستیم با دیگران به اشتراک بگذاریم. بهعبارتدیگر، این تفکر یا ذهنیت سیلویی است که عامل شکست ماست.
تفکر سیلویی یا ذهنیت سیلویی یعنی چه؟ شاید تنها تصوری که ما از مفهوم سیلو داریم این است که سیلوها مخازن بزرگ سربسته برای ذخیرهی غلات و مواد غذایی برای انسان و دام هستند که به طور مجزا و جزیرهای بدون اینکه با هم در ارتباط و تعامل باشند در کنار هم قرار دارند. با این تصور میتوان حدس زد که تفکر سیلویی یعنی چه. تفکر سیلویی یعنی اجتناب از به اشتراک گذاشتن اطلاعات با دیگران. تفکر سیلویی استعارهای است که شباهت سیلوهای سازمانی را با سیلوهای غلات به ما القا میکند.
در این سخنرانی ابتدا چهار نوع سرمایه یعنی سرمایهی مادی، سرمایهی انسانی، سرمایهی اجتماعی و سرمایهی نمادین را بهاختصار شرح و سپس به این سوالها بهاجمال پاسخ میدهیم.
۱. تفکر سیلویی (تفکر جزیرهای) چیست و چگونه شکل میگیرد؟
۲. تفکر سیلویی چه پیامدهایی دارد؟
۳. چرا افراد تمایل ندارند اطلاعاتشان را در محل کار به اشتراک بگذارند؟
۴. چگونه افراد را تشویق کنیم که در محل کار اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند؟
۵. مدیریت دانش چیست؟
۶. چگونه دانش افراد را برای به اشتراک گذاشتن مدیریت کنیم؟
۷. چرا در دنیای مدرن لازم است اطلاعاتمان را به اشتراک بگذاریم؟
۸. چگونه دانشمان را به اشتراک بگذاریم؟
۹. اثر سیلو چیست و چگونه کسبوکارها را تهدید میکند؟
۱۰. کدام خطاهای شناختی تفکر سیلویی را تشدید میکنند؟
۱۱. سندروم سیلو چیست و چه هشداری به ما میدهد؟
۱۲. چگونه با کمک تفکر موازی و تفکر سیستمی با تفکر سیلویی مقابله کنیم؟
تفکر سیستمی و تفکر موازی مانند پادزهر برای خنثی کردن آسیبهای تفکر سیلویی عمل میکنند.
اثر سیلو (silo effect) نوعی خطای شناختی است که در آن فقدان ارتباط اطلاعاتی بین بخشهای یک سازمان باعث تعامل ضعیف، هزینههای اضافی، کاهش اعتماد و ایجاد خصومت و تقابل بین کارمندان و مدیران در آن سازمان میشود و درنهایت سبب کاهش بهرهوری و نوآوری میشود.
سندروم سیلو (silo syndrome) چیست؟ واژهی انگلیسی syndrome از واژهی یونانی sundramein گرفته شده که به معنی با هم دویدن است. واژهی sundramein از دو بخش sun و dramein تشکیل شده است. sun یعنی با هم (together) و dramein یعنی دویدن (run). بنابراین، واژهی یونانی sundramein یعنی با هم دویدن (run together).
سندروم به مجموعهای از علائم یا نشانههای قابل تشخیص گفته میشود که با هم ظاهر میشوند و به یک بیماری یا شرایط خاص مرتبطاند. درواقع، سندروم به مجموعهای از نشانهها گفته میشود که با هم یک ناهنجاری یا یک وضعیت خاصی را ایجاد میکنند.
سندروم سیلو مجموعهای از علائم هستند که نشان میدهند افراد در بخشهای مختلف سازمان تمایل ندارند اطلاعاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و یک شرایط بحرانی خاصی را برای سازمان ایجاد میکنند. این نشانهها عبارتاند از کورذهنی، تنگنظری، استقلالطلبی، تکبر، تقابل، خصومت، بیاعتمادی و... این وضعیت شرکتها و سازمانها را با شکست مواجه میکند.
منابع سخنرانی:
1. https://executivesupportmagazine.com/the-silo-syndrome
2. https://www.linkedin.com/pulse/silo-effect-eric-hoy
3. https://miro.com/blog/overcome-silo-mentality/#:~:text=Silo%20mentality%20is%20when%20different,term%20goals%20from%20being%20accomplished
4. https://www.toolshero.com/problem-solving/parallel-thinking
۵. شش کلاه تفکر، ادوارد دوبونو
لینک ورود به جلسه👇
meet.google.com/ghu-vvet-xja
ساعت ورود: ۸:۵۰
https://www.tgoop.com/wikifallacy
BY آموزش تفکر نقادانه
Share with your friend now:
tgoop.com/wikifallacy/1147