Telegram Web
#خبر_فوری...!
#عبدالله_اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، در پیامی تاریخی خواستار انحلال این حزب و کنار گذاشتن سلاح‌ها شده است.
وی تأکید کرده است که
«هیچ راهی جز دموکراسی وجود ندارد»
و از همه طرف‌ها خواسته است در مسیر صلح و ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک گام بردارند. این پیام در سومین دیدار اوجالان با هیئتی از حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها (دم‌ پارتی) در زندان امرالی تنظیم و منتشر شده است.
این تحولات پس از آن رخ داده است که دولت باغچلی، رهبر حزب حرکت ملی ترکیه، در ماه اکتبر از اوجالان دعوت کرد تا در پارلمان سخنرانی کرده و به‌طور رسمی خواستار انحلال پ.ک.ک شود. 
اوجالان در پیام خود تأکید کرده است که جنبش پ.ک.ک در بستر تحولات قرن بیستم شکل گرفته و با تغییرات کنونی، دوران آن به پایان رسیده و انحلالش ضروری است. وی بر اهمیت اتحاد تاریخی ترک‌ها و کردها و ضرورت ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک برای حل مسائل تأکید کرده است.
اوجالان در این اطلاعیه تاکید کرده است که:
« من گذاشتن سلاح بر زمین را مطرح می کنم و مسئولیت تاریخی آنرا بر عهده می گیرم!»
https://www.tgoop.com/yurddash
دستط خط اوجالان برای انحلال-2.docx
3.9 MB
دستخط عبدالله اوجالان برای انحلال تشکیلات مسلح «پ ک ک» و دیگر گروههای مسلح
در تاریخ:
25 شوبات (فوریه) 2025
( ٧ اسفند ١۴٠٣ )
تصویب نشدن تدریس زبانهای مادری غیر فارسی در ایران در مجلس شورای اسلامی در تاریخ هشتم اسفند ماه، آنهم دو ساعت در هفته را باید فاجعه ملّی نامید!
زبان ترکی باید دومین زبان رسمی کشور شود ...!

    ‌#حسن_راشدی
١٠ اسفند ١۴٠٣

ما بر این باوریم و اعتقاد و اصرار داریم که زبان ترکی در ایران باید همطراز و مثل زبان فارسی دومین زبان رسمی و سرتاسری کشور شود، بقیه زبانهای غیر فارسی هم در استانها و مناطقی که گویشوران آنها در آن محدوده جغرافیایی متمرکز هستند در کنار دو زبان رسمی در مدارس تدریس شوند.
این گفته ما به تصّور و تفسیر بعضیها «برای تضعیف زبان فارسی » و یا از روی هوا و هوس و خودشیفتگی زبانی که بعضیها گرفتار آن هستند، نیست، بلکه استوار بر ادلّه و واقعیات جامعه چند زبانی و چند فرهنگی ایران ، اکثریت نسبی بودن جمعیت #ترکان در #ایران و برای تقویت روح اتحاد و اتفاق و تحکیم وحدت است.
زبان #فارسی با آنهمه تسلط بر رسانه های دیداری و شنیداری داخلی و خارجی  که فضای خانه‌های هر ایرانی را در اختیار گرفته و کتابهای درسی از ابتدایی تا پایان دانشگاه ، کتابهای غیر درسی ، سینما ، تئاتر ، موسیقی و مطبوعاتی که در اختیار دارد  و هزینه های میلیاردی که در قالب «فرهنگستان زبان و ادب فارسی » و «بنیاد سعدی» برای گسترش آن در داخل و خارج میشود نه تضعیف شدنی است و نه نگرانی برای ضعیف شدن آن قابل تصور است؛ اما در هیچ جای دنیا دیده و شنیده نشده که ملتی، اکثریت نسبی جمعیت کشوری را  تشکیل دهند و دارای زبان، موسیقی ، رقص، فولکلور ، افسانه ، داستان و آداب و رسوم خاص خود باشند  اما نه تنها زبانشان زبانِ رسمی آن کشور نباشد، حتی حق نداشته باشند در حد ابتدایی هم به زبان مادری خود تحصیل کنند!
رسمی بودن دو یا چند زبان در کشورهای چند زبانه، در دنیا مرسوم و بی نیاز از توضیح و تشریح است،علاوه بر کشورهای مترقی و پیشرفته‌ای چون کانادا، سوئیس، بلژیک، سنگاپور، ... و کشورهایی در حال توسعه چون هندوستان و عراق که دو یا چند زبان رسمی دارند، حتی در کشور جهان سومی  و دری و یا فارسی زبان همسایه و همزبان ایران یعنی افغانستان ، دو زبان «#پشتو  و #دری» زبان رسمی و سرتاسری است و دیگر زبانهای منطقه‌ای  مانند ازبکی، ترکمنی ، بلوچی، نورستانی و غیره هم در این کشور در کنار زبان رسمی تدریس میشوند!
تصویب نشدن تدریس زبانهای مادری غیر فارسی در ایران در مجلس شورای اسلامی در تاریخ هشتم اسفند ماه، آنهم دو ساعت در هفته را باید فاجعه ملّی نامید!
اگر تصویب نشدن این حداقل تدریس به زبان مادری را همانطوریکه یکی از نماینده‌ها در مجلس در هنگام تصویب، داد زد، به حساب «خطر امنیت ملّی» بگذاریم، به سختی دچار و گرفتار بحران شدید ملّی شده ایم که از آن بیخبر هستیم و یا خودرا به بی خبری زده‌ایم!
فاجعه بارتر از تصویب نشدن دو ساعتی تدریس زبانهای مادری در مدارس، صحبتهای کسی است که ریاست فرهنگستان عریض و طویل کشور را به عهده دارد و با یاد آوری حاکمیت دیکتاتوری صد سال پیش رضاشاه که از صد نفر یک نفر سواد خواندن و نوشتن نداشت و آشنا به حقوق فردی ، اجتماعی ، زبانی و فرهنگی خود نبود را با امروزی که در دنیای دیجیتالی به سر می بریم و هرکس به کمک تکنولوژی روز ، حقوق‌دان، متخصص و دانشمند خود است که میتواند با تمام دنیا در ارتباط باشد مقایسه می کند و صحبت کردن کودکان با زبان مادری در خانه و خانواده را امتیازی بزرگ برای تُرک، کرد، عرب و بلوچ و غیره به حساب می آورد و میگوید، کودکان غیر فارس، زبان مادری را در خانه و خانواده یاد می گیرند چه نیازی به آموزش در مدرسه دارند؟!
چه امتیاز بزرگی که نصیب کودکان غیر فارس ایران شده است که آنها میتوانند در چهار دیواری خانه به زبان مادری صحبت کنند؟!
مگر کودکان فارس نمی توانند زبان مادری فارسی را در خانه و خانواده یاد بگیرند و نیاز به آموزش آنها در مدارس است؟!
اگر یادگیری زبان مادری در خانه کفایت می کند و نیاز به آموزش و تحصیل سیستماتیک در مدارس نیست و همین مسئله دلیل بر عدم نیاز به تحصیل به زبان مادری برای کودکان ترک و غیر فارس در ایران است، بهتر است کودکان فارس هم مثل کودکان غیر فارس ، زبان مادری را از والدین خود در خانه بیاموزند و زبان کلیه مقاطع و مواد تحصیلی از ابتدایی تا پایان دانشگاه برای همه کودکان و جوانان ایران چه فارس ، ترک و غیره هم، زبان تکنولوژی و بین المللی مرسوم در جهان باشد که  امروزه فقط در سالهای دبیرستان و دانشگاه برای دسترسی به تخصصها و ارتباط بین المللی نیازمند تحصیل آن هستیم ؛ در این صورت همه دارای حقوق مساوی و برابر زبانی و فرهنگی خواهیم بود و مسائل و مباحث امروزی هم جایگاهی نخواهد داشت!
https://www.tgoop.com/yurddash
بیانیه_زبان_مادری_دانشگاههای_تبریز_نهایی.pdf
359.6 KB
بیانیه زبان مادری هئیت علمی ( اساتيد) دانشگاههای تبریز با کلیه دویست و نوزده امضاء و نام، نام خانوادگی و سِمَت آنها، .pdf


برای اجرای اصل ١۵ قانون اساسی نیاز به تصویب مجلس نیست!

پس از ردّ اجرای اصل ١۵ قانون اساسی ، یعنی تحصیل به زبان مادری در مدارس در کنار فارسی از طرف مجلس شورای اسلامی در هشتم اسفند ماه،  آنهم فقط دو واحد، یعنی هفته‌ای فقط دو ساعت آنهم اختیاری و فقط در مقاطع هفتم و دهم، بسیاری بر آن شدند که یاد آوری کنند هیچ کدام از اصول قانون اساسی برای اجرایی شدن نیاز به تصویب آن در چارچوب طرح و یا لایحه در مجلس ندارند، چرا که تمام اصول مسلم قانون اساسی علاوه بر تنظیم، بحث و تصویب تک تک اصول آن توسط نمایندگان، به رفراندوم عمومی گذاشته شده و تصویب شده است و نمایندگان مجلس حق ندارند برای عدم اجرای آن رای دهند، لذا بیش از دویست نفر از اعضاء هئیت علمی دانشگاه‌های تبریز با امضای طوماری ، از ریاست جمهوری دکتر پزشکیان خواسته‌اند، در راستای اجرای اصل پانزده قانون اساسی که از وظایف ریاست جمهوری است نسبت به تدریس زبانهای مادری از مهد کودک، ابتدایی تا دانشگاه اقدام  کنند.

https://www.tgoop.com/yurddash
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برای یاد آوری به آنهاییکه با عناد و دشمنی بر علیه زبانهای غیر فارسی ، بخصوص ترکی، میگویند:
طبق اصل ١۵، فراهم آوردن امکانات برای تدریس زبانهای محلی و قومی، وظیفه دولت نیست و والدین غیر فارس باید خودشان برای تدریس زبان مادری اقدام کنند، را به دیدن این ویدئو دعوت میکنم.
اگر وجدان داشته باشند باید خجالت بکشند!

https://www.tgoop.com/yurddash

https://yurddash.blogfa.com
Forwarded from A_ Naseri
🌹🌹🌹

اگر از مفاخر و مقدسات، به عنوان ابزار انکار حقوق مردم، سوء استفاده شود، آسیب می بینند.

از دکتر ناصری
عضو هیات علمی دانشکده شیمی
دانشگاه تبریز




زمانی کلیسا با سوءاستفاده از دین و کتاب الهی  شروع به  برتری جویی روحانیون، انکار و پایمال کردن  حقوق دیگران کرد و کتاب الهی به ابزاری برای سرکوب حقوق مردم تبدیل گردید. مردم مدتی این کارهای کلیسا را باور و با آن همراهی کردند، سپس با تشدید  سوء استفاده ها و افزایش  آگاهی و دانش، مقاومت مردم بیشتر شده و در نهایت حکومت  کلیسا  برافتاد که همگان کمابیش از آن اطلاع داریم.
نتیجه این بود که اگر از مقدسات و مفاخر برای انکار حقوق مردم سوءاستفاده شود، آسیب می بیند.

با این مقدمه بحث خودمان را پیش می بریم، پس از روی کار آمدن خاندان پهلوی و اتخاذ سیاست تک ملت، تک فرهنگ و تک زبان، دولت و روشنفکران آن زمان برای نهادینه کردن آن سیاست، تلاشهایی فراوانی  کردند، ازجمله آنها وارد کردن این مباحث در کتب درسی بود. مطالب درست و غلط را باهم آمیخته و به خورد ملت دادند و عده ای نیز آنها را باور کردند.
از جمله این کارها سیاست تبلیغ برتری زبان فارسی، انکار حقوق زبانی سایر ملل ساکن در جغرافیای ایران بود. تبلیغات گسترده برای  داستانهای شاهنامه، افزودن الحاقات فراوان به آن،  پیدا کردن و ساختن قبر برای فردوسی، ایجاد فرهنگستان فقط برای زبان فارسی ( بدون ذره ای کمک به سایر زبانها)  و ... بود، رفته رفته این کارها تبدیل به انکار و سرکوب سایر زبانها و حقوق سایر فرهنگ ها گردید، در این سرکوب فرهنگی،  ادبا و روشنفکران زبان فارسی همراهی کامل را با سیاست دولت مرکزی داشتند و در  سرودن و افزودن الحاقات و جعلیات به شعر شاعران فارسی که در آن برتری زبان فارسی به سایر زبانها نشان داده می شد همراهی کرده و یا سکوت می کردند و متاسفانه تاکنون این به یک رویه تبدیل شده است. اینان غافل از این بودند که اینکار در بلند مدت چه ضربه مهلکی هم به سایر زبانها و هم به زبان فارسی می زند!
در طی سالهای گذشته که آگاهی کنشگران سایر زبانها افزایش یافته و توده مردم به سیاستهای تک زبانی دولت معترض شده و خواهان برچیده این سیاست و تدریس زبان مادری خود از جمله تدریس به زبان ترکی شده اند.
با ردّ شدن طرح کم رنگ تدریس به زبان اقوام در مجلس، گروهی از اساتید دانشگاههای آذربایجان ( بیش از ۲۳۰ نفر از اساتید) و دانشگاه کردستان ( بیش از ۱۶۰ نفر) طی بیانیه هایی جداگانه خواستار تدریس زبان مادری از مهد کودک تا دانشگاه برای کلیه هموطنان غیر فارس زبان و همچنین احترام به تعهدات کنوانسیونهای بین المللی شدند.  متاسفانه هم وطنان، ادبا، روزنامه نگاران و روشنفکران فارس زبان  به جای  احترام به این درخواست و  همراهی با آن، سیاست انکار  را در پیش گرفته و کمپینی به نام فارسی سنگر است راه انداخته اند. غافل از اینکه نه کسی به زبان فارسی توهین کرده و نه کسی خواستار کنار گذاشته شدن آن شده است، در این بین انواع توهین ها، انگ ها و افتراها به رئیس جمهور، نمایندگان و سایر کسانی که خواهان به رسمیت شناختن این تکثر فرهنگی هستند زده می شود و من در بین ادبا و روشنفکران فارس زبان کسی را که به اینکار زشت اعتراض کرده باشد، ندیدم که هیچ، عده ای از اینان سخنگوی دولت را که جمله ای را در این خصوص بر زبان آورده بودند، مورد هجمه قرار دادند.
این سیاست  تک زبانی و انکار حقوق دیگران و سرکوب فرهنگی، می تواند برای خود زبان فارسی هم ناخوشایند باشد. بیایید با احترام به تکثر فرهنگی و زبانی ملل ساکن در جغرافیای کثیرالمله ایران و به رسمیت شناختن آنها، ایرانی زیباتر بسازیم.


🌹🌹🌹
ضربه مهلک «ترامپ» بر اعتبار جهانی آمریکا!

اتحادیه اروپا و اعضای ناتو که دوری ترکیه از ناتو را بی اهمیت میدانست، اکنون از #ترکیه برای نقش آفرینی بیشتر در ناتو استقبال می کند، چرا که ترکیه دومین ارتش قدرتمند ناتو بعد از آمریکاست..... و اخیرا قبول تمام مفاد و موارد صلح بین #آذربایجان و ارمنستان که تا بحال #ارمنستان از قبول آن امتناع میکرد، نشان میدهد دیگر آمریکا کشور مورد اعتمادی برای هم‌پیمانانش نیست و نباید روی آن حساب باز کرد!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

Yurddash.arzublog.com

https://x.com/Hasan_rash_zahr
ضربه مهلک «ترامپ» بر اعتبار جهانی آمریکا!

#حسن_راشدی
جمعه ٢۴ اسفند ١۴٠٣

#دونالد_ترامپ نظم سیاسی جهان را بهم زد و اعتماد بر #آمریکا را زیر سؤال برد!
با آمدن ترامپ و ادعاهای ارضی وی بر کشور کانادا، کانال پاناما،گرینلد و تصمیم عجولانه وی در مورد کوچ دادن اجباری مردم غزه به مصر و اردن، سپس لغو آن، برخورد غیر معقول و تحقیر آمیز  با #زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در دفتر بیضی شکل کاخ سفید در واشنگتن ، دادن امتیاز  بی حساب و کتاب به #روسیه برای صلح با #اوکراين که روسیه را برای تجاوز به خاک همسایگان و گرفتن امتیاز بیشتر در آینده سوق داده و موقعیت کشورهای همسایه با روسیه و همسو با غرب را متزلزل میکند، برخورد از بالا به پایین با اعضاء ناتو و اتحادیه اروپا و تصمیمات غیر معقول و حساب نشده بسیاری که سبب شده است اعتماد جهانی از آمریکایی که تا کنون به عنوان قدرتی قابل اطمینان میشد روی آن حساب باز کرد سلب شود!
با رفتار و تصمیمات حساب نشده ترامپ، اکنون کانادا خودرا نه در کنار آمریکا بلکه در مقابل آن می بیند، #اتحادیه_اروپا و اعضاء #ناتو دیگر اعتمادی به آمریکا ندارند و روسیه که خودرا غرق در باتلاق اوکراین میدید و حتی از کره شمالی و بعضی کشورهای دیگر کمک میگرفت تا به شکلی آبرومندانه از گرداب اوکراین بیرون بیاید، اکنون خودرا پیروز میدان می بیند و به طرح امتیازات بیشتر در مقابل صلح با اوکراین پرداخته است!
اتحادیه اروپا و اعضای ناتو که دوری ترکیه از ناتو را بی اهمیت میدانست، اکنون از #ترکیه برای نقش آفرینی بیشتر در ناتو استقبال می کند، چرا که ترکیه دومین ارتش قدرتمند ناتو بعد از آمریکاست.
توافق #احمد_الشرع رئیس‌جمهور سوریه با مظلوم کوبانی رهبر کردهای سوریه در مورد ادغام نیروهای کُرد سوریه در ارتش مرکزی که از طرف آمریکا حمایت میشود و اخیرا قبول تمام مفاد و موارد صلح بین #آذربایجان و ارمنستان که تا بحال #ارمنستان از قبول آن امتناع میکرد، نشان میدهد دیگر آمریکا کشور مورد اعتمادی برای هم‌پیمانانش نیست و نباید روی آن حساب باز کرد!

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

http://Yurddash.arzublog.com

https://x.com/Hasan_rash_zahr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ایلین سون چرشنبه‌سی هامینیزا موبارک اولسون .
انشاالله اوره‌یینیز همیشه سئوینسین🌹
💐🌺
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جشن سال نو بهاری، میراث هفت هزار ساله بشری.. !

چنانکه از تواریخ بر می‌آید، در عهد ساسانیان نیز نوروز ـ یعنی روز اول سال پارسی و نخستین روز فروردین ماه در اول فصل بهار نبود بلکه مانند عید فطر و عید اضحی ،  آنچنانکه در میان مسلمانان مرسوم است ، در فصول مختلف سال خورشیدی می‌ چرخید .
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra
جشن سال نو بهاری، میراث هفت هزار ساله بشری...!
                        
   حسن راشدی :
٣٠ اسفند ١۴٠٣

عده ای از ناسیونالیستهای فارس بدون توجه به اسناد تاریخی و باستانشناسانه و صرفا از روی تعصب، با استناد به افسانه های شاهنامه فردوسی، آفرینش جشن سال نو بهاری را به پادشاه افسانه ای شاهنامه  «جمشید شاه » نسبت می دهند ،در حالی که دانشمندان و محققین واقع بین این قوم،تاریخ برپا داشته شدن مراسم روز زایش نباتات و اول فصل بهار را بسیار جلوتر از کوچ اقوام  هند و ایرانی  به سرزمین کنونی ایران ( حدود ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد ) دانسته و مرسوم بودن این جشن را در سه هزار سال پیش از میلاد در اراضی وسیع اقوام سومری ، دو هزار سال پیش از میلاد در میان بابلیهای ساکن بین النهرین  و همچنین دو هزار سال قبل از میلاد در خوزستان امروزی در بین ایلامیان می دانند (١)
پیام آور شادی و فصل بهار " حاجی فیروز " مشهور در میان اقوام فارس که با لباس قرمز و صورت سیاه پیشاپیش عید نوروز، نغمه های شاد بهاری را در جلو خانه های مردم  ترنم می کند در اصل « الهه قربانی » به نام «داموزی » سومریان است . (٢)
همچنین در میان بابلیها جشنی بوده است موسوم به «زاگموگ» که در سالهای حدود ۲۳۰ پیش از میلاد، در فصل اعتدال ربیعی، در یازده روز از اول ماه نیسان بر گزار می شده است.
این جشن به یاد و احترام «مردوک » بت بزرگ بابلیان در معبد « آزگیلا» واقع در شهر بابل برپا می شده است.
نوروز در میان فنیقیهای حوزه دریای مدیترانه، در میان یونان باستان، در آسیای صغیر، مندائیان (سامی زبانان عراق)، جزیرة العرب، مصر و آسیای میانه گرامی داشته می شد.
منبع اطلاعات ما در مورد باورهای اقوام هندو- ایرانی و بعدا" پارسی، در درجه اول قدیمترین قسمتهای اوستا و در حالت دوم، مقایسه باورهای دیگر مردم هندو-اروپایی (بخصوص هندو-آریایی ها) با باورهای پارسیان باستان است. ریگ ودا، قدیمیترین بخش وداهای هندو-آریایی، یکی از بهترین منابع موجود برای پی بردن به اصول اعتقادی و جشنها و مراسم اقوام (هندو-ایرانی) است.
در اوستا، بخصوص در گاثاها و بقیه یسناها که قدیمی ترین بخش های این کتاب هستند، هیچگاه صحبتی از نوروز و جشنهای وابسته به آن نشده است. مراسم اوستایی اصولا" نیایشهایی به امشاسپندان مختلف و فره وشی ها هستند. یسناها سرودهایی هستند که برای ستایش میترا، آناهیتا، ورونا، هوم، و دیگر امشاسپندان نوشته شده اند که در جشنهای وابسته به آنها باید خوانده شوند (کلمه های "جشن" و "یسنا" از یک ریشه هستند). در نتیجه، دربخشهای قدیم اوستا ذکری از جشنهای نوروز، چهارشنبه سوری، سیزده بدر و یا حتی سده نداریم. نخستین نشانه از نوروز در اوستا، در فرگرد دوم "ویدیودات" است که در ضمن توضیح زندگی "ییم" (جمشید)، به دستور برگزاری نوروز نیز اشاره شده (این روایت را فردوسی نیز ذکر می کند).
اما ویدیودات از اخیرترین بخش های اوستاست که به احتمال زیاد یا در دوران ساسانی نوشته شده و یا در آن دوران به طور کامل بازنویسی شده و بسیاری از باورهای زرتشتی ساسانی در این کتاب وارد شده است.
با نگاه به باورهای مندرج در ریگ ودا نیز اثری از مراسمی مانند جشنهای بالا نمی بینیم. جشن شروع سال در نزد این اقوام اهمیت زیادی نداشته و ذکر خاصی از برگزاری مراسم بخصوصی برای آن نمی کنند. همچنین در باورهای مردم نورستان افغانستان که تا صد سال قبل که به جبر مسلمان شدند، زیر نام «کافران» که به پرستش خدایان باستانی هندو-ایرانی ادامه می دادند، هیچ اثری از نوروز وجود ندارد، هرچند که جشنهای سنتی نزد این مردم کاملا" حفظ شده است.
چنانکه از تواریخ بر می‌آید، در عهد ساسانیان نیز نوروز ـ یعنی روز اول سال پارسی و نخستین روز فروردین ماه در اول فصل بهار نبود بلکه مانند عید فطر و عید اضحی ،  آنچنانکه در میان مسلمانان مرسوم است ، در فصول مختلف سال خورشیدی می‌ چرخید .
در سال یازدهم هجرت که مبدأ تاریخ یزدگردی و مصادف با جلوس یزدگرد پسر شهریار آخرین شاه ساسانی است، نوروز در شانزدهم حزیران رومی (ژوئن فرنگی) یعنی نزدیک به اول تابستان بود و از آن تاریخ به این طرف به تدریج هر چهار سال یک روز عقب‌تر افتاد تا در حدود سال ۳۹۲ هجری، نوروز به اول حمل رسید ـ در سال ۴۶۷ هجری ، نوروز در بیست و سوم برج حوت یعنی هفده روز به پایان زمستان مانده واقع بود ـ
✍️  در این هنگام جلال‌الدین ملکشاه  امپراتور  ترک سلجوقی (۴۶۵-۴۸۵ هجری قمری) ترتیب تقویم جدید جلالی را بنا نهاد و نوروز را در روز اول بهار که موقع نجومی تحویل آفتاب به برج حمل است ـ قرار داده و ثابت نگاهداشت. بدین طریق که قرار شد در هر چهار سال یک بار سال را به ۳۶۶ روز بشمرند و پس از تکرار این عمل هفت بار یعنی پس از هفت مرتبه چهار سال یا ۲۸ سال ( بار هشتم به جای اینکه سال چهارم را ۳۶۶ روز حساب کنند با سال پنجم  یعنی درواقع با سال سی و سوم از آغاز حمل) این کار را انجام بدهند  و بدین ترتیب روی هم رفته سال جلالی نزدیک‌ترین سال‌های دنیا به سال خورشیدی حقیقی که ۳۶۵ روز و ۵ ساعت و ۴۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه است می‌شود. (۳)

(
١)  روزنامه همشهری ۲۸ اسفند ۱۳۸۷ ص ۱۳
(٢) روزنامه همشهری ۲۸ اسفند ۱۳۸۷ ص ۱۳
(٣) - الف  کاظمی  پژوهشگر :http://tarikhema.ir/ancient/1946/%D8%AC%D8%B4%D9%86-%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D8%A7


https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

http://yurddash.arzublog.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خیزش دوم فروردین اورمیه، اتحاد تاریخی!

همینهایی که از خیزش مردم اورمیه انتقاد میکردند، تا قبل از بپا خاستن صدها هزار نفری مردم تورک این شهر، نه تنها از رقص و پایکوبی مهمانان دیروز و مدعیان امروز، در ماه مبارک رمضان و یک روز مانده به ضربت خوردن حضرت علی (ع) استقبال کرده بودند، حتی با سکوتشان، از به رقص آوردن و چرخاندن پرچم اقلیم کردستان عراق به دور آتش در این مراسم و در قلب اورمیه احساس رضایت هم میکردند!
با به نمایش در آمدن قدرت صدها هزار نفری مردم  تورک اورمیه و اتحاد و یکدلی همه اقشار جامعه با  اندیشه‌ها و گرایشهای مختلف در مقابل بدخواهان، حساب کار به دست بسیاری آمد که تا چند روز پیش تصور دیگری از شهر اورمیه و مردم آن داشتند، غافل از اینکه دوم فروردین تنها قسمت کوچکی از اتحاد، یگانگی، همدلی و قدرت ملت آذربایجان بود!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

http://yurddash.arzublog.com
خیزش دوم فروردین اورمیه، اتحاد تاریخی!

#حسن_راشدی
۵ فروردین ١۴٠۴

تظاهرات #دوم_فرودین_١۴٠۴  مردم اورمیه به مناسبت شهادت امام علی (ع) و حضور پر رنگ فعالین ملی- مدنی در این مراسم و دادن شعارهایی چون:
١- آذربایجان وار اولسون، ایسته‌مه‌ین کور اولسون
٢-اورمیه تورکوندور، تورکون قالاجاق
٣- بو تورپاقدان پای اولماز، اورمو کوردوستان اولماز

جواب  دندان شکنی بود بر آنهایی‌که طی چهل سال اخیر در #اورمیه ساکن شده بودند و اکنون ادعای خاک میکردند!
خیزش و اتحاد اقشار مختلف #تورک اورمیه از مذهبی گرفته تا ملی، نه تنها  خاکستر بر دهان زیاده خواهان مسلح کرد که  خواب و رؤیاهای #منتظر_السلطنه و هوادارانِ در آرزوی دیکتاتوری کراواتی را هم آشفته کرد!
شگفتا، با خیزش کم نظیر مردم اورمیه در دوم فروردین ماه ١۴٠۴ ،  #ایرانشهری‌هایی که تا دیروز خشک شدن #دریاچه_اورمیه را طبیعی دانسته و احیاء آنرا محال میدانستند، اکنون «فیل‌شان یاد هندوستان» کرده و به فکر احیاء دریاچه افتاده بودند:
👈 «بجای راه اندازی چنین حرکت قومگرایانه باید به فکر احیاء دریاچه اورمیه بود»!
همینها، تا قبل از بپا خاستن صدها هزار نفری مردم اورمیه، نه تنها از رقص و پایکوبی مهمانان دیروز و مدعیان امروز، در ماه مبارک رمضان و یک روز مانده به ضربت خوردن حضرت علی (ع) استقبال کرده بودند، حتی با سکوتشان، از به رقص آوردن و چرخاندن پرچم اقلیم کردستان عراق به دور آتش در این مراسم و در قلب اورمیه احساس رضایت هم میکردند!
با به نمایش در آمدن قدرت صدها هزار نفری مردم  تورک اورمیه و اتحاد و یکدلی همه اقشار جامعه با  اندیشه‌ها و گرایشهای مختلف در مقابل بدخواهان، حساب کار به دست بسیاری آمد که تا چند روز پیش تصور دیگری از شهر اورمیه و مردم آن داشتند، غافل از اینکه دوم فروردین تنها قسمت کوچکی از اتحاد، یگانگی، همدلی و قدرت ملت آذربایجان بود!

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تحصیل به زبان مادری ابتدایی‌ترین حق انسانی است.
١۶ فروردین ١۴٠۴

تحصیل به #زبان_مادری باید از اول ابتدایی و برای کودک هفت ساله شروع و هر سال یک کلاس بالاتر رفته تا به دانشگاه برسد و در دانشگاه برای تربیت متخصص برای تدریس در دبستان و دبیرستان و یا کارهای لازم دیگر باید به این درس ادامه داد، نه اینکه عده ای تصور کنند اجرای اصل پانزده یعنی تحصیل به این زبان در حد لیسانس و یا فوق لیسانس در دانشگاه و تمام!
در دانشگاه،برای متخصص شدن، تحصیل می کنند، نه برای یادگیری زبان!
کسی که در دانشگاه لیسانس، فوق لیسانس و یا دکترای زبان فارسی را تحصیل می کند، آیا برای یادگیری زبان فارسی و راضی کردن خود بخاطر علاقه به این زبان اینهمه رنج به خود میدهد یا به امید به کار گیری این تخصص در کارهای مورد نیاز، همچون استخدام به عنوان معلم در دبستان و دبیرستان و یا مدرس در دانشگاه و یا کارهای مورد نیاز دیگر ؟!
تحصیل به زبان تُرکی هم باید به همین روش و طریق باشد.

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
2025/04/14 10:04:41
Back to Top
HTML Embed Code: