tgoop.com/zamaneyebarkhord/785
Last Update:
در حاشيه بازنشستگی زودهنگام و قطع همكاری با سه استاد
در دانشگاهها چه خبر است؟
✍️ محسن آزموده
در ميانه شلوغی اخبار انتخابات، خبرهایی میرسد مبنی بر بازنشستگی زودهنگام برخي اساتيد يا عدم تمديد قرارداد و قطع حقوق برخی ديگر. در يك مورد مشهور، دكتر سيد حسين سراجزاده، استاد نام آشنای علوم اجتماعی و رييس پيشين انجمن جامعهشناسی متنی منتشر كرده و نوشته كه وسط جلسه مصاحبه دكترا او را به دفتر میخوانند و بیمقدمه و بدون هيچ گونه اطلاع قبلی، حكم بازنشستگی زودهنگامش را به او ابلاغ میكنند. دكتر سراجزاده در همين متن خبر بازنشستگی زودهنگام دكتر رسول رسولیپور، استاد فلسفه دانشگاه خوارزمی را هم مطرح میكند. هر دو استادانی بسيار خوشنام، موثق و مورد علاقه و احترام دانشجويان و اساتيد.
واقعا در دانشگاهها چه خبر است؟ چرا تصميمگيرندگان اينقدر هول و ولا دارند كه اين انسانهای شريف و خدوم و محترم را هر چه زودتر از دانشگاه بيرون كنند؟ چرا بايد حكم بازنشستگی يك استاد، بدون آگاهی قبلي و اينطور به او ابلاغ شود؟ در يك سيستم اداري كه برای ارسال يك درخواست بايد هفتهها و ماهها دوندگی كرد و منتظر ماند و از اين اتاق به آن اتاق رفت و دم اين و آن را ديد، چطور میشود كه به يك استاد میگويند، همين امروز و حالا، شماره حسابت را بده تا كارهای بازنشستگیات را انجام دهيم، آن هم در حالی كه در تقويم دانشگاهی، ترم تازه به پايان رسيده و تا سال تحصيلي جديد، سه ماه مانده و ادارههاي دانشگاه كار چندانی ندارند و میتوانند سر فرصت اين كارها را انجام دهند.
روايت دكتر سراجزاده خيلي عجيب است. ايشان نوشته: «بلافاصله تصوير حكم را با تلگرام و اطلاعات درخواستی را هم با تلگرام و پيامك فرستادند»! با تلگرام؟ اين شتابزدگی و تعجيل برای چيست؟ مگر خدای نكرده و زبانم لال، با مجرمی خطرناك طرف هستند كه میخواهند هر چه زودتر او را به سزای اعمالش برسانند؟ از نوشتن اين تعابير شرم دارم. دکتر سراجزاده شخصيتی متين و با عملكردی درخشان و كارنامهای پربار. وضعيت مشابهی براي دكتر رسول رسولیپور پيش آمده.
باز وضعيتی مشابه براي دكتر حسين شيخرضايی، استاد فلسفه و مطالعات علم در موسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران پديد آمده است. او هم يكی از پركارترين و باسوادترين و محترمترين استادان فلسفه در ايران است كه سالهاست به كار علمی مشغول است و در كنار كار دانشگاهی و نگارش و ترجمه كتابها و مقالات تخصصي، به نشر فكر و انديشه و آموزش عمومي فلسفه و علوم انسانی هم كمك كرده و اقداماتی ارزشمند در اين زمينهها صورت داده است. حالا به يكباره خبر میرسد كه قرارداد او بعد از هفده سال همكاری ديگر تمديد نمیشود و حتی امكان همكاری او تا پايان سال نيز منتفی است. از قرار اطلاع، بعد از انواع و اقسام اختلالها در تبديل وضعيت كه بيش از سه سال طول كشيده، در سه روز كاری متوالي، پرونده او در روزهای پايانی خرداد تعيين تكليف شده است. اين سرعت و پيگيری بیسابقه است. جالبتر اينكه در اين ماجرا رويهها و آييننامههای خود وزارت علوم نيز رعايت نشده است، از جمله اينكه هر گونه استعلامی كه بخواهد به قطع همكاري منجر شود، مستلزم آن است كه پرونده در شورای تحقيق بررسی شود. علاوه بر اين، بعد از درگذشت رييسجمهور پيشين، آقای مخبر معاون اول در متنی به سازمانهای اجرايي ابلاغ كرده كه هر گونه تغيير در نيروی انسانی تا بعد از اتمام انتخابات مجاز نيست.
هفته پيش در يكی از جلسات انتخاباتی كانديداهای رياستجمهوري، محمد فاضلی، استاد اخراجی دانشگاه بهشتی، در واكنش به قطع ميكروفنش توسط صدا و سيما كه ميیخواست به اظهارات شهاب اسفندياری درباره ماجرای اخراجش از دانشگاه پاسخ بدهد، اعتراض و جلسه را با ناراحتی ترك كرد. بسياری به شيوه برخورد دكتر فاضلی انتقاد كردند و گفتند از يك استاد دانشگاه انتظار صبر و تحمل بيشتری ميرود و دكتر فاضلی نبايد اينطور عصبانی میشد. نگارنده قضاوتی نمیكند، اما چند نفر از اين منتقدان از رويهها و روندهای برخورد با اين استادان اطلاع دارند؟ وقتی با استادان دانشگاه چنين برخورد میشود و حتي به ايشان اجازه دفاع از خودشان هم داده نمیشود، انتظار داريم چه واكنشی نشان بدهند؟
از اين مهمتر، اين اندازه شتابزدگی و عجله در اخراج دانشگاهها برای چيست؟ چه اتفاقی افتاده يا قرار است بيفتد كه تصميمگيرندگان اين اندازه تعجيل میكنند؟ آيا علت جز اين است كه تصميمگيرندگان، نگران نتايج انتخابات پيش رو هستند و میخواهند قبل از اينكه تغييراتی اساسی در دولت رخ دهد، هر چه سريعتر دانشگاهها و دانشجويان را از شماري از استادان متعهد و مورد احترام برای جامعه و دانشگاهيان محروم و ايشان را خانهنشين كنند؟
🗞منتشر شده در روزنامه اعتماد
▪️▪️▪️▪️
@zamaneyebarkhord
BY زمانهٔ برخورد
Share with your friend now:
tgoop.com/zamaneyebarkhord/785