Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پژوهشی در گذشته درباره پیامدهای روان‌شناختی سقط خودخواسته صورت گرفت که ناکام ماند. نمونه آماری هم زنانی بودند که چند سالی از تجربه شان می‌گذشت.
وجه اشتراک اکثریتشان تصمیم قاطعانه موقع انجام سقط بود. البته آنهایی که دیگری(هرکس بجز خودشان که اکثرا شریک جنسی یا همسرشان یا افراد دیگر بودند، حکم دیگری را داشتند) متقاعدشان کرده بود، قاطعیت کامل را برای انجام سقط از ابتدا نداشتند.

از نکات پژوهش، تجربه پشیمانی در تعدادی از نمونه‌ها بود که مدتی بعد احساس کرده بودند و البته دلایلشان متفاوت بود.
پشیمانی بعد از سقط عمدی، تجربه همه نبود اما برخی از آنهایی که مبتلا بودند تجربیات سختی در این زمینه داشتند.

کلیپ بالا، کاری از هوش مصنوعی در همین زمینه و برای گروه آخر است.

@EveDaughters
بازار کار در اقتصاد ایران
سیمای اشتغال و تأمین اجتماعی زنان

سخنرانان:
جلال منتظری شورکچائی
لیلاسادات زعفرانچی
نرگس اکبرپور روشن

شنبه، 8 دی 403
ساعت: 10 تا 12

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن ادب

پیوند حضور برخط در نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/ypk-1dv-vbp-ebv/join
@EveDaughters
ملوک جان از وقتی خانه امده بُق کرده و حرف نمی زند!!بیست بار میز را دستمال کرده!!ده بار گلدانها را جان به سر کرده و پنج بار پشت پنجره رفته و کفترها را کیش داده!!!
اقای بقولاتی می پرسد:خوبی ملوک جانم؟؟

نمی دانم نه خوبم نه بد !!یک جوری هستم که خودم هم نمی دانم جورش چه‌جوری است!!!!امروز نوه های خان داداشم را دیدی؟؟مثل جنازه روی مبل ها ولو شده بودند!!!سه بار زن داداش چای اورد یک کدام بلند نشدند سینی چای را از دستش بگیرند،موقع نهار فقط امدند لمباندند و باز سر توی گوشی های مرگی شان کردند!!!لباس پوشیدنشان را دیدی؟؟دختر گنده با صدای بلند از مادرش می پرسد«برا من پد بهداشتی اوردی؟؟»بعد هم پیله کرد که برویم برف بازی می خواهیم استوری بگذاریم!!!! یادم به جوانی خودم افتاد.

▪️ماه رمضان که روزه نمی گرفتیم مادرم لب می گزید که باید بلند شوید و سحری بخورید ،الکی نماز بخوانید و روز هم مراقب باشید پدر و برادر هایتان بویی از #قاعدگی تان نبرند!! فقط می گفتیم چشم!!!

مهمان که داشتیم فقط کافی بود مامان چشم بچرخاند ،از مدل و تاب چشمهایش می فهمیدیم که باید چای بیاوریم!!یا از مهمان خانه بیرون برویم !!یا حرف نزنیم !!یا حرف بزنیم!!میوه را دور بچرخانیم!!پیشدستی را عوض کنیم!!برای مهمان زیرسیگاری بیاوریم،دامنمان را روی پایمان بکشیم...وای بقول یک جفت چشم بود و ما آن همه برداشت می کردیم!!!

خوب این که مثل سگ از ننه بابا هامان می ترسیدیم خوب بود ملوک جان؟؟
ــ نه اصلا خوب نبود ،من هنوز گاهی خواب چشمهای پدر یا مادرم را می بینم!!هنوز صداشان توی گوشم است!!!بقول جان نه دیکتاتوری آن وقتها خوب بود و نه شل و شیمبویی الان!!اصلا چرا ما نباید میانه را بگیریم!!!

زن دادادش با آن کمردرد دوبار به نوه اش گفت :مادر میوه را دور بچرخان.در جوابش بلند و درنهایت پاچه پارگی گفت:«مادرم هر کس بخواهد خودش بر می دارد این دیس پنجاه کیلویی کار من نیست،وابده مامانی»

کاش خدا  هرچه از دهه سی به بعد بافته بشکافد و دوباره ببافد!!!روزگار ما و دهه هشتاد و نودی ها مثل یک بافتنی است که اولش را سفت بافته اند و اخرش را شل!!!!
ــقربان آن مثال زدنت ملوکم!!!انقدر هنرمندی و اهل بافت و شکافت که بدت نمی اید دوتا میل بافتنی دست خدا بدهی!!!!

#شهلاظهوریان
@shahlazohurian
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انتقاد یک جامعه‌شناس از تبلیغ عجیب یک طباخی

🔺فاطمه محمدی در توییتر خود نوشت :
زنانگی پدیده‌های اجتماعی و ایجاد بحران‌های دوقطبی چالش‌زا در بین مردم، مواجهه حاکمیت با اصول و مبانی اصلی را روز به روز سخت‌تر می‌کند.

@hashiyeh_news24

پ.ن: در این آلودگی جان فرسا که یمین و یسار منتظر نسیمی هستند عجب طوفان سفاهتی می‌وزد.

@EveDaughters
شیوه‌های مصرف رسانه‌ای در خانواده
سخنرانان:

منصور ساعی
فرزانه شریفی

دبیر نشست:
آمنه بختیاری

یکشنبه، 9 دی‌ماه 403
ساعت: 10 تا 12
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن ادب

پیوند حضور برخط در نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/n6a-4os-mlq-mlm/join
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مطابق آیات قرآن، زن عامل وسوسه نیست
بلکه این مرد و این آدم است که اسباب هبوط زن و حوا را فراهم کرده است.

مسئله تعدد زوجات در قرآن یک موضوع تاریخ‌مند است و برای زمان الان کاربرد ندارد.

کف حقوق زنان در آیات آمده است و در طول زمان باید این حقوق افزایش پیدا می‌کرد.

#سیدکمال_حیدری

@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به یاد یکی از ترسناکترین شب‌های دنیا
پنجم دی، به وقت #بم

🔺حکایت دزدیده شدن فرزندان بم در شب‌های آوارگی به روایت #کیانوش_عیاری در فیلم بیدارشو آرزو، که فیلمبرداری فیلم تنها هفت روز بعد از زلزله آغاز شد.

@EveDaughters
Audio
بدن، خشونت و پزشکی‌شدن

🎧شمیم شرافت؛ طنین خشونت در تعاملات پزشکان متخصص زنان با مراجعان

@AnthropologyOfGender
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ حاضر، برشی از یک‌ مستند درباره سقط جنین است. مطابق مستند سالها قبل، شکایت و پیگیری فردی به نام نورما مک کوری در آمریکا، باعث می‌شود که قانون سقط جنین در آمریکا آزاد شود. دختری که با بارداری خارج از ازدواج روبروست و نمی‌خواهد تجربه گذشته‌اش تکرار شود.

البته شکایت و حواشی پرونده او صرفا در این اتفاق موثر است، اما مستند وزن بیشتری را به این اتفاق داده است.

به هر جهت این اتفاق همه داستان نیست، چند سال بعد خود او، به یکی از بزرگترین مبارزان علیه سقط جنین تبدیل می‌شود و...

در این لینک متن کوتاهی درباره این اتفاق با عنوان: عقبگرد پنجاه ساله زنان آمریکایی آمده است:
https://fararu.com/fa/news/547884

تعارض حق مادر بر بدن خود و حق حیات جنین، موضوعی است که در تمام فرهنگها بطور جد بدان پرداختند. بسیاری معتقدند چون قانون نویسان غالبا مردان هستند، بنابراین درکی از فهم موضوع ندارند.
برای مثال زنی که بارداری‌اش حاصل تجاوز است، یا در ماه‌های آخر بارداری متوجه بیماری جنین می‌شود و موارد مشابه باید از درک و حمایت مقنن برخوردار باشد، نه بالعکس.

@EveDaughters
زنان قدرتمند صفویه

خیرالنساء زنی که عثمانی را شکست داد


نزهت احمدی استاد تاریخ دانشگاه اصفهان در نشستی با عنوان زنان در عصر صفوی که به مناسبت روز زن در شهر کتاب بهار اصفهان برگزار شد خبر از  نوشتن کتابی جدید درباره زنان صفوی داد.

او با اشاره به اینکه زنان صفوی شبیه زنان عثمانی یا قاجار یا زنان دوره‌های پیش از خود نیستند، گفت: مدارکی پیدا کردم که نشان از اولین حضور زنان قدرتمند در این دوره دارد.او گفت این زنان در عرصه سیاسی نظامی مانند جنگ چالدران حضور داشته اند.

احمدی با اشاره به دو همسر شاه اسماعیل گفت :آنها لباس رزم پوشیده و به جنگ می‌روند و این یعنی آنها مهارت‌های رزمی داشته‌اند و شمشیرزنی و سوارکاری بلد بودند.
او افزود :هردو زن اسیر می‌شوند اما یکی از آنها موفق می‌شود با بخشیدن گوشواره‌ای که همراه داشته آزاد شود اما دومی اسیر عثمانی می‌شود و تا پایان عمر همانجا می ماند.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه منابع تاریخی ما درباره این زنان سکوت کرده‌اند گفت :یکی از دلایلش این بوده که ناموس شاه دست بیگانه افتاده بوده و این موضوعی نبوده که بشود درباره اش حرف زد. او افزود این اسناد و مکتوبات عثمانی بوده که ما را از این ماجراها مطلع کرده است.

او به پری خان خانم دختر شاه طهماسب اشاره کرد که در مقام یک زن قدرتمند  مستقیما  نقش مشاور شاه را داشته و اواخر عمر شاه طهماسب عملا قدرت را در دست داشته است و حتی حکم ملک الشعرایی محتشم کاشانی را با خط خودش صادر کرده است.

احمدی با اشاره به دعوای جانشینی شاه طهماسب  گفت که پری خان خانم تصور می‌کرد با شاه شدن محمد خدابنده یکی از برادرانش که  سالها محصور و  تقریبا هم نابینا بوده همچنان می‌تواند قدرت را در پشت صحنه در دست داشته باشد. او افزود حتی این احتمال و شایعه هم وجود دارد که به نام خودش سکه ضرب کرده گرچه هنوز مستندی برایش یافت نشده است.

احمدی در ادامه گفت :اما وقتی محمد خدابنده پشت دروازه‌های قزوین اتراق می‌کند تا همه از جمله پری خان خانم برای دست‌بوسی نزدش بروند، پری خان خانم بازداشت می‌شود و بعد هم فرمان قتلش صادر می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در این واقعه رد پای یک زن قدرتمند دیگر یعنی همانا خیرالنسا، همسر محمد خدابنده دیده می‌شود گفت: برخی منابع این ماجرا را به دعوای زنانه  خواهر شوهر و زن‌برادر فرو کاسته‌اند درحالی‌که ماجرای جنگ قدرت در جریان بوده و قضیه پیچیده تر و مهمتر از این حرف هاست.

احمدی با اشاره به اینکه با شاه شدن محمد خدابنده، خیرالنسا مستقیما قدرت را به دست می‌گیرد، گفت :او زنی ساختار شکن است و شروع به عزل و نصب امرا و قزلباش‌ها می‌کند،و همین نقش آشکار خیرالنسا در عرصه قدرت به مذاق جامعه مردان آن زمان خوش نمی‌آید.

او افزود :حضور این زن در قدرت مقارن با جنگ‌های ایران و عثمانی است و او هم در یکی از این جنگ‌ها شرکت می‌کند که منجر به پیروزی ایران می‌شود‌ و حتی موفق می‌شود یکی از شخصیت های مهم و نزدیک به پادشاه عثمانی یعنی عادل گرایخان را به اسارت بگیرند‌.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان گفت اما همان حربه همیشگی که همواره در طول تاریخ برای سرکوب و کنار زدن زنان به کار برده می‌شده این‌جا هم علیه خیرالنسا استفاده می‌شود و شایعه می‌کنند که خیرالنسا با عادل گرایخان رابطه دارد و به شاه پیام می‌دهند که زن تو مانع ماست و از پایتخت دورش کن. خیرالنسا  مقاومت می‌کند و می‌گوید :من نمی‌روم و حتی اگر  من را بکشند هم بالاخره یکی از  پسرانم به قدرت می‌رسد و انتقامم را می‌گیرد و در نهایت خیرالنسا را در کاخ خفه میکنند.

احمدی درباره زنان در عصر شاه عباس هم گفت، سنت وقف در این دوره باعث شده ما در جای جای شهر شاهد اماکن زیادی باشیم که به نام واقف آن که یک زن است ثبت شده است. او با اشاره به اشتغال زنان در این دوره گفت: من در اسناد وقف یک شفاخانه دیدم که نوشته بود یک جراحه و‌ دو پرستار زن استخدام کنید،  همچنین کتابی پیدا کردم که زنی کاتب نوشته بوده و در انتهای کتاب آورده بود : اگر بد خط بود ایراد نگیرید دستی برگهواره و دستی بر قلم داشته‌ام.

او با اشاره به اینکه تاریخ ما مذکر است گفت که پیدا کردن ردی از هویت زنان در تاریخ بسیار سخت است و مورخ باید مانند کارآگاه با دقت کنکاش کند و حتی گاهی بین سطور را بخواند و ببیند تا چیزی را که پنهان شده پیدا کند.

https://ir-women.com/20488
@EveDaughters
🔺چکیده‌ای از نشست تحلیل جامعه‌شناختی بازنمایی زن در نقاشی معاصر ایران

1⃣بازنمایی کلیشه ای از زنان توسط نقاشان زن رو به افول است. یعنی زنان کلیشه‌ای که بصورت زنانی تقریبا تمام قد، زنان با موهای بلند، کمر باریک، لبان سرخ، چشمان وسمه کشیده و... با تاکید بر تنانگی و سرمایه جنسی زنان است، دیگر مورد اقبال نیست.

نقاشان مرد نیز، بتدربج از دهه هشتاد تا الان از ترسیم زنان کلیشه‌ای سوژه فاصله گرفته و به نسبت رو به نقاشیهای غیرکلیشه‌ای آمدند. یعنی دیگر تاکیدی بر جوانی و عناصر جنسی ندارند، حتی چهره زنان محو است، بدن به طبیعت خود نزدیک شده و حضور فعال زن، در هر دو سپهر عمومی و خصوصی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

🔹تحقیق فوق در آثار هنری نقاشان زن و مرد را با سوژگی زن از دهه چهل تا نود شمسی، توسط دکتر #اعظم_راود_راد صورت گرفته است.

2⃣تصاویر زنان بر روی دیوارهای سطح شهر کاملا انتخابی و هدفمند، بدون نمایش عناصر مربوط به تنانگی و با تاکید بر عناصری چون حجاب، مادری و همسری بوده که البته در سالهای اخیر بر حضور زنان در عرصه عمومی نیز توجه شده است.

🔹نتیجه فوق اشاره به بخشی از پژوهش دکتر #جانان_نجفی است.

@EveDaughters
*نشست برخط《داوری در دعاوی خانواده》*

👩🏻‍💻 خانم دکتر سحر ناصربخت
کارشناس حقوقی صدا و سیما، داور داخلی و بین‌المللی و مدرس دانشگاه

📍زمان: دوشنبه ۱۰ دی ماه ۱۰ تا ۱۲ صبح

📍 لینک نشست:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/anjoman-family

@EveDaughters
2024/12/30 04:01:12
Back to Top
HTML Embed Code: