Telegram Web
مسئولیت مجلس در برابر مردم

محمد فاضلی

۱. اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان در ۴۰ سال گذشته، نتوانسته‌اند یکدیگر را از صحنه سیاست حذف کنند. هر کدام در مقاطعی (حداقل در ۱۳۷۶، ۱۳۸۴، ۱۳۸۸، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲) قصد حذف یکدیگر را داشته‌اند.

۲. طرح حذف و خالص‌سازی به نزاع سیاسی مدام، امنیتی‌شدن و خشونت‌آمیز شدن زندگی سیاسی و ناکارآمدی انجامیده است.

۳. مسعود پزشکیان با شعار «با هم دعوا نکنیم» بر صندلی ریاست جمهوری نشسته است.

۴. پزشکیان به هر ترتیب در پی بازسازی #سیاست_غیرحذفی است. او می‌خواهد سیاست در آغاز راهی قرار گیرد که بشود سیاست‌ورزی به‌مثابه کنش معطوف به خیر جمعی انجام داد، نه کنشی برای حذف دیگری و انحصارگری در قدرت.

۵. وزاری پیشنهادی او هم تلفیقی از گروه‌های سیاسی و تجلی همین نگاه است.

۶. من به صراحت گفته‌ام و نوشته‌ام که پزشکیان آخرین فرصت برای بازسازی سیاست‌ورزی مسالمت‌آمیز و حفظ مردم به عنوان ارزشمندترین سرمایه برای ساختن ایران بهتر است. دیده‌ام که اصول‌گرایانی نیز چنین گفته‌اند. رهبری نظام هم به صراحت گفته‌اند موفقیت رئیس‌جمهور، موفقیت ماست.

۷. مجلس نیز در چنین شرایطی، می‌تواند تکمیل‌کننده راهبرد #سیاست_غیرحذفی باشد. مجلس نه فقط می‌تواند، بلکه مسئولیت دارد که چنین راهبردی را توسعه دهد و به پیروزی آن کمک کند.

۸. اگر نمایندگان مجلس، به نامزدهای اصلاح‌طلب و میانه‌رو، و ناهمسو با رویکرد سیاسی غالب نمایندگان مجلس رأی اعتماد ندهند، و هیئت وزیران پزشکیان از این گزینه‌ها خالی شود، پیام روشنش این است که مجلس نمی‌خواهد بخشی از فرایند توافق‌سازی، کاهش دادن سطح منازعه سیاسی، تقویت انسجام اجتماعی، و همراهی با رویکرد توافق‌ساز و «با هم دعوا نکنیم» رئیس‌جمهور برای تحقق #خیر_جمعی_ایرانیان باشد.

۹. اگر مجلس به گونه‌ای عمل کند که هیئت وزیران رئیس‌جمهور #پزشکیان، دیگر نماد توافق‌سازی و سیاست غیرحذفی نباشد، همان ۳۰ درصد رأی‌دهنده به پزشکیان نیز به آن ۵۰ درصدی می‌پیوندند که مشارکت نکرده‌اند. سرمایه اجتماعی دولت پزشکیان سقوط می‌کند و عاقبت جمله موفقیت رئیس‌جمهور موفقیت ماست، تیره و تار خواهد شد.

۱۰. مجلس، دولت، قوه قضائیه و کل نظام سیاسی در یک کشتی نشسته‌اند و چنان‌که پیش‌تر بارها نوشته و گفته‌ام، جدایی نظام از دولت، توهمی بیش نیست. این کشتی باید به درد ملت ایران بخورد و بتواند بار تأمین شرایط زندگی بهتر را برای این مردم عزیز و رنج‌کشیده، تحت فشار اقتصادی، تحریم و انواع بحران‌ها را به مقصد برساند. باید امید داشته باشیم که مجلس نخواهد سوراخ‌کننده این کشتی با به شکست کشاندن راهبرد #سیاست_غیرحذفی باشد.

رأی‌دهندگان رئیس‌جمهوری با شعار توافق‌سازی انتخاب کرده‌اند، مسعود پزشکیان با ارائه نامزدهایی برآمده از گرایش‌های سیاسی مختلف به این توافق‌سازی عمل کرده و حتی انبوه انتقادها را به جان خریده است؛ و حال مجلس در موقعیتی است که به این راهبرد تن می‌دهد یا تخریب کل اندک سرمایه اجتماعی خلق‌شده را برمی‌گزیند.

من امیدوارم مجلسیان و صدرِ مجلسیان، به مسئولیت مجلس برای تداوم بخشیدن به سیاست غیرحذفی توجه تمام و کمال داشته باشند؛ و فراهم کردن زمینه‌های سیاسی ضروری برای سیاست‌گذاری برای حل مسأله‌های بحرانی‌شده ایران و رسیدگی به دردهای مردم شریف ایران را اصلی‌ترین کار خود بدانند؛ و راهبرد توافق‌سازی برای سیاست غیرحذفی را سوراخ و بی‌اعتبار نکنند.

مداوم و مستحکم کردن سیاست توافق‌ساز غیرحذفی، مسئولیت مجلس در برابر مردم است تا شرایطی فراهم شود که بهتر زندگی کنند. فرصت‌ها می‌گذرند چون ابر بهار، و آخرین فرصت ...
 

@fazeli_mohammad
👍457👎90
🔴خطاب به طرفهای ماجرا

🔺اعتماد ۲۳ مرداد ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔹یادداشت تشریحی درباره دولت آقای پزشکیان

▪️برد باید دو طرفه باشد

▪️انتقادات روزهای اخیر نه یک تهدید بلکه یک فرصت و ظرفیت است. اینها لزوما از روی دشمنی و خباثت نیست.

▪️وزارت آموزش و پرورش خط قرمز شماست. برای وزارت کشور افراد شایسته ای بودند که می‌توانستند ملاحظات رسمی حکومت را نیز در نظر بگیرند و معلوم نیست که چرا تایید نشدند؟

▪️ایا این فهرست وزیران نهایی است یا باید در مجلس نیز فیلتر جدیدی گذاشته شود؟ اگر نهایی نیست لطفا در همین مرحله همه را پس بگیرید و ۱۹ وزیری را پیشنهاد کنید که خودتان قبول دارید.

▪️یک لحظه تصور کنید که آقای پزشکیان شکست بخورد، چه خواهد شد؟ جز اینکه او به خانه خود می‌رود در همان جایی که پیش از انتخابات بود؟ این حکومت است که باید ماجرا را حل کند. چه راه حلی برای آن وجود دارد؟

----------------------------------------------------------------

🔘آخرین جلسه شورای راهبری پزشکیان در دهم مرداد برگزار شد و با عکس یادگاری پایان یافت. پس از آن یادداشت زیر را نوشتم و حتی برای آقای حضرتی صاحب امتیاز روزنامه فرستادم تا منتشر شود. در این فاصله آن را برای دو تن از دوستان فرستادم تا نظر دهند. یکی از آنها گفت؛ متن خوبی است ولی ممکن است شائبه فاصله‌گذاری از فرآیند موجود شورای راهبری از آن برداشت شود و این به سود آقای پزشکیان نیست. اگر منظور تو همین است ایرادی ندارد ولی اگر چنین قصدی نداری تأمل کن.

🔘پذیرفتم و در آخرین ساعات کار روزنامه از آقای حضرتی خواستم که منتشر نکند. اکنون که ماجرای فهرست کابینه پیش آمده مناسب می‌دانم که ابتدا این یادداشت را تقدیم کنم، سپس به بیان نظرات خود پیرامون فهرست پیشنهادی کابینه بپردازم.

https://telegra.ph/خطاب-به-طرفهای-ماجرا-08-12
👍238👎25
بیانیه بیش از ۱۲۵ نفر از فعالان و متخصصان شهری و محیط زیستی در حمایت از وزیر پیشنهادی شهرسازی+اسامی

🔹انجمن معماری و شهرسازی ایران، با صدور بیانیه ای از دکتر فرزانه ماواجرد وزیر پیشنهادی راه و‌شهرسازی در دولت چهاردهم حمایت کرد.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-196615


@didebaniran
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍368👎38
سخن‌گوی دولت سمت رسمی، حساس و بسیار تعیین کننده است.

همان‌قدر که وزارت کار سیاسی و تخصصی حساس است، سخن‌گویی هم هست.

دولت‌ها به اندازه‌ای که از عملشان ضربه می‌خورند از سخنشان هم آسیب می‌بینند.

@fazeli_mohammad
👍651👎25
کارزار حمایت از دکتر #احمد_میدری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و درخواست رای اعتماد از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

لطفا این کارزار را امضاء کنید:

https://www.karzar.net/151427


با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
👍260👎54
.

👈 پایان مسعود

✍️ محسن رنانی


پزشکیان تازه آغاز شده است. پایان او اکنون نیست،‌ پایان او دو سال دیگر است که امیدوارم «پایان مسعود»ی باشد.

آنان‌که امروز او را ارزیابی می‌کنند و بر اساس ترکیب کابینه به او نمره مردودی می‌دهند مثل این است که با دیدن یک «تک عکس» از یک نفر درباره شخصیت او قضاوت کنند. برای قضاوت درباره یک شخص باید فیلم زندگی او را دید. اکنون هم با دیدن یک عکس (فهرست وزرا) از دوران ریاست‌جمهوری پزشکیان نمی‌توان او را ارزیابی کرد.

تقریباً پنجاه درصد از وزرای معرفی شده توسط رئیس‌جمهور، از میان نفرات اول تا سوم فهرست‌های ارایه شده توسط کمیته‌ها یا شورای راهبری بوده است و این البته عملکرد قابل‌قبولی است. ضمن این‌که از آغاز هم فرض بر این بود که «شورای راهبری» نقش مشورتی دارد و نظراتش الزام‌آور نیست. در واقع پزشکیان پنجاه درصد از وزرایش را از بین فهرست نخبگانی کشور و پنجاه درصد را هم در گفت‌وگوهای با حاکمیت و گروههای قدرت برگزیده است. او با این کار تلاش داشته است «کابینه وفاق ملی» تشکیل دهد (گرچه قبلا هم نوشته‌ام (این‌جا) که ماموریت پزشکیان اگر «وفاق ملی» است، کابینه‌اش باید «کابینه اتفاق ملی» باشد. این که این کابینه، چنان هست یا نه را باید صبر کرد و دید. رئیس‌جمهور هم گفته است که صبر کنید و کابینه را با اسم‌های آن ارزیابی نکنید بلکه با رسم‌های آن ارزیابی کنید).

یادداشت قبلی من (مسعود و چوبه‌دار) سه بخش داشت که متاسفانه برخی کانال‌ها و صفحات فضای مجازی، فقط بخش اول آن را بازپخش کردند و موجب سوء برداشت شدند. در بخش اول آن یادداشت، من حرف بخش‌هایی از رای‌دهندگان و تحریمی‌ها را بازگو کرده بودم که می‌گویند پزشکیان خُلف وعده و بی‌صداقتی کرد؛ او آبروی رای‌دهندگانش را برد و آنان را ناامید کرد.

اما در بخش دوم از زبان خودم گفته بودم که چنین نیست؛ پزشکیان ما را فریب نداد، بلکه ما پزشکیان را فریب دادیم. مایی که تشنه یک قهرمان بودیم تا بیاید و با قدرتمندان دربیفتد و داد دل ما را از آنان بستاند. ما پزشکیان را آوردیم تا بین دو تیغه بُرنده نسلی رنجیده و حکومتی ناسنجیده قرار دهیم. سرانجام، توقعات آرمانی نسلی ناصبور و تعصبات ایدئولوژیک یک حکمرانی مغرور، اگر مهار و عقلانی نشود، پزشکیان را به پای چوبه‌دار خواهد برد. و بعد هم از رئیس‌جمهوردرخواست کردم که پایدار بماند و در این مسیر ناهموار به‌آرامی به پیش برود، امید که گشایشی ایجاد شود.

در بخش سوم نیز چند درخواست و پیشنهاد به رئیس‌جمهور داده بودم تا نسل جوانی را که به او رای‌ داده بودند آرام و امیدوار نگهدارد و از اندیشه نخبگانی که در انتخابات او را همراهی کردند همچنان بهره ببرد.

بنابراین یادداشت «مسعود و چوبه‌دار» محکوم کردن یا بیزاری از دکتر پزشکیان به خاطر اعتراض به فهرست کابینه نبود، بلکه واگویه نقدهای زودهنگام امروز و هجمه‌ها و تخریب‌های فردا بود. (متاسفانه برخی‌ سودجویان و مغرضان در فضای مجازی با تقطیع نوشته‌ها و گفته‌‌های دیگران دست به فرصت‌طلبی می‌زنند که نیازمند هوشیاری بیشتر از سوی کاربران است).

اکنون می‌گویم: برای دیدن فیلم عملکرد دکتر پزشکیان، باید دو سال صبر کنیم. چرا دو سال؟ چون یک سال برای ارزیابی عملکرد یک دولت کم است و چهار سال، برای صبر مردم ایران، زیاد است. درواقع اگر نیک بنگریم تحولات ایران دو ساله شده است. از انقلاب مشروطیت تا خیزش دانشجویی ۱۳۷۸، فاصله تحولات بزرگ سیاسی و اجتماعی در ایران دو تا سه دهه بوده است (۱۲۸۵، ۱۳۰۴، ۱۳۳۲، ۱۳۵۷ و ۱۳۷۸). سپس یک دهه‌ای شده است (۷۸ تا ۸۸ و سپس دی ۹۶)؛ و از آن پس دو ساله شده است (۹۶ تا ۹۸ و سپس ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳). این یعنی دامنه صبر اجتماعی جامعه ایران به دو سال کاهش یافته است. بنابراین هم پزشکیان و هم نظام سیاسی حداکثر دو سال فرصت دارند تا عملکرد خود و رویکرد تازه خود را به جامعه بنمایانند.

درواقع انتخابات اخیر هم، نوعی خیزش اجتماعی دو مرحله‌ای برای «نه به وضع موجود» بود که پس از دوره‌ای از حذف و خالص‌سازی، دوباره یک دولت اصلاح‌جو را برسرکار آورد. اگر تحول ویژه‌ای رخ ندهد و بخشی از انتظارات آن ۷۸ درصد جامعه (۵۱ درصد تحریم‌کنندگان و ۲۷ رای‌دهندگان به پزشکیان) برآورده نشود، انرژی‌ مثبت این تحول‌خواهی حداکثر تا دو سال دیگر تخلیه خواهد شد و با انرژی منفی تحریم و براندازی جایگزین خواهد شد. بنابراین دو سال دیگر یا پزشکیان امروز تمام خوهد شد با «پایانی نامسعود»؛ یا پزشکیانی تازه متولد خواهد شد .......

ادامه متن را در یکی از پیوند‌های زیر بخوانید:

در تارنمای محسن رنانی:

https://renani.net/texts/notes/masoud-end/

در نمای فوری تلگرام:

https://telegra.ph/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF-08-16

.
👍395👎61
🔴آزمون وفاق در مجلس

🔺اعتماد ۲۷ مرداد ۲۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘وفاق و توافق از نوع کنش‌های دو سویه و نسبی است. به عبارت دیگر نوعی از توافق طرفینی بر آن حاکم است، و الا اگر غیر از این باشد، به معنای کوتاه آمدن و بدتر از آن تسلیم شدن است. وفاق نوعی آتش‌بس و حرکت بسوی صلح دایمی است، و واقعیتی دو و حتی چند جانبه، و محصول نهایی توافق و تفاهم و سازش است. به همین علت نیز تندروها در آن جایی ندارند، چون ذهنیت آنان صفر و یک؛ همه یا هیچ است. درکی از توافق و وفاق ندارند. هر گامی به سوی وفاق را به منزله گامی برای تسلیم نهایی طرف مقابل یا سلطه خود تلقی می‌کنند. به همین علت آنان از دایره راهبرد وفاق خارج هستند، و باید آنان را چنان منزوی کرد تا راهبرد وفاق عینیت پیدا کند.

🔘متأسفانه ساختار انتخاباتی در ایران به گونه‌ای است که موجب تعارض شدید میان نتایج انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می‌شود. بدون تردید آرای واقعی تندروها در کشور و در بالاترین اندازه خود، حدود ۱۰ درصد است. با این حجم از آرا، امکان اینکه بتوانند در مجلس تعدادی نماینده داشته باشند وجود ندارد.

🙏برای نمونه کافی است به انتخابات تهران نگاه کنیم که با حدود ۱۰ درصد مشارکت‌کنندگان آرای تندروها تا ۳ درصد و کمتر از کل واجدین حق رأی و اکثریت راه یافتگان به مجلس از آنان بود، در حالی که رفتار و نتیجه حوزه انتخابیه تهران در ریاست جمهوری به کلی متفاوت بود. علت اصلی در رقابتی نبودن انتخابات مجلس و رقابتی شدن (نسبی) انتخابات ریاست جمهوری بود که ساختار مشارکت کنندگان به کلی تغییر کردند.

🔘این وضعی است که اکنون با آن مواجه هستیم. آقای پزشکیان برای حل این تنش‌ها کوشیده‌اند که سیاست وفاق را پیشه کنند و آن را شعار انتخاباتی خود قرار دهند و اتفاقاً مورد حمایت مردم نیز هست. نظرسنجی‌های معتبر نشان می‌دهد که اکثریت قاطع مردم با اولویت قرار گرفتن شعار افزایش وحدت توسط آقای پزشکیان به میزان زیادی موافق هستند و آن را تأیید می‌کنند و دارای اولویت می‌دانند.

🔘تکیه کلام وی در انتخابات پرهیز از دعوا کردن بود. به همین علت صلاح دانستند که فهرستی از وزرا را به مجلس ارایه دهند که برخلاف انتظار طرفدارانشان تعدادی از وزرای منسوب به جناح مقابل نیز در آن حضور دارد و همین امر موجب اعتراضاتی شده است. اکنون که وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌های مجلس حاضر شده‌اند، شواهد نشان می‌دهد که برخلاف انتظار، بخشی از نمایندگان به جای پرداختن به کارآیی و صلاحیت حرفه‌ای وزرای پیشنهادی، به صورت جناحی و آن هم در قالب ضد وفاق رأی داده‌اند.

🔘چرا چنین ادعایی می‌شود؟ چون برخی از وزرای پیشنهادی که در کمیسیون‌های مجلس آرای کمتری از دیگران آورده‌اند، به لحاظ حرفه‌ای و صلاحیت عمومی از خبره‌ترین افراد در کار خود هستند و اگر قرار بود که از منظر کارآیی ارزیابی شوند، آنان قطعاً در بالای فهرست آرای داده شده قرار می‌گرفتند. در حالی که اغلب کارشناسان به توانایی‌های آنان اذعان دارند و در حوزه خود صاحب سبک و نظر و اعتبار هستند، ولی اکنون در بخشی از مجلس با عدم اقبال مواجه شده‌اند.

🔘به عبارت دیگر واکنش مجلس به شعار مورد تایید مردم و نیاز جامعه، یعنی وفاق منفی بوده است. البته این رفتارها در جمع‌های محدود بوده است و احتمال دارد که در روز رأی اعتماد و صحن علنی اصلاح شود ولی آقای پزشکیان باید این مسأله را به خوبی شرح دهد، در صورتی که مجلس بخواهد برخلاف صلاحیت‌های حرفه‌ای وارد مسایل خطی و سیاسی شود، ایده وفاق شکست یا حداقل تَرَک خورده تلقی می‌شود و مسئولیت آن با مجلس و نمایندگان است.

🔘مجلس و زعمای آن بویژه ریاست محترم مجلس باید به رأی و شعار ملت احترام بگذارند. فراموش نکنیم؛ «آن که خانه نیین(ساخته شده از نی) است، بازی(بازی آتش اندازی) نه این است.» به این فرصت بی‌نظیری که بر اثر انتخاب آقای پزشکیان به وجود آمده احترام بگذاریم و آن را قدر بدانیم، و الا امروز تحت مدیریت کسانی می‌بودید که هیچ اعتباری و احترامی برای شما قایل نبودند. این فرصت‌ها تکرار شدنی نیست.

🔘برنامه پزشکیان بسنده کردن به مطالبات ۵۰ درصد آمده پای صندوق نیست، باید آنانی که نیامدند را نیز نمایندگی کند، در حالی که این کابینه در بهترین حالت حتی نمی‌تواند همه کسانی که پای صندوق آمدند را نیز راضی کند. ولی برای گام برداشتن در مسیر وفاق و پرهیز از دعوا ضروری است.

🔘🔘به شعار وفاق ملی پزشکیان باید لبیک گفت و اجازه نداد یک اقلیت شناخته شده که نابودی خود را در تحقق این شعار می‌بینند، علامت سوال بزرگی جلوی مجلس قرار دهد. مجلس تازه آغاز به کار کرده و نمایندگان هنوز جا نیفتاده‌اند. رییس مجلس نقش تعیین کننده‌ای برای عبور از این وضع دارد، نباید اجازه دهد که گروه اندک و پر سر و صدای تندرو با مخالفت خود با کابینه، رهبری و اقتدار خود را بجای رییس بر مجلس تحمیل کنند.
👍364👎43
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی کتاب توسعه در تاریکی توسط سیدمحمد بهشتی (نویسنده)

نزدیک به یک سده است که احساس می‌کنیم در ایران هیچ چیز «سر جایش» نیست. این حسی شبیه به سربردن در تاریکی است. وقتی محیط را نمی‌شناسیم، احساس می‌کنیم هرآنچه که در پیرامون‌مان هست به اشتباه در آنجا واقع شده تا سد راه ما شود. با همین تلقی همۀ منابع و ثروتِ در اختیار را صرف رفع غلط‌های سرزمین یا جبران کوتاهی گذشتگان در انتخاب این سرزمین برای سکونت کرده‌ایم و مترصد روزی هستیم که دشت کویر و دشت لوت را به کمک دریای خزر و خلیج فارس تبدیل به دریاچه کنیم، کوه‌های البرز یا زاگرس را که مهم‌ترین عامل خشکی میانۀ فلات است از سر راه برداریم و یا آب کارون را برای پرورش مرغابی به یزد منتقل کنیم، ابرها را بارور کنیم و آب حاصل از بارش را به جای جذب شدن در زمین، پشت سدهایی که ساخته‌ایم در زیر آفتاب انبار کنیم...

نام کتاب: توسعه در تاریکی (توسعه در ترازوی فرهنگ)
نویسنده: سیدمحمد بهشتی
قطع: رقعی
چاپ: اول
تعداد صفحات: ۴۵۰

#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمی‌خواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست

▫️تلگرام نشر روزنه

▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
👍176👎8
Audio
🔴 فایل صوتی سخنرانی بسیار شنیدنیِ احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دفاع از برنامه‌های خود در مجلس

لطفا همرسانی کنید
@jalaeipour
👍391👎28
خانه عقل کجاست؟

محمد فاضلی

شما تاکنون از خودتان پرسیده‌اید «در این کشور عقلی نیست که فلان کار را بکنند یا نکنند؟» یا نشنیده‌اید کسی بگوید «تو مملکت‌شون عاقلانی هستند که فلان کار را می‌کنند و فلان کار را نمی‌کنند.»

راستی عقل چیست؟ خانه عقل کجاست؟ عاقلان چرا در ژاپن، آلمان یا ... هستند و در ایران انگار کم هستند یا گاه نیستند؟ خانه عقل کجاست؟ عقل از کجا تولید و اثرگذار می‌شود؟

اپیزود یازدهم پادکست #جور_دیگر به این سؤالات پاسخ می‌دهد.

شنیدن در تلگرام

شنیدن در کست‌باکس

@fazeli_mohammad
👍240👎8
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این است وزیر
نمردم و برای نخستین بار در ۵۰ سال اخیر، یک سخنرانی طراز نوین، چارچوبدار و نظری-فنی را شنیدم. این نطق می تواند کاندیدای بهترین سخنرانی سازنده ادوار مجلس طی ۴۵ ساله اخیر باشد. گونه‌ای نطق بر پایه بنیادهای نظری، که در عین حال مانیفستی ممتاز برای تشریح ابعاد استراتژی وفاق ملی و عدالت جویی بر پایه ظرفیت افزایی از بسترهای دو فضای دولت و ملت می باشد.

من با انتخاب چنین وزیری، امروز دیگر حتما مفتخر به مشارکت در انتخابات اخیرخواهم بود. با این که از دور و نزدیک هیچگاه میدری را ندیده ام، ولی با سجایای اندیشه ای و چارچوب دار او از پیشترها آشنا شده بودم. به گمانم با وجود سیاست‌گذاری وزارت زیر مدیریتش، می توان امیدوار بود که سیاست‌های او، آلامی بر درد میلیون ها ایرانی ندار و رانده شده باشد. بر عکس، به قول صاحب‌ نظری معمم، انداختن میدری از کابینه، به منزله شلیک به قلب استراتژی وفاق ملی مسعود پزشکیان است.
فکر نمی کنم قالیباف با وجود شنیدن نطق منسجم ایشان، اجازه طرد ایشان را از این کابینه، به عنوان تتمه امید اندک ایرانیان به حکومت، بدهد.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
👍680👎54
⭕️ تهران ایران است و ایران تهران؟

توسعه منطقه‌ای و کاهش نابرابری بین استان های کشور باعث افزایش کارآمدی در اقتصاد ایران می شود.

امروز نابرابری بین تهران و شهرهای دیگر منجر به مشکلاتی برای تهران و باقی شهرها شده است.

@meidarifans
👍381👎14
اگر خواستید بدانید سبک سیاست‌ورزی و اجرای ‎#احمد_میدری چگونه است، به مقدمه‌ای نگاه کنید که بر اساس یکی از تجربیات سیاست‌گذاری و اجرا در دوران معاونتش در وزارت رفاه برای این کتاب نوشته است. قدرش را بدانند و ‎#برای_ایران به او رأی اعتماد دهند. ایران را عزیز بدارید.

@fazeli_mohammad
👍428👎26
⭕️آخرین فرصت
بررسی امکان و الزام اصلاحات اقتصادی در میزگرد محمد فاضلی و پرویز خسروشاهی

✍️رضا طهماسبی / دبیر تحریریه

دولت چهاردهم برای پیشبرد اصلاحات اقتصادی، که انتخاب ناگزیر اوست با مشکلات و چالش‌های فراوانی مواجه است. تحریم در سیاست خارجی، عدم اجماع و تفرق و تشتت در داخل و در نهایت پایین بودن توان کارشناسی در بدنه دولت که هر کدام می‌تواند ظرفیت دولت برای اجرای برنامه‌های اصلاحی را با مشکل مواجه کند.

محمد فاضلی، جامعه‌شناس، و پرویز خسروشاهی، اقتصاددان، با اشاره تنش‌های موجود و راهکارهای عبور از ناترازی‌ها به ریسک‌ها و خطرات اصلاحات اقتصادی هم توجه دارند و دولت چهاردهم را آخرین فرصت برای حل مسالمت‌آمیز بحران‌های اقتصادی می‌دانند.

📌متن کامل میزگرد را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda
👍124👎8
خودتحریمی نابودگر

محمد فاضلی

یک. ایرانیان خارج از کشور یکی از سرمایه‌های مهم برای توسعه ایران هستند، همان گونه که چینی‌ها و هندی‌های خارج از چین و هند، سرمایه‌ای برای کشورشان شدند و از عوامل مؤثر در موفقیت‌های چند دهه گذشته این دو کشور بوده‌اند.

دو. در ماده ۲ «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» که در سال ۱۴۰۱ در مجلس تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان هم رسیده، نوشته شده «انتصاب اشخاص ذیل در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است» و در بند الف آن آمده «کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند.» پس نه فقط ایرانیان خارج از کشور که تابعیت مضاعف دارند، بلکه ایرانیان داخل کشور که نزدیکان‌شان تابعیت مضاعف دارند، نمی‌توانند شغل حساس داشته باشند.

سه. این افراد دارای شغل حساس تلقی شده‌اند: «معاونان و مشاوران رئیس‌جمهور و قائم­مقام آن‌ها، قائم­مقام، معاونان و مشاوران وزرا، رؤسا و مدیران عامل، مدیران کل و همطرازان آن‌ها در وزارتخانه‌ها سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیر­دولتی و دستگاه‌هایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، از قبیل: شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی و مدیران سیاسی اعم از سفرا، استانداران، کارداران، رایزن­ها، فرمانداران، بخشداران، شهرداران.» شرایطی هم برای شغل حساس در نظر گرفته شده که بر اساس آن‌ها، خیلی مشاغل دیگر هم حساس تلقی می‌شوند، از جمله مشاغلی که مشمول ویژگی «ث ـ تأثیرگذاری تصمیمات در حوزه­های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی» می‌شوند.

به این ترتیب، از معاونان و مشاوران رئیس‌جمهور، و وزرا تا سطح بخشدار و شهردار؛ و هر کسی که تصمیمات مؤثر می‌گیرد، شامل شغل حساس می‌شوند.

وضع فعلی ایران
چهار. خانواده‌های زیادی که دائماً هم در حال بیشتر شدن است، فرزندان خود را راهی خارج می‌کنند.

پنج. شمار فزاینده‌ای از تحصیل‌کرده‌ها، نخبگان و آدم‌های مؤثر و ایران‌دوست به علل مختلف – از تنگنای معیشتی گرفته تا ناامیدی اجتماعی و ... – کشور را ترک می‌کنند. این افراد حتی اگر خودشان تابعیت نگیرند، فرزندان‌شان تابعیت می‌گیرند.

شش. به دلیل فقدان چشم‌انداز بهبود ملموس وضعیت اقتصادی، به نحوی که اثر معناداری بر مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور باقی بگذارد، جریان خروج افراد تحصیل‌کرده، ماهر و توانمند کشور احتمالاً در یکی دو دهه آینده نیز ادامه خواهد داشت.

هفت. فرزندان بسیاری از خانواده‌ها راهی خارج از کشور می‌شوند و پدران و مادران‌شان در داخل کشور باقی می‌مانند.

نتیجه‌گیری
هشت. «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» به یکباره همه ایرانیان خارج از کشور که دارای تابعیت هستند (یا فرزندان و همسران‌شان تابعیت دارند) را از کار کردن در مشاغل حساس (که تا سطح بخشدار و هر سمت تأثیرگذار دیگری ادامه می‌یابد) منع می‌کند.

نُه. «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» پدران و مادران فرزندانی را که مهاجرت می‌کنند نیز از کار کردن در مشاغل حساس (تا سطح مدیر کل یا بخشدار!) منع می‌کند.

سؤال: فکر می‌کنید در جامعه مهاجرفرست ایران، با میلیون‌ها ایرانی توانمند خارج از کشور، با میلیون‌ها فرد توانمند ساکن در کشور که یکی از اعضای خانواده‌شان به خارج مهاجرت می‌کند، تأثیر چنین قانونی چیست؟

آیا چنین قانونی به معنای تهی کردن بوروکراسی و دستگاه دولت از هر آدم توانمندی نیست که به هر دلیلی یکی از بستگان نزدیکش مهاجرت کرده و تابعیت گرفته یا می‌گیرد؟

آیا این خودتحریمی نیست؟ آیا هیچ وقت مراکز پژوهشی، عواقب این قانون را بررسی و منتشر کرده‌اند؟ آیا دلیلی وجود دارد که یک نظام سیاسی تا این حد از بستگان افرادی که مهاجرت کرده‌اند دوری کند و خود را از خدمات آن‌ها محروم کند؟ اصلاً با ادامه روند مهاجرتی شکل‌گرفته، دامنه کسانی که می‌توان در مشاغل حساس (تا سطح بخشدار و مدیر کل!!) به‌کار گرفت خیلی تنگ نمی‌شود؟

آیا چنین قانونی به معنای تضعیف بنیان‌های سرمایه انسانی در کشور نیست؟

@fazeli_mohammad
👍378👎19
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی کتاب نظم و زوال سیاسی توسط دکتر محمد فاضلی (جامعه‌شناس، نویسنده و مترجم)

فرانسیس فوکویاما، نویسنده و نظریه‌پرداز مشهور ژاپنی-آمریکایی، توسعه را محصول برقراری توازن میان سه عامل دولت کارآمد وِبِری، حاکمیت قانون و پاسخ‌گوئی دموکراتیک می‌داند. فرضیۀ اصلی او در «نظم و زوال سیاسی» این است که توسعه زمانی با کمترین میزان بی‌ثباتی، خشونت و بازگشت‌پذیری همراه خواهد بود که این سه مؤلفه به ترتیب ظهور کنند. وی برای اثبات این فرضیه به بررسی تجربۀ توسعه در آلمان، ژاپن، آمریکا، بریتانیا، دانمارک و دیگر کشورها می‌پردازد.
فوکویاما با این کتاب، جریان فکری غالب و سیاستگذاری‌های موجود را در بسیاری کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به چالش می‌کشد.

نام کتاب: نظم و زوال سیاسی
نویسنده: فرانسیس فوکویاما
مترجم: رحمن قهرمانپور
قطع: وزیری
نوبت چاپ: پنجم
تعداد صفحات: ۶۰۸

#انتشارات_روزنه #کتاب
#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمی‌خواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
🔍مشاهدۀ مجموعۀ آثار فوکویاما با ۲۵٪ تخفیف ویژه

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه
▫️پادکست دغدغه ایران با موضوع «توسعه سیاسی به روایت فرانسیس فوکویاما»

☎️02188721514
👍143👎8
همه آنچه این سال‌ها در #پادکست_دغدغه_ایران (اینجا) شرح کرده‌ام جلوی چشمم رژه می‌روند. #نظم_دسترسی_محدود و توافق‌سازی.

آن‌ها که پادکست را شنیده‌اند خوب می‌دانند از چه چیز سخن می‌گویم.

به امید ساختن زندگی بهتر برای ایرانیان.

#دغدغه_ایران #محمد_فاضلی

@fazeli_mohammad
👍600👎26
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی کتاب: توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت
توسط دکتر احمد میدری

تهیه شده در رسانۀ تصویری "اکو ایران"

اطلاق اصطلاح توانمندسازی برای دولت شاید عجیب به نظر برسد، چون دولت‌ها عموماً قوی تصور می‌شوند و اتفاقاً دغدغۀ رایج در علم سیاست، جامعه‌شناسی و اقتصاد مهار قدرت آنهاست. پس منظور از توانمندسازی حکومت چیست؟
این کتاب، توسعه را پدیده‌ای چهار وجهی می‌داند که سه وجه آن بسیار شناخته شده‌اند: توسعۀ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی. وجه چهارم توسعۀ اجرائی است و به عقیدۀ نویسندگان پیشبرد سه وجه دیگر بستگی به قابلیت‌های اجرائی دولت دارد؛ در دولت ضعیف نه رشد اقتصادی بیشتر ممکن است، نه مردم‌سالاری و نه برابری.

🎥ویدئوی کامل این برنامه در وبسایت اکو ایران
🎙نسخه صوتی برنامه

نام کتاب: توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت
نویسنده: لنت پریچت، مایکل وولکاک، مت آندروز
با مقدمۀ احمد میدری
مترجم: جعفر خیرخواهان، مسعود درودی
قطع: رقعی
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: ۳۴۰

#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمیخواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
👍129👎7
شناختی از سه ماه سیاست ایران

محمد فاضلی

برخی می‌پرسند:
چرا مسعود پزشکیان با پرچم اصلاح‌طلبی در قدرت پذیرفته شد؟

چرا احمد میدری نماینده‌ای که از تحصن‌کنندگان مجلس ششم بوده، یا محمدرضا ظفرقندی که با مسائلی درخصوص وقایع سال ۸۸ روبه‌رو بوده، در این کابینه هستند؟

چرا مجلس به همه وزرا رأی اعتماد داده است؟ اصلاً در سیاست ایران چه اتفاقی افتاده؟
 
ما در #پادکست_دغدغه_ایران بیش از ۲۰ ساعت محتوایی تولید کردیم که می‌تواند پاسخ‌هایی به این سؤالات ارائه کند.
 
شش قسمت شرح کتاب «نظم و زوال سیاسی» نوشته فرانسیس فوکویاما
 
اپیزود ۶. توسعه سیاسی و مثل دانمارک شدن (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت اول)

اپیزود ۷. دولت‌سازی در آلمان و یونان (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت دوم)

اپیزود ۸. دولت‌سازی در ایتالیا، بریتانیا و آمریکا (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت سوم)

اپیزود ۹. دولت‌سازی در آمریکای لاتین و آفریقا (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت چهارم)

اپیزود ۱۰. دولت قوی در ژاپن و چین (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت پنجم)

اپیزود ۱۱. ساختن دولت قوی (کتاب نظم و زوال سیاسی – قسمت ششم)

 
پنج قسمت شرکت کتاب «خشونت و نظم‌های اجتماعی»
 
قسمت ۸۹. خشونت و نظم‌های اجتماعی – بخش اول

قسمت ۹۰. خشونت و نظم‌های اجتماعی – بخش دوم

 
قسمت ۹۱. خشونت و نظم‌های اجتماعی – بخش سوم

 
قسمت ۹۳. خشونت و نظم‌های اجتماعی – بخش چهارم
 
 
قسمت ۹۵. خشونت و نظم‌های اجتماعی – بخش پنجم
 
 
شرح کتاب «در سایه خشونت»
 
قسمت ۱۰۶. در سایه خشونت: نظم دسترسی محدود بنگلادش

 
قسمت ۱۰۷. در سایه خشونت: نزاع فرادستان بدون توافق

 
قسمت ۱۰۸. در سایه خشونت: تحولات نظم دسترسی محدود در فیلیپین و هند

 
قسمت ۱۰۹. در سایه خشونت: تجربه مکزیک و شیلی

 
قسمت ۱۱۰. در سایه خشونت: توسعه کره جنوبی

 
شرح تاریخ معاصر ایران از منظر نظریه نظم‌های دسترسی محدود
 
قسمت ۱۱۲. بازخوانی ایران معاصر

مجموع این ۱۷ قسمت، توضیحی برای چرایی رسیدن ایران به نقطه فعلی، آن‌چه رخ داده است، و بایسته‌های مسیرهای آینده ارائه می‌کنند.
 
پیشنهاد
سیاست‌مداران – بالاخص اعضای کابینه مسعود پزشکیان – و بقیه فعالان سیاسی، از شنیدن این قسمت‌ها فایده‌ها نصیب خواهند برد. اگر هم وقت و حوصله ندارند، می‌توانند به شنیدن قسمت ۱۱۲ (بازخوانی ایران معاصر) قناعت کنند.
 
@fazeli_mohammad
👍259👎8
2025/07/13 10:40:02
Back to Top
HTML Embed Code: